Curier județean
Rugăciunea de azi
     Cel ce în toată vremea şi în tot ceasul, în cer şi pe pământ eşti închinat şi slăvit, Hristoase Dumnezeule, îndelung-răbdătorule, mult milostive şi milosârde; care pe cei drepţi iubeşti şi pe cei păcătoşi miluieşti. Care pe toţi chemi la mântuire pentru făgăduinţa bunătăţilor ce vor să fie. Însuţi, Doamne, Iisuse Hristoase, primeşte şi rugăciunile noastre în ceasul acesta şi îndreptează viaţa noastră spre poruncile Tale; sufletele noastre le sfinţeşte, trupurile curăţeşte, cugetele îndreptează, gândurile curăţeşte şi ne izbăveşte pe noi de tot necazul celor rele şi al durerii. Ocroteşte-ne pe noi cu Sfinţii Tăi îngeri ca, prin mijlocirea lor fiind păziţi şi povăţuiţi să ajungem la unirea credinţei şi la cunoştinţa slavei Tale celei neapropiate, că binecuvântat eşti în vecii vecilor. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Sf. Întâia Mc. Tecla; Cuv. Coprie
Catolic: Sf. Gerard
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Ziua recoltei la Şona
     În fiecare an, la Şona se ţine "Ziua Recoltei", manifestare devenită deja tradiţională. Duminică a avut loc o nouă ediţie a acestei sărbători, la care alături de primarul Emil Mărginean şi preşedintele PUR social liberal Alba, Nicolae Popa, au fost prezenţi sute de localnici.
     La căminul cultural a avut loc o frumoasă expoziţie cu produse agricole şi un spectacol focloric. A impresionat şi faptul că pentru un timp, poliţiştii locali au fost alături de consăteni, servind la mese. Bravo lor. (F.R.)

În cazul în care acestea au fost revendicate de foştii proprietari
PNL se opune vânzării sediilor de partid
Comunicat de presă
     Partidul Naţional Liberal este consecvent în a fi garantul proprietăţii private şi apărător al dreptului de proprietate. La iniţiativa şi din interesul major al PSD, este aproape de finalizare proiectul de lege privind vânzarea către partidele politice a sediilor pe care le deţin, chiar dacă acestea au făcut obiectul revendicărilor legale: cereri administrative sau în justiţie. Am constatat că acest proiect de lege încalcă brutal drepturile proprietarilor şi permite abuzul în vânzarea imobilelor în care îşi au sediul partidele politice şi utilizează unele prevederi neclare din Legea nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate abuziv în perioada 6 martie 1945-22 decembrie 1989.
     Aşa după cum cunoaşteţi deja, un grup de deputaţi şi senatori PNL au depus o propunere legislativă care să corecteze viciile sau abuzurile legislative prin care se exceptează de la vânzare sediile partidelor politice revendicate în justiţie sau administrativ, urmând ca partidele politice să primească alte sedii nerevendicate.
     Considerăm că intrarea în vigoare a legii privind vânzarea spaţiilor aflate în proprietatea privată a statului sau a unităţilor administrativ-teritoriale destinate sediilor partidelor politice impune un caz de urgenţă de necontestat. De aceea, solicităm Guvernului să preia propunerea noastră legislativă şi s-o promoveze printr-o ordonanţă de urgenţă, pentru prima oară PNL fiind de acord că există o situaţie care reclamă urgenţă.
(Biroul de presă al PNL)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.