Prima pagină Ediția din: 29.07.2002
Știri
În dosarul Vinalcool
Cei nouă inspectori financiari au fost repuşi în funcţie
     Cei 9 inspectori de la Direcţia Finanţelor Publice Alba, suspendaţi din funcţie în dosarul "Vinalcool" au fost repuşi în "schemă". Organele abilitate au constatat că ei au respectat legea şi instrucţiunile de returnare a TVA-ului. (D.M.)
La Sebeş
Aplicarea Legii fondului funciar pe ultima sută de metri
     "Toate dosarele ce privesc aplicarea Legii fondului funciar au fost rezolvate în proporţie de de 95 la sută", a spus primarul Sebeşului, Mugurel Sîrbu. La Sebeş şi Petreşti acţiunea s-a finalizat, mai există probleme doar la Lancrăm şi Răhău. Principalul obstacol îl constituie absenţa proprietarilor, aceştia fiind plecaţi din localitate sau din ţară. Sunt speranţe că până la sfârşitul acestui an să fie rezolvate toate situaţiile care privesc aplicarea Legii fondului funciar. (R.J.)
Incendiu la Valea Lungă
     Sâmbătă, 27 iulie, în jurul orei 11.30, în gospodăria lui Ioan Magyari din comuna Valea Lungă a izbucnit un incendiu, fiind solicitaţi să intervină pompierii militari din Blaj. Din cauza jarului căzut dintr-o sobă, s-a aprins o bucătărie de vară şi o magazie în care omul îşi depozitase diverse unelte de uz gospodăresc. Focul a provocat pagube estimate la circa 30 milioane de lei. Au fost salvate casa de locuit şi restul anexelor. (N.T.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Proiectul Roşia Montană
Misiune de evaluare de la Banca Mondială
Reprezentanţii Componentei de finanţare au evaluat receptivitatea autorităţilor şi a populaţiei faţă de acest proiect
     Reprezentanţi ai IFC - componenta de finanţare a Băncii Mondiale - au participat săptămâna trecută la o misiune de evaluare a proiectului derulat la Roşia Montană. După cum v-am mai informat, Banca Mondială intenţionează să finanţeze dar să şi investească în proiectul respectiv, exprimându-şi clar intenţia de a deveni acţionar şi finanţator al proiectului de la Roşia Montană. În această etapă de evaluare, reprezentanţii Băncii Mondiale s-au întâlnit şi au purtat o serie de discuţii cu reprezentanţi ai administraţiei centrale (ministere, agenţii care au un cuvânt de spus în derularea acestei investiţii) precum şi cu cei ai administraţiei judeţene (Prefectură, Consiliu Judeţean, Inspectoratul de protecţie a mediului). "Concluziile acestor întâlniri sunt încurajatoare, reprezentanţii Băncii Mondiale evaluând receptivitatea autorităţilor dar şi a populaţiei faţă de proiectul de la Roşia Montană. Decizia finală va aparţine finanţatorului principal, Gabriel Resources şi componentei IFC. Mai sunt o serie de aspecte care nu au fost convenite încă clar" - a declarat Gabriel Dumitraşcu, directorul general adjunct al Roşia Montană Gold Corporation. (D.M.)
La Ocna Mureş
Polițiștii au prins trei tineri profilați pe tehnică de vârf
     Cadre ale Poliţiei Ocna Mureş, aflându-se în serviciul de patrulare, au surprins în dimineaţa de 27 iulie, ora 3.00, un grup de trei tineri care încercau să se facă nevăzuţi cu mai multe obiecte de provenienţă suspectă. Luaţi la întrebări, tinerii - Bogdan Jula (16 ani), Bogdan Deheleanu (15 ani), Daniel Török (16 ani), au recunoscut că furaseră o unitate centrală de calculator şi alte subansamble IT găsite asupra lor de la Liceul "Petru Maior" din Ocna Mureş. Extinzând cercetările, poliţiştii au descoperit că Bogdan Jula nu este la prima faptă de acest fel, el furând în noaptea de 2/3 martie 2002 o unitate centrală de calculator (în valoare de circa 20 milioane lei) de la Şcoala Generală din Războieni. Prejudiciul a fost recuperat, iar tinerilor în cauză le-au fost întocmite dosare penale pentru furt calificat. (N.T.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.