Ultima oră
Știri
Razie la Alba Iulia
     20 de poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Alba Iulia şi Inspectoratului judeţean de Poliţie Alba împreună cu 15 jandarmi din cadrul Comandamentului judeţean Alba au efectuat o razie în data de 16 august, constatând 3 infracţiuni, din care o evaziune fiscală şi două abateri de la regimul circulaţiei, fiind prinşi doi infractori şi o persoană dată în urmărire generală. Au fost aplicate amenzi în valoare de 20 milioane de lei, fiind confiscate bunuri în valoare de 3 milioane de lei; au fost suspendate 5 permise şi 2 certificate de înmatriculare. (D.M.)
La Cugir
Minori - prinşi în flagrant
     În noaptea de 16/17 august a.c., poliţiştii din Cugir i-au surprins în flagrant pe minorii Florin Poienar, de 17 ani şi Adrian Grozav, de 15 ani, ambii din Sălişte, în timp ce spărgeau un autoturism Dacia, cu scopul de a sustrage un radiocasetofon şi casetele aferente. Cei doi infractori minori sunt cercetaţi pentru tentativă de furt. (D.M.)
Victime ale câinilor
O fetiţă şi un tânăr au fost atacaţi de maidanezi
     În mai puţin de 24 de ore, la Serviciul de urgenţe al Spitalului judeţean Alba, s-au prezentat două persoane, respectiv un tânăr de 29 de ani, din Totoi, Cornel Popescu şi o fetiţă de 12 ani, din Alba Iulia, Maria Bold, care au fost muşcaţi de câini. Potrivit examenelor medicale, ambii prezentau plăgi provocate prin muşcături pe mâini şi pe picioare, fiind trimişi la secţia de contagioase din municipiul Alba Iulia. (D.M.)
Un autotractor s-a răsturnat la ieşirea din Sebeş
     Un accident rutier având drept protagonist un autotractor Mercedes cu semiremorcă s-a consumat sâmbătă, la ora 12.00, la ieşirea din municipiul Sebeş, spre Sibiu. Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că şoferul Pavel Sandu, de 26 ani, din Bacău, a pierdut controlul volanului ca urmare a neadaptării vitezei într-o curbă, răsturnându-se cu autotrenul într-un şanţ, întreaga încărcătură de plăci de PAL achiziţionate de la MDF Frati împrăştiindu-se. Şoferul a suferit un traumatism cranio-facial şi cervical, fractură de claviculă fiind transportat într-o unitate sanitară. (D.M.)

Editorial
Prima pagină
Curier județean
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
S-a întins mai mult decât i-a permis... "licitaţia"
65 metri cubi de lemn tăiaţi ilegal din pădurile Cugirului
     Levente Naseba, de 31 de ani, administrator la AF Naseba - Lunca Bradului, judeţul Mureş, este cercetat pentru tăiere ilegală de arbori din pădurile administrate de statul român. Această societate presta servicii de debitare de arbori pentru societatea Rolemn SA Reghin care licitase în zona Cugirului un perimetru de pădure. Reprezentanţii asociaţiei familiale din Reghin s-au întins însă mai mult decât le-a permis licitaţia, tăind ilegal alţi 16 arbori, respectiv 65 de metri cubi de lemn fără aprobările necesare, provocând un prejudiciu de aproximativ 96 de milioane de lei. (D.M.)
Într-un moment de neatenţie
O femeie a căzut din caroseria unei Dacii papuc
     În ziua de 16 august a.c., în jurul orei 13.45, poliţiştii din Jidvei au fost sesizaţi că pe drumul ce face legătura dintre Jidvei şi localitatea Feisa s-a produs un accident de circulaţie. Din cercetări a rezultat că şoferul Ilie Moldovan, de 53 de ani, luase în autovehiculul Dacia papuc pe care-l conducea, mai precis în caroseria acestuia, trei pasageri. Într-un moment de neatenţie, pasagera Ita Tauko, de 46 de ani, din Fărău, s-a dezechilibrat şi a căzut, suferind traumatisme cranio-cerebrale şi cervicale, fiind transportată de urgenţă la spital. Ulterior, victima a fost mutată la Clinica de neurochirurgie din Tg. Mureş, pentru aprofundarea analizelor de specialitate. (D.M.)
24 de ore de foc continuu la Serviciul de Urgenţă
     * O fetiţă din Roşia Montană, D.E. de 9 ani, a fost diagnosticată cu o intoxicaţie uşoară cu ciuperci, la ora actuală fiind în afara oricărui pericol. Ploile din ultima vreme au determinat apariţia unei inflaţii de ciuperci prin pădurile judeţului, atrăgând ca un magnet pe cei care apreciază mâncărurile din fructe de pădure. Fetiţa este singura din familie care a prezentat simptome uşoare. * Tot la Serviciul de Urgenţă a fost adusă o tânără care a "consumat" fenobarbital în cantităţi... nepermise. În urma tratamentelor aplicate, tânăra a fost salvată fiind îndreptată către un consult de... psihiatrie. * Tot la "impresie artistică" a punctat şi tânărul Rudolf Borşoiu, de 26 de ani, care şi-a produs prin automutilare plăgi tăiate la ambele braţe. (D.M.)
La CJ Alba a luat fiinţă
Compartimentul de informare şi relaţii publice
     Pentru asigurarea accesului oricărei persoane fizice sau juridice la informaţiile de interes public produse şi gestionate de CJ Alba, va fi înfiinţat în subordinea preşedintelui, Compartimentul de informare şi relaţii publice, ne-a informat preşedintele interimar al CJ Alba, Eugen Popa. Preşedintele CJ Alba va desemna o persoană din cadrul acestui compartiment ca purtător de cuvânt al CJ Alba. Cele mai mari şanse să ocupe acest post le are actualul purtător de cuvânt, ziaristul Ioan Bâscă. (F.R.)
Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.