Prima pagină Ediția din: 16.08.2002
Știri
Pelerinaj la Mănăstirea Râmeţ
     În cursul zilei de ieri, de Sf. Maria, circa 400 de credincioşi s-au adunat la Mănăstirea Rîmeţ pentru a cinsti această mare sărbătoare a ortodoxiei prin credinţă şi rugăciune. Din cei prezenţi, aproximativ 200 de credincioşi au venit în pelerinaj din mai multe localităţi ale ţării. Printre aceştia s-au numărat şi mai mulţi maramureşeni care an de an vin la Mănăstirea Rîmeţ de Sf. Maria cu steaguri tricolore.
     Alături de credincioşi, la Rîmeţ au fost prezenţi prefectul judeţului Alba, av. Ioan Rus, preşedintele interimar al CJ Alba, Eugen Popa şi fostul premier Petre Roman, un apropiat al Mănăstirii Rîmeţ. Tot ieri, senatorul PSD Cornel Filipescu a fost prezent la Biserica ortodoxă din Drâmbar.
     Pentru a asigura ordinea şi liniştea, la Mihalţ şi Ocna Mureş unde au existat tensiuni între ortodocşi şi greco-catolici, au fost luate măsuri speciale fiind trimişi jandarmi şi poliţişti la faţa locului. (F.R.)
Două autoturisme s-au ciocnit în staţia PECO Teiuş
     La intrarea în staţia PECO din Teiuş, ieri noapte, în jurul orei 0.45, s-a produs un accident de circulaţie. Cauzele producerii acestui incident, care din fericire nu s-a soldat cu victime, au fost cel puţin ciudate. Două autoturisme care veneau din sensuri opuse voiau să intre în aceeaşi benzinărie, dar din cauză că nu şi-au acordat prioritate, cele două maşini s-au ciocnit. În urma coliziunii ambele autoturisme au fost grav avariate, pasagerii (7 la număr, care, cel mai probabil erau luaţi la ocazie) suferind mai degrabă traume psihice decât fizice, cu o excepţie, Iordan Podariu, de 42 de ani, fiind diagnosticat cu fracturi costale şi şoc hemoragic. (D.M.)
Poliţia din Ocna Mureş şi-a strâns... "proscrişii"
     În urmă cu câteva zile, poliţiştii din Blaj i-au identificat, reţinut şi depus în arest pe cei cărora instanţele judecătoreşti le-au pronunţat sentinţele. Urmând exemplul acestora, zilele trecute şi poliţiştii din Ocna Mureş au efectuat o acţiune similară, reţinându-i pe Traian Suraj Ciurar - condamnat la 6 luni de închisoare, pe Ioan Dondoş, cu amendă contravenţională, pe Ana Ciurar - condamnată la 40 de zile de detenţie, pe Jenu Ciurar - 15 zile de detenţie, toţi din oraşul Ocna Mureş. (D.M.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Duminică, de Ziua Minerului, la Roşia Montană un mare şi inedit spectacol
Viitorul mineritului din Apuseni începe la Roşia Montană
     Ziua minerului va fi sărbătorită duminică la Roşia Montană cu mare fast, din program nelipsind muzica populară şi uşoară de bună calitate, bucatele şi băutura, toate acţiunile desfăşurându-se sub motto-ul "Viitorul mineritului începe la Roşia Montană". Manifestările vor debuta la ora 11,30 cu un simpozion dedicat mineritului din Munţii Apuseni, la care vor fi prezenţi directorii subunităţilor miniere din zonă, liderii sindicali, conducerea companiei Roşia Montană Gold Corporation şi conducerea companiei naţionale "Minvest" Deva. Masa rotundă va fi organizată la Clubul minerilor din localitate. Au fost invitaţi să participe şi doi secretari de stat, Gavrilă Baican, de la Ministerul Industriilor şi Mariana Stratulat de la Agenţia Naţională a Resurselor Minerale, precum şi vicepreşedintele Confederaţiei Sindicale "Meridian", Ion Albu.
     După "partea teoretică" a manifestărilor va urma marea distracţie. De la ora 15.00, pe stadionul din Roşia Montană va avea loc un spectacol folcloric cu participarea cunoscuţilor interpreţi de muzică populară Nicolae Furdui Iancu şi Mariana Anghel. Muzica uşoară va fi asigurată de Riff, Semnal M, Evrika şi ASIA.
     Cel mai aşteptat moment va fi la orele serii, după spectacol, când va avea loc un impresionant foc de artificii, despre care organizatorii spun că va fi unul de excepţie cum nu a mai fost văzut la Roşia Montană.
Florin ROMAN

Inundaţiile au produs pagube de 40 miliarde de lei în judeţul Alba
Starea de alertă hidrologică pe râurile noastre este încă în vigoare
     Ploile torenţiale din ultimele zile au creat mari pagube în judeţul Alba, mai ales la obiectivele de infrastructură, instalaţii electrice şi de telefoane etc. Potrivit informaţiilor furnizate de prefectul judeţului Alba, av. Ioan Rus, o primă evaluare indică pagube cifrate la aproximativ 40 de miliarde de lei. Cu toate că deja pagubele sunt impresionante, pericolul de inundaţii încă nu a trecut, starea de alertă hidrologică pe râurile din judeţ fiind în vigoare şi pentru următoarele două zile.
     Purtătorul de cuvânt al SC Electrica SA, Sucursala de Distribuţie Alba Iulia, ing. Mihaela Buda, ne-a comunicat că în ziua de 14 august echipele de specialişti au depus mari eforturi şi au reuşit să izoleze defectul la linia electrică aeriană de medie tensiune Băiţa. Astfel a fost reluată alimentarea cu energie electrică a tuturor consumatorilor din zonă. "În condiţiile în care avertizările Institutului Naţional de Meteorologie şi Hidrologie privind fenomenele meteorologice periculoase se menţin şi pentru perioada următoare, există riscul apariţiei unor noi avarii în sistemul de alimentare cu energie electrică. Pentru evitarea pericolului accidentării prin electrocutare, reamintim populaţiei că este interzisă urcarea pe stâlpii ce susţin reţelele electrice sau atingerea firelor reţelelor electrice chiar dacă sunt căzute la pământ. Rugăm populaţia să anunţe la telefonul 929 orice incident la instalaţiile electrice, astfel încât echipele Electrica să poată interveni cu promptitudine pentru a asigura clienţilor un serviciu de calitate prin furnizarea continuă a energiei electrice", se precizează într-un comunicat remis redacţiei noastre de SC Electrica SA, Sucursala de Distribuţie Alba Iulia.
Florin ROMAN

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.