Curier județean
Rugăciunea de azi
     Doamne, miluieşte-ne pe noi, că întru Tine am nădăjduit, nu Te mânia pe noi foarte, nici pomeni fărădelegile noastre, ci caută şi acum ca un milostiv, şi ne izbăveşte pe noi de vrăjmaşii noştri, că Tu eşti Dumnezeul nostru, şi noi suntem poporul Tău, toţi lucrul mâinilor Tale şi Numele Tău chemăm. Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Soborul Sf. Arh. Mihail şi Gavriil
Catolic: Fer. Elisabeta a Sfintei Treimi
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Amenzi usturătoare la Zlatna
     În cursul zilei de marţi, 5 noiembrie a.c., agenţii constatatori din cadrul Direcţiei colectare contribuţii a Casei Judeţene de Pensii Alba au desfăşurat, la Zlatna, o acţiune de identificare a agenţilor economici care nu au depus declaraţiile nominale, în conformitate cu prevederile Legii 19/2000.
     Potrivit informaţiilor primite din partea d-nei Ileana Ion, reprezentanta direcţiei amintite, ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate amenzi în valoare de 100 milioane de lei. De asemenea, d-na Ileana Ion a mai precizat că o acţiune similară se va derula astăzi, 7 noiembrie, în zona Sebeş. (A.D.T.)

Dan Tartagă se mută cu un proces la Tribunalul Alba
     Curtea Supremă de Justiţie a hotărât că procesul omului de afaceri braşovean, Dan Mihai Tartagă, referitor la privatizarea Fabricii de Zahăr Bod să fie judecat de Tribunalul Alba. Dan Tartagă a cerut instanţei supreme strămutarea procesului la o altă instanţă decât cea din Braşov, motivând că magistraţii braşoveni ar putea fi subiectivi în soluţionarea procesului său.
     Omul de afaceri braşovean a fost trimis în judecată, în 25 aprilie, sub acuzaţia că, în cursul anului 1998, în calitate de reprezentant al SC Darcom SRL Braşov, ar fi participat la licitaţia pentru achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni de la Fabrica de Zahăr Bod SA şi ar fi folosit un certificat fiscal fals care atestă că societatea pe care o reprezenta nu avea credite nerambursabile către bugetul de stat. Procurorii susţin că pentru achiziţionarea acestui pachet de acţiuni, Tartagă ar fi solicitat şi obţinut de la Sucursala Braşov a Băncii Agricole un credit de 12 miliarde de lei cu dobândă subvenţionată. Dan Tartagă este acuzat că pentru a primi banii ar fi folosit acte care atestau în mod fals încheierea a 663 de contracte de arendare pentru terenuri din judeţul Braşov (în comunele Feldioara, Bod şi Ghimbav).
     Dan Tartagă a fost trimis în judecată pentru fals în declaraţii, uz de fals, instigare la fals intelectual, înşelăciune, folosire cu rea credinţă a creditului societăţii, iar fostul director al sucursalei Braşov a Băncii Agricole pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.
Nicoleta TOMUŢA

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.