Curier județean
Rugăciunea de azi
     Doamne, scăpare Te-ai făcut nouă, din neam în neam, eu am zis: Doamne miluieşte-mă, vindecă sufletul meu, că am greşit Ţie! Doamne, la Tine am scăpat, învaţă-mă să fac voia Ta, că Tu eşti Dumnezeul meu. Că la Tine este izvorul vieţii, întru Lumina Ta vom vedea lumină. Tinde mila Ta celor ce Te cunosc pe Tine.
     Învredniceşte-ne, Doamne, în noaptea aceasta fără de păcat să ne păzim noi. Bine eşti cuvântat Doamne, Dumnezeul părinţilor noştri, şi lăudat şi preaslăvit este Numele Tău în veci. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Cuv. Moise Etiopianul; Sf. Mc. Diomid; Sf. Ana Proorociţa
Catolic: Sf. Augustin
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Turneu de pregătire a Conferinţei Naţionale a TSD
     Şeful Corpului de control al primului ministru Adrian Năstase, Victor Ponta, preşedinte interimar al tinerilor membri PSD, s-a aflat recent la Alba Iulia. Temele abordate la întâlnirea cu oficialităţile judeţului au vizat situaţia investiţiilor în zonă, stadiul aplicării Legii fondului funciar, fiind discutate şi o serie de sesizări primite la Corpul de control al premierului Adrian Năstase. În plan politic, Victor Ponta a purtat discuţii cu liderii filialelor locale ale TSD Alba, scopul întâlnirilor constituindu-l pregătirea reuniunii din 6-8 septembrie, de la Braşov, prima reuniune a Consiliului Naţional interimar al TSD, dar şi a Conferinţei Naţionale a tinerilor PSD, ce va avea loc în această toamnă.
     Referindu-se la organizaţia Alba a TSD Ponta a amintit că "în timp ce în alte judeţe tinerii TSD nu au nici măcar un consilier local, la Alba există membri ai TSD care ocupă posturi de primari şi viceprimari. Deci, TSD Alba, reprezentată de Nicolae Mera, poate constitui desigur un exempul pentru multe organizaţii din ţară. Aştept ca tinerii din Alba să-şi desemneze unul sau chiar doi candidaţi pentru funcţia de vicepreşedinte al TSD". (A.D.T.)

Singură şi disperată
O pensionară din Alba Iulia cere ajutorul opiniei publice pentru a nu rămâne fără casă
     De cele mai multe ori, oamenii ajung la ziarul "Unirea" ca să-şi spună ofurile şi să ne ceară ajutorul pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă. Şi vă asigur că nu sunt nici puţini, nici fericiti, cei care ne caută şi care au probleme cu carul.
     Un astfel de caz este şi cel al unei pensionare de 72 de ani, din Alba Iulia. Deşi are trei copii, Valerica Stan, domiciliată pe str. Luceafărului, bl. 2B, ap. 14, et. 4, trăieşte singură, după cum ne spunea, nefiind prea des vizitată de cei cărora le-a dat viaţă. Femeia a lucrat mult timp ca telefonistă la CFR. Anii au trecut, femeia s-a îmbolnăvit din cauza tensiunii şi a problemelor cardiace, aşa că s-a pensionat. Firavă şi plăpândă, Valerica nu se prea poate deplasa, leşinând des. Cel mai mult a stat în spital 77 de zile, din cauza unei căzături, suferind leziuni la picioare. Din cauză că a stat mai bine de două luni în spital, femeia nu a putut să ajungă la asociaţie, pentru a solicita scoaterea de la plata cheltuielilor. Treptat, treptat a ajuns la datorii de circa 10 milioane de lei, din care o mare parte reprezintă apa rece din lunile în care femeia era în spital. Dintr-o pensie amărâtă de 675 de mii de lei Valerica nu şi-a putut achita datoriile, mai ales că mulţi bani merg şi pe medicamente. Aşa s-a trezit într-o bună zi cu o citaţie prin care este somată să-şi achite datoriile, în caz contrar urmând să fie executată silit. La auzul veştii, biata femeie a dat fuga la Tribunal şi aici "d-l jurist m-a avertizat că-mi vinde lucrurile şi apartamentul dacă nu-mi plătesc măcar jumătate din datorie". Disperată că-şi va pierde acoperişul ce-l are deasupra capului, femeia a venit la noi, rugându-ne să-i publicăm necazul şi să ceară ajutor din partea celor care pot să i-l ofere.
     Niciodată nu am luat apărarea celor care consumă servicii şi nu plătesc, însă apar cazuri sociale grave, care trebuie tratate cu mare atenţie. Sunt bătrâni, dar sunt bătrânii noştri şi trebuie respectaţi şi ajutaţi. Poate şi parlamentarii noştri ar putea să se implice în astfel de cazuri sociale, chiar dacă numai cu o vorbă bună sau un sfat, sau de ce nu cu o soluţie.
     Cei care cred că o pot ajuta pe această femeie disperată o pot face contactând-o la adresa menţionată mai sus sau la telefon 822942.
Florin ROMAN

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.