Curier județean
Rugăciunea de azi
     Pe Tine Te binecuvântăm, Dumnezeule, preaînalte şi Doamne al milelor, Cel ce faci cu noi pururea lucruri mari şi cu anevoie de urmat, slăvite şi preaminunate care nu au număr. Cel ce ne-ai dat nouă somn spre odihna neputinţelor noastre şi spre repaos de ostenelile trupului, mulţumindu-Ţi că nu ne-ai pierdut pe noi cu fărădelegile noastre, ci după obicei te-ai arătat iubitor de oameni şi ne-ai ridicat pe noi a mâneca şi a slăvi stăpânirea Ta. Pentru aceea ne rugăm bunătăţii Tale celei neasemănate: luminează ochii gândului nostru şi ridică mintea noastră din somnul cel greu al lenei şi deschide gura noastră şi o umple de laudele Tale, ca să putem în linişte a cânta, a striga şi a ne mărturisi pururea Ţie, Dumnezeului celui slăvit în toate şi de toţi: Tatălui celui fără de început, împreună şi Unuia-Născut Fiului Tău şi Preasfântului şi bunului şi de viaţă făcătorului Tău Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Sf. Sfinţit Mc. Grigorie Luminătorul, Episcopul Armeniei, Sf. Mc. Ripsimia
Catolic: Sf. Ieronim
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Un copil a ajuns în comă la spital
     Marius Gabriel Ghenescu, un băiat în vârstă de 12 ani, a ajuns sâmbătă seara la Spitalul Judeţean Alba în comă de gradul II, după ce autoturismul condus de tatăl său s-a izbit violent de un BMW. Din cercetările efectuate de poliţişti la locul accidentului (pe DN 43), a reieşit că Dacia condusă de Nicolae Ghenescu, din Berghin, nu a acordat prioritate şi nici nu s-a asigurat, ciocnindu-se de un BMW condus de Florin Adrian Cristea din Ocna Mureş. (D.M.)
O tânără a fost lovită de un ARO
     Vineri, 27 septembrie, în jurul amiezii, în zona barului AF Steluţa din Bistra, Maria Donea, de 13 ani, elevă, a fost victima unui accident de circulaţie produs pe fondul condiţiilor meteo nefavorabile şi a neatenţiei. Tânăra s-a angajat în traversarea şoselei fără să se asigure şi pentru că se adăpostea de ploaie sub o umbrelă, nu a sesizat autoturismul ARO care circula regulamentar. Din fericire, victima s-a ales mai degrabă cu o sperietură puternică, suferind doar răni uşoare care nu au necesitat spitalizarea. (D.M.)

După mai multe tentative eşuate
Sinucidere pe fondul unor dereglări psihice
     După ce a încercat de mai multe ori să-şi curme zilele prin diverse metode, de la ingerarea de medicamente, până la secţionarea venelor, în data de 28 septembrie, tânărul Sorin Constantin Nădejde, de 31 de ani, din Sebeş şi-a dus până la capăt tentativa sinucigaşă, luându-şi zilele. Cadavrul a fost descoperit în locuinţa proprie de mama sinucigaşului care a anunţat imediat poliţia. Din cercetări a rezultat că decesul a survenit în urma unui stop cardio-respirator provocat pe fondul intoxicaţiei cu medicamente şi ingerarea unei mari cantităţi de alcool. Tânărul suferea de tulburări mixte de personalitate şi reacţii paranoide, fiind externat din spitalul de Neuropsihiatrie doar cu două zile înainte de a comite gestul fatal. Sorin Nădejde fusese martorul activ al scandalului provocat recent la secţia de psihiatrie de Emil Băbuţ - un "coleg" de suferinţă (care a decedat), sărind în apărarea infirmierului de serviciu. (D.M.)
"Urmaşii lui Icar" şi-au făcut apariţia în judeţ
     parapantaDin ce în ce mai mulţi "urmaşi de-ai lui Icar" încearcă să scape din labirintul stres-ului cotidian, recurgând la un sport relativ nou în ţara noastră: zborul cu diferite mijloace. Iar astfel de zburători există şi pe teritoriul judeţului nostru: membrii Asociaţiei sportive "Archaeopterix". Asociaţia a fost înfiinţată în 1992, dar numai de vreo câţiva ani se poate spune că evoluează în mod satisfăcător prin văzduh. Nu pentru că ar fi conjudeţenii noştri mai temători de înălţimi, ci pentru că un echipament complet de zbor este foarte scump: cca 7.000 Euro (între 500 - 1.000 Euro un echipament "second-hand").
     Preşedinte şi instructor la Asociaţia "Archaeopterix" este Ovidiu Bora, un tânăr membru al Aero-clubului României, care şi-a început cariera pe vremea când avea doar 10 ani şi era pasionat de aeromodelism. Astăzi el se poate lăuda că a zburat cu toate mijloacele aflate la îndemâna iniţiaţilor în domeniu: parapantă, deltaplan, moto-deltaplan, planor etc. Asociaţia "Archeopterix" din Alba Iulia are azi 30 de membri (incluzând secţia de aeromodelism), 20 dintre aceştia fiind zburători în toată regula. (I.H.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.