Curier județean
Rugăciunea de azi
     Doamne, Dumnezeul cerului şi al pământului, care cu înţelepciunea Ta ai zidit pe om din ţărână şi ai suflat în faţa lui suflare de viaţă, făcându-l om viu, vieţuitor vremelnic şi veşnic; apoi, binecuvântându-l, ai zis: "Creşteţi şi vă înmulţiţi, umpleţi pământul şi-l stăpâniţi"; iar în Cana Galileei prin Unicul Tău Fiu, Iisus Hristos, ai binecuvântat nunta şi prin aceasta naşterea de fii şi fiice, cu adâncă umilinţă Te rugăm, ajută-ne cu Darul Tău, totdeauna a ne împlini datoriile noastre de părinţi, în creşterea bună a copiilor noştri. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Cuv. Isaachie, Dalmat şi Faust; Sf. Salomeea Mironosiţa
Catolic: Sf. Lidia
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Concursul "Cel mai bun pădurar"
     pădurariÎn data de 29.07.2002, în raza Ocolului Silvic Cîmpeni a avut loc faza pe judeţ a concursului, profesional "Cel mai bun pădurar". La concurs au participat 36 de pădurari respectiv primii trei câştigători ai concursului, faza pe ocol. În urma desfăşurării probelor teoretice şi practice au fost desemnaţi următorii câştigători: - locul I - păd. Bolca Gligor - O.S. Valea Ampoiului - locul II - păd. Bistrian Traian - O.S. Valea Ampoiului - locul III - păd. Ursa Nicolae - O.S. Valea Ampoiului
ing. Nicolae ROŞU,
purtărtor de cuvânt al DS Alba

Nemţii din Epperthausen merg în excursie cu copiii de la Sîncrai
     Acum 10 ani, la Epperthausen (Germania) a fost înfiinţată o asociaţie intitulată "Projekt Group - Casa de Copii", al cărei scop era acela de a sprijini prin toate mijloacele Centrul de plasament de la Sîncrai. De atunci şi până în prezent această asociaţie a efectuat anual vizite la Sîncrai, făcând importante donaţii.
     Începând din anul 2000 însă, sumele de bani strânse la nivelul comunităţii din Epperthausen pentru copiii români au început să fie folosite şi în alt mod: reprezentanţii asociaţiei vin la Sîncrai şi organizează excursii împreună cu copiii instituţionalizaţi în acest centru de plasament, prin rotaţie, în aşa fel încât nici unul dintre cei 212 copii ce se află aici să nu fie lăsat pe dinafară.
     Anul acesta, în perioada 31 iulie - 7 august, o delegaţie a asociaţiei (coordonată de d-na SheilaF. şi Phaner Roper - preotul din Epperthausen) organizează pentru copiii de la Sîncrai excursii în mai multe zone pitoreşti din ţara noastră: Făgăraş, Sibiu, Sighişoara, Sovata, Praid şi Tg. Mureş.
     Este trist faptul că aceşti copii români n-au mijloace materiale pentru a vizita România, dar este îmbucurătoare disponibilitatea afectivă de care dau dovadă prietenii germani faţă de ei. (I.H.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.