Prima pagină Ediția din: 3.08.2002
Știri
Simpozion naţional
     În zilele de 3 şi 4 august, la Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc are loc simpozionul naţional "Civilizaţia montană şi dezvoltarea durabilă", organizat de Ministerul Agriculturii şi Pădurilor prin Agenţia Naţională a Zonei Montane şi Comitetul Naţional Român pentru Anul Internaţional al Muntelui. De semnalat, că la acest simpozion va fi prezent şi d-l av. Ioan Rus, prefectul judeţului Alba, care a fost cooptat ca membru al Comitetului Naţional Român pentru anul 2002. În dezbatererile simpozionului figurează o serie de teme extrem de interesante cum ar fi "Protecţia mediului montan în Carpaţii României", "Cercetarea ştiinţifică montană în prezent şi în perspectivă", "Organizaţii profesionale ale agricultorilor din munte - obiectiv esenţial al dezvoltării agriculturii şi turismului montan", "Muntele românesc între autarhie şi economia de piaţă". (R.J.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
În materie de obligaţiuni municipale
Experienţa albaiuliană împărtăşită şi altora
     Primarul municipiului Alba Iulia - Mircea Hava se va deplasa miercuri la Bucureşti pentru a participa la o conferinţă de presă organizată la Hotel Hilton de firma VMB Partners. Tema conferinţei este prezentarea modului de lansare a obligaţiunilor municipale, o modalitate prin care administraţiile publice locale pot face împrumuturi în vederea susţinerii financiare a unor obiective edilitare. Firma VMB Partners a fost consultantul Primăriei municipiului Alba Iulia în lansarea obligaţiunilor municipale prin care s-au obţinut cele 16 miliarde de lei necesare reabilitării canalului colector "A", o lucrare extrem de necesară, dar care nu putea fi susţinută financiar din bugetul local. Se ştie că operaţiunea de subscriere a acestor obligaţiuni demarată la 18 iulie a fost încheiată în mai puţin de 48 de ore, ceea ce dovedeşte interesul cetăţenilor de a investi în mod sigur economiile. La conferinţa de presă vor fi invitaţi reprezentanţi ai mai multor oraşe mari din ţară.
Anca DINICĂ

Turneul Corului Theotokos în SUA
Primul concert susţinut la Philadelphia pentru comunitatea de români
     Ajunşi pe pământ american, membrii corului Theotokos din Alba Iulia au susţinut primul concert la Philadelphia, la Biserica Sfânta Treime, în faţa unui numeros public de români stabiliţi în SUA. Sub bagheta dirijorului, părintele arhidiacon Călin Bulac, coriştii au încântat asistenţa cu o serie de cântece religioase, ce au umplut de bucurie inimile spectatorilor. A urmat apoi un alt spectacol, la masa festivă, cu cântece patriotice cu mare priză la public interpretate de părintele Bulac şi micuţii corişti. Prezenţa copiilor de la Theotokos la această biserică a însemnat ceva extraordinar, dacă luăm în calcul faptul că au venit la spectacol peste 100 de români. De obicei la biserică nu vin mai mult de 20 de persoane. Vor urma concerte la New York, Washington, Chicago şi Cleveland. Vom reveni.(Din Philadelphia transmite Florin Roman)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.