Ultima oră
Știri
Preşedintele interimar al CJ Alba la Adunarea generală a UNCJR
     În perioada 27-29 iulie, la Tulcea va avea loc Adunarea Generală a Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR). Consiliul judeţean Alba va fi reprezentat de preşedintele interimar Eugen Popa. Programul cuprinde o şedinţă a Colegiului de conducere al UNCJR, o excursie de informare asupra problemelor specifice comunităţilor din Delta Dunării şi plenul adunării generale a UNCJR. Cu acest prilej vor fi dezbătute principalele direcţii de acţiune şi programul de activităţi al uniunii în următoarea perioadă, informări asupra grantului acordat de RETI, impactul modificărilor aduse Legii 189/1998 asupra bugetelor locale. Va fi prezentat, de asemenea, site-ul UNCJR. Tot în această perioadă va avea loc, tot la Tulcea, şi seminarul "Influenţa descentralizării asupra creşterii autonomiei locale, factor pozitiv în derularea eficientă a activităţilor de protecţie a copilului de către consiliile judeţene". (A.D.)
Campanie antidrog în taberele școlare din Apuseni
     Începând de luni, 29 iulie, în taberele şcolare din Munţii Apuseni demarează o amplă campanie anti-drog, iniţiată de Centrul de Consiliere Anti-Drog Alba, DSP Alba şi Asociaţia judeţeană a Turismului Şcolar Alba. Elevii vor participa la acţiuni şi programe interactive, având ca temă prevenirea şi combaterea consumului de droguri în rândul tinerilor. În prezent, în taberele şcolare din Apuseni sunt cazaţi 435 de elevi , astfel: Arieşeni: 155 de elevi, Gârda: 35 de elevi, Poiana Vadului: 41 elevi, Albac: 54 elevi, Roica: 150 elevi. Aceştia au venit în taberele din Apuseni din judeţele Constanţa, Iaşi şi Buzău, precum şi din Bucureşti.
Nicoleta TOMUŢA

Tâlharul din tren a fost arestat preventiv
     Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Ioan Avram (47 de ani, din Cisnădie) pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie, înşelăciune şi fals privind identitatea. Avram, în complicitate cu un individ rămas neidentificat, au tâlhărit în tren un albaiulian pe care în prealabil l-au adormit. În cauză, cercetările continuă. (N.T.)
Ploi torențiale la Abrud și Câmpeni
     Având în vedere previziunile meteorologilor, Inspectoratul de Protecţie Civilă Alba a anunţat din timp comisiile locale de apărare împotriva dezastrelor, acestea aflându-se în prezent în stare de alertă. În cursul zilei de ieri a plouat torenţial în municipiul Alba Iulia, pe parcursul a 3 ore înregistrându-se 18 litri/mp; în după amiaza zilei de ieri, între orele 13,50 şi 15,50, precipitaţiile căzute la Abrud au atins 50 litri/mp, iar la Câmpeni 44 litri/mp. Meteorologii din zonă au transmis imediat aceste date staţiei din Alba Iulia, dar şi Institutului Naţional de Meteorologie şi Hidrologie, avertizând depăşirea pragului critic. Primarul Abrudului, Ştefan David, ne-a declarat că, deocamdată, nu au avut loc dezastre în zonă, dar localnicii sunt departe de a fi liniştiţi. În prezent, hidrologii ţin sub observaţie toate râurile din judeţ ale căror cote au crescut, la niciunul dintre acestea neînregistrându-se depăşirea cotei de atenţie. (A.D.T.)

Editorial
Prima pagină
Curier județean
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Valoare și performanță
La jumătatea mandatului, cei 21 de consilieri ai CL Sebeş şi-au îndeplinit cu brio datoria faţă de cetăţenii care i-au ales
     Transformările care au avut loc în municipiul Sebeş în ultimii doi ani au fost posibile şi datorită activităţii celor 21 de consilieri, atât în cadrul comisiilor de specialitate cât şi în plenul şedinţelor lunare. În această perioadă au fost adoptate cca. 1000 de hotărâri, majoritatea de mare importanţă pentru municipiu, ce au redat în foarte mare măsură strălucirea burgului de altădată, creându-se totodată premisele unei ample dezvoltări pe multiple planuri. Colaborarea Consiliului municipal cu primarul Mugurel Sârbu, a fost, de asemenea, deosebit de benefică, politica fiind lăsată pe planul secund, primând exclusiv interesele cetăţenilor indiferent de faptul că factorii de decizie locali provin din partide cel puţin teoretic rivale cum sunt PSD, PD, PNL sau PUR.
     Toate aceste considerente au reprezentat leit-motivul conferinţei de presă cu caracter festiv ce a avut loc ieri la sediul Primăriei Sebeş, unde au fost trecute succint în revistă împlinirile semnificative, acum la jumătatea mandatului. Aşa cum se menţiona de către cei prezenţi, un rol determinant l-a avut activitatea în cadrul comisiilor, fiecare consilier aducându-şi contribuţia la fundamentarea proiectelor de hotărâri iniţiate de primarul Sârbu care ulterior au fost adoptate cu o largă majoritate în şedinţele de consiliu.
     Comisiile CL Sebeş sunt următoarele: Comisia Economică - 3 membri - preşedinte Stancu Gligor; Comisia de Urbanism - 5 membri - preşedinte Romi Dragosin; Comisia de Învăţământ-Cultură - 5 membri - preşedinte Maria Popescu; Comisia de Agricultură - 3 membri - preşedinte Viorel Romaniţan Chişiu; Comisia de Administraţie Publică - 5 membri - preşedinte Marius Ardelean. Prezent la rândul său la întâlnirea cu presa, primarul Mugurel Sârbu a declarat că actualul Consiliu local a lucrat cu mult simţ de responsabilitate şi că, împreună cu Primăria, cele două instituţii sunt privite ca un tot unitar al căror unic interes este prosperitatea municipiului Sebeş.
Răzvan JURCĂ

Mai mult ca sigur
Theodor Stolojan își va desemna propria echipă la conducerea Partidului Național Liberal
     Ieri, s-a întrunit pentru ultima dată în actuala formulă Delegaţia Reprezentanţilor Naţionali a PNL, pentru că după Congresul extraordinar din luna august, formula după care se vor conduce liberalii va fi schimbată radical de viitorul preşedinte, Theodor Stolojan. Astfel, cu o majoritate covârşitoare de voturi, Stolojan a fost mandatat să-şi alcătuiască propria echipă formată din 10 membri (plus patru supleanţi) care vor reprezenta Biroul Executiv al PNL.
     Pe lângă propunerea de statut a lui Stolojan, au mai fost prezentate două proiecte, unul venind chiar din partea filialei Alba, prin care se propunea ca membrii Biroului Executiv să fie aleşi uninominal, urmând ca doar vicepreşedinţii să fie desemnaţi de preşedinte, propunere care a fost însă respinsă de Delegaţia Reprezentanţilor Naţionali.
     Din partea liberalilor din judeţul Alba, au participat preşedintele Teodor Atanasiu şi vicepreşedintele Dan Motreanu, care a precizat că forumul suprem al partidului va fi reprezentat de Delegaţia Permanentă care va fi formată din preşedinţii filialelor cărora li se vor alătura alţi 50 de membri ce vor fi aleşi la Congresul extraordinar din 24 - 25 august a.c., care însă nu va mai avea loc la Braşov cum fusese stabilit iniţial, ci la Bucureşti.
Dorana MIHAI

La Amara, sub directa coordonare a secretarului executiv al PSD Codrin Ştefănescu
Tinerii politicieni ai PSD Alba s-au întreținut cu marile personalități ale partidului: Adrian Năstase, Cozmin Gușă, Mircea Geoană și Octav Cozmîncă
     Zilele trecute, tinerii politicieni ai partidului de guvernământ prezenţi la cursurile Şcolii Politice de vară din localitatea ialomiţeană Amara, au fost vizitaţi de reprezentanţii cei mai de marcă ai PSD, în speţă preşedintele Adrian Năstase, secretarul general Cozmin Guşă, precum şi o serie de miniştri ai guvernului actual, cum ar fi Ioan Mircea Paşcu, Ecaterina Andronescu, Mircea Geoană, Octav Cozmîncă şi Mihai David, toţi sosiţi la invitaţia secretarului executiv Codrin Ştefănescu, deputat de Alba. Personalităţile politice ale PSD au răspuns cu mult profesionalism şi seriozitate la numeroasele probleme de ordin politic, social sau economic ridicate de către asistenţă, Adrian Năstase afirmând fără echivoc deschiderea totală a partidului faţă de tânăra generaţie într-un moment în care, după spusele domniei sale, există pericolul acaparării acestora în fel şi fel de structuri lipsite de orice perspective. De asemenea, PSD este hotărât să acorde o şi mai mare credibilitate tinerilor politicieni ai partidului, mulţi dintre cei care au confirmat urmând să fie promovaţi în diverse structuri de conducere. La rândul său, Cozmin Guşă i-a sfătuit pe cursanţi să fie în permanentă competiţie cu ei înşişi, atât din punct de vedere politic, dar mai ales profesional.
     Preşedintele TSD Alba, Nicolae Mera, ne-a mai precizat faptul că secretarul executiv al PSD, Codrin Ştefănescu, a subliniat importanţa unei noi abordări în relaţiile politice internaţionale cu tinerii de factură social-democrată, în scurt timp urmând să aibă loc schimburi de experienţă cu cei din Spania, Germania sau Israel. Tot în această idee, PSD a încheiat recent un parteneriat cu National Democratic Institute din SUA, unde cei mai reprezentativi membri ai tinerei generaţii vor studia adevărata artă de a face politică. Tot la Amara , Mircea Geoană a specificat că în luna martie a anului viitor PSD va fi primit ca membru cu drepturi depline în Internaţionala Socialistă. Răzvan JURCĂ
Adriana DURIGĂ

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.