Prima pagină Ediția din: 30.07.2002
Știri
Prefectul stă de vorbă cu moţii
     Prefectul Ioan Rus va fi prezent joi, 1 august, în Ţara Moţilor, pentru a asculta păsurile şi necazurile locuitorilor din această zonă. Astfel, de la ora 12,00 domnia sa se va afla la Oficiul Prefectural Câmpeni, unde va susţine audienţe. (A.D.T.)
Maltezii din Koblenz din nou la Alba Iulia
     Prieten al albaiulienilor şi colaborator al Arhiepiscopiei Ortodoxe din municipiul nostru încă din anul 1995, dl. Ralf Zielinski, a sosit din nou zilele acestea din Germania aducând o importantă donaţie. (Pentru cei ce nu-l cunosc, putem preciza că dl. Zielinski este şeful Serviciului pentru străinătate din cadrul Serviciului de Ajutor Maltez - Koblenz). Donaţia, de această dată, constă într-o cantitate însemnată de îmbrăcăminte şi mobilier, care va fi transportată prin intermediul Biroului de asistenţă socială al Ariepiscopiei (cu acordul DG PDC) la casele de tip familial de la Vingard şi Târsa. De asemenea, transportul maltez mai conţine alimente pentru cantina socială a Arhiepiscopiei, cea situată în zona gării din Alba Iulia. (I. H.)
Incendiu la Galda de Sus
     Duminică seara, în jurul orei 21.10, la Galda de Sus a izbucnit un incendiu în gospodăria Veronicăi N. Din cauza unei improvizaţii la instalaţia de iluminat dintr-un şopron în care era depozitată o cantitate mai mare de fân, s-a produs un scurtcircuit care a aprins fânul. Şopronul a ars în întregime, împreună cu aproape o tonă de fân. La stingerea incendiului au intervenit pompierii militari din Alba Iulia. Prejudiciul a fost estimat la circa 10 milioane de lei. Au fost salvate casa de locuit şi anexele. (N.T.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
În cătunele din Munţii Cugirului
Un urs veteran a sfâșiat șase vaci înainte de a sfârși împușcat de vânători
După ce au scăpat de urşi, cugirenii au de furcă acum cu porcii mistreţi
     Pe tot parcursul lunii iunie, cătunele Bucuru şi Bocşitură, situate la circa 40 km de Cugir, au fost terorizate de un urs carnivor. Acesta a sfâşiat 6 vaci aparţinând locuitorilor din zonă. Ursul, veteran şi cu experienţă de viaţă, după cum au constatat vânătorii ulterior, se alimenta de pe păşunea din zona "Răchită". Ursul se lua după vacile de pe păşune, le mâna în pădure şi, la strâmtoare, sărea în spinarea celei mai leneşe. Ursul a ucis astfel 6 vaci, în greutate aproximativă de 350 kg fiecare. Păgubiţii au sesizat Primăria Cugir care, la rândul său, a sesizat AJVPS Alba. După ce au fost obţinute autorizaţiile necesare, vânătorii din Cugir au organizat o partidă de vânătoare, reuşind să-l prindă şi să-l elimine pe prădător. Pentru alţi doi urşi mai tineri, vânătorii au organizat o goană, reuşind să-i îndepărteze din zonă.
     Dacă sătenii din Bucuru şi Bocşitură au scăpat deocamdată de teroarea sălbăticiunilor, în schimb, gospodarii din zona de deal a Cugirului au acum de furcă cu porcii mistreţi. Proprietarii de terenuri agricole din zona Peret au sesizat deja Primăria Cugir că în culturile lor de porumb au dat deja iama porcii mistreţi. Femele însoţite de pui sau masculi furioşi încearcă să se hrănească cu porumbul care este în faza de coacere. Deoarece sezonul la vânătoarea de porci mistreţi nu a început încă, grăsunii ţepoşi pot hălădui încă în voie prin culturile agricole ale cugirenilor.
Nicoleta TOMUŢA

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.