Ultima oră
Știri
CJ Alba promite noi sume la buget
     Preşedintele interimar al CJ Alba, Eugen Popa, a susţinut în ultima şedinţă de consiliu că va continua să se "lupte" pentru atragerea de noi fonduri la bugetul judeţului, mai ales că ultima rectificare nu a fost chiar generoasă. De bani este mare nevoie, mai ales că a fost aprobată şi "Lista obiectivelor de investiţii pe anul 2002" cu finanţare parţială sau totală din bugetul judeţului. Popa a dat asigurări că împreună cu prefectul Ioan Rus şi cu parlamentarii de Alba va continua să facă lobby pentru atragerea de noi resurse financiare. (F.R.)
Copiii de la Abrud sunt sănătoşi
     Aşa cum se ştie, din cauza neglijenţei personalului de la Centrul de plasament nr. 2 din Abrud, în luna iunie, 60 de copii au fost internaţi în spital cu tulburări digestive grave, ca urmare a unei intoxicaţii alimentare. În prezent, copiii au revenit în centrul de plasament, starea lor de sănătate fiind foarte bună. Personalul vinovat - magazioneră, bucătărese, asistente medicale, referenţi - a fost sancţionat, directorul centrului a demisionat iar activitatea acestui centru este monitorizată strict de serviciul rezidenţial pentru un an. (F.R.)
Dan Motreanu în Delegaţia Reprezentanţilor PNL
     Tânărul vicepreşedinte al PNL Alba, Dan Motreanu, a mai urcat o treaptă spre vârful conducerii partidului. Conjudeţeanul nostru a fost ales în Delegaţia Reprezentanţilor Naţionali ai PNL, for de conducere al partidului, pe poziţia a 14-a din 50 de "admişi", deşi concurenţa a fost mare şi selectă. (F.R.)
La Alba Iulia
Casa de cultură a sindicatelor se repară cu bani de la buget
     Aşa cum v-am mai informat, de curând CJ Alba s-a asociat cu Casa de cultură a sindicatelor, în acest sens fiind încheiat un contract de asociere. Ca o primă consecinţă a acestui demers, CJ Alba a alocat suma de 350 milioane de lei pentru lucrările de reparaţii de la grupurile sanitare. (F.R.)
Cine încalcă legea plăteşte
Într-o săptămână, amenzi de 21,7 milioane de lei
     Continuând controalele în pieţele agroalimentare şi târgurile de animale, comisia mixtă de control alcătuită din reprezentanţii ai DGAIA Alba, Garda Financiară, OPC şi Metrologie s-a deplasat în pieţele din Alba Iulia, Jidvei şi Aiud. Obiectivul urmărit a fost respectarea condiţiilor legale de comercializare a produselor agroalimentare şi de animale vii. La cei 13 agenţi economici controlaţi au fost depistate mai multe deficienţe: punerea în vânzare a unor produse cu termen de valabilitate expirat, lipsa certificatelor sanitar veterinare, folosirea unor cântare fără verificarea metrologică, comercializarea de produse fără acte de provenienţă a mărfurilor. Amenzile aplicate au fost între 100.000 şi 5 milioane de lei şi confiscarea produselor expirate. Toţi cei 186 de producători agricoli controlaţi aveau asupra lor certificatele de producător. Controlul s-a extins şi la 4 unităţi de panificaţie. Nu s-au constatat deficienţe iar agenţii îşi menţin licenţele de fabricaţie. Au mai fost acordate alte două licenţe noi. Controlul din peioada 14-20 august s-a soldat cu amenzi în valoare de 21,7 milioane de lei. (S.T.)
Bani pentru Şugag
     Printre cei care au pregătit proiecte în vederea accesării de fonduri SAPARD este şi primăria din Şugag, care are ca obiectiv obţinerea de fonduri pentru o staţie de epurare şi colectare a apelor reziduale. Preşedintele interimar al CJ Alba, Eugen Popa, ne-a declarat că instituţia pe care o conduce sprijină acest demers prin alocarea sumei de 200 de milioane de lei pentru studiul de fezabilitate. (F.R.)
Nu aprindeți focul!
     La DGAIA Alba s-a primit un ordin prin care Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor interzice aprinderea şi arderea resturilor vegetale rezultate în urma recoltării cerealelor păioase şi a altor culturi în câmp deschis. Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Cinegetic Alba şi pompierii vor urmări aplicarea prevederilor acestui ordin. Nerespectarea ordinului atrage răspunderea disciplinară, civilă, contravenţională sau penală potrivit legii. Înainte de a scăpăra chibritul gândiţi-vă că este mai înţelept să nu aprindeţi focul! (S.T.)

Editorial
Prima pagină
Curier județean
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
"Ca poliţişti, nu mai vrem să fim apreciaţi sau stigmatizaţi conform vechilor percepte"
a declarat ieri şeful IPJ Alba, comisar şef Marin Aron, în cadrul unei conferinţe de presă
     AronLa sediul IPJ Alba s-a desfăşurat ieri o conferinţă de presă susţinută de şeful inspectoratului, comisar şef Marin Aron. Acesta a prezentat ziariştilor noul statut al Poliţistului şi a făcut precizările necesare în legătură cu noile schimbări de titulatură survenite odată cu intrarea în vigoare a legii.
     "Nu mai vrem să fim apreciaţi sau stigmatizaţi conform vechilor percepte ca fiind undeva în afara sistemului. Vrem să venim în sprijinul cetăţenilor, nu să reprezentăm o sperietoare pentru ei", a precizat comisarul şef Marin Aron. Pentru o mai bună înţelegere şi aprofundare a prevederilor noii legi, comisarul şef Marin Aron participă azi la Bucureşti la o întrunire cu toţi şefii inspectoratelor de poliţie din ţară.
Nicoleta TOMUŢA

Felicitări pe adresa IPJ Alba pentru relaţiile foarte bune cu presa
IPJ Alba a fost felicitat de şeful Poliţiei Române, chestor de poliţie Florin Sandu
     Potrivit informaţiilor furnizate de comisarul şef Marin Aron, şeful IPJ Alba, pe adresa instituţiei pe care o conduce a sosit o scrisoare de felicitare din partea şefului Poliţiei Române, chestorul de poliţie Florin Sandu. În scrisoare este apreciată conlucrarea fructuoasă între poliţiştii din Alba şi mass-media, subliniindu-se faptul că în presa judeţeană sunt ilustrate echilibrat atât aspectele pozitive cât şi cele negative ale activităţilor specifice poliţiei. Comisarul şef Marin Aron le-a precizat ziariştilor că în bună parte această apreciere se datorează lor şi le-a mulţumit de înţelegerea de care mai dau încă dovadă atunci când în munca de zi cu zi se mai întâlnesc cu subordonaţi de-ai săi închistaţi în vechea mentalitate de miliţian. Şeful IPJ Alba şi-a exprimat speranţa că demilitarizarea poliţiei va aduce cu sine şi mult dorita schimbare de mentalitate a unora dintre subordonaţii săi.
Nicoleta TOMUŢA

Pentru stabilirea alcoolemiei
"Pan" Niedzielski a ajuns la spital abia după ce poliţiştii l-au încătuşat
     Fiind sesizaţi că două autocamioane cu număr de Polonia încalcă flagrant legea pe DN 7 şi, după toate probabilităţile se îndreaptă spre Sebeş, poliţiştii din localitate au organizat un filtru pe traseu, duminică, 25 august, în jurul orei 21.50. La intrarea în municipiul Sebeş au fost oprite autocamioanele, fiind controlat îndeosebi unul dintre şoferii care fusese luat în vizor pentru depăşiri neregulamentare, în lanţ, pe DN 7. Artur Jakek Niedzielski (29 de ani, din Polonia), şoferul unuia dintre autocamioane, pe lângă faptul că mirosea puternic a alcool, a început să-i înjure pe poliţişti şi să-i îmbrâncească, oamenii legii fiind nevoiţi să-l încătuşeze şi să-l conducă la poliţie unde l-au şi legitimat. Deoarece a refuzat testul alcoolscop, poliţiştii l-au condus pe şoferul polonez la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Încercând să evite riscul producerii unor alte evenimente neplăcute, poliţiştii l-au condus pe turbulent înapoi la autocamion, recomandându-i să se odihnească puţin. Pentru a se asigura că cel în cauză le va urma recomandările, poliţiştii de la circulaţie i-au luat acestuia cheile de la maşină şi actele. În cauză, cercetările continuă, încadrarea faptei fiind stabilită în funcţie de alcoolemia şoferului.
Nicoleta TOMUŢA

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.