Poliţiştii antidrog ne confirmă
Tineri din Alba Iulia au început să se "stimuleze" la chefuri cu canabis!
Cinci tineri din Alba Iulia sunt anchetaţi în stare de libertate de poliţiştii Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Alba Iulia pentru trafic şi consum ilicit de droguri de risc (canabis).
În luna august 2002, învinuitul Radu U. (de 21 ani, elev curs seral la un liceu din Alba Iulia) împreună cu învinuitul Cristi A. ( de 20 ani, elev al unei şcoli postliceale din Alba Iulia) au descoperit o plantă de canabis, crescută din floră spontană, la marginea municipiului. Cei doi au cules florile plantei (peste 45 g) şi le-au prelucrat pentru consum propriu. Între timp, o parte însemnată din droguri a ajuns şi în posesia învinuitului Andrei S., coleg cu Cristi A. la şcoala postliceală. Cu ocazia unei petreceri organizate la locuinţa sa, Andrei a consumat şi a împărţit altor doi tineri din planta miraculoasă, pentru o stimulare artificială a bunei dispoziţii. Unul dintre consumatori, Robert F. (de 18 ani, fără ocupaţie) a împărţit canabisul cu Cătălin B. (de 23 ani, cu studii superioare). Poliţiştii au găsit asupra lui Cătălin B. 4,78 g canabis, drogul fiind ridicat în vederea confiscării. Din cercetări a rezultat faptul că învinuitul Cătălin B. a distribuit canabis pentru consum altor doi tineri.
Cei cinci sunt cercetaţi în stare de libertate, de lucrătorii antidrog şi procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, pentru comiterea infracţiunilor de trafic şi consum ilicit de droguri de risc, fapte prevăzute de art. 2 şi 4 din Legea nr. 143/2000. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 ani la 15 ani, ne-a informat subcomisarul Tudor Grindean, şeful Centrului Zonal Alba Iulia.
Nicoleta TOMUŢA
Solidari cu cei aflaţi în suferinţă
În fiecare an, ziua de 3 decembrie, este dedicată persoanelor cu handicap de pe întreg mapamondul. Pentru o zi, privirile tuturor celor care nu au uitat ce înseamnă omenia, sunt aţintite asupra suferinţei, problemelor şi nevoilor celor care au avut neşansa de a se naşte cu dizabilităţi sau de a le dobândi pe parcursul vieţii. Astfel, marţi, 3 decembrie a.c. la Alba Iulia, la simpozionul organizat de Societatea Handicapaţilor Neuropsihic "Speranţa", au răspuns invitaţiei atât reprezentanţi ai statului cât şi ai societăţii civile. În sala teatrului de păpuşi "Prichindel" pusă la dispoziţie de conducerea acestuia, s-au aflat inspectorul-şef al ISTPH Alba, d-na Mărioara Ludoşan, dl. doctor Liviu Stoica, consilierul prefectului Ioan Rus, Nicolae Mera, directorul Centrului de recuperare neuropshică Galda, Grigore Băldean, părintele Gerhard Wagner preşedintele societăţii de ajutorare Diakonia, precum şi preşedinţi ai unor ONG-uri cum ar fi Asociaţia "Sprijiniţi Copiii" şi organizaţia "Trebuie" Sebeş, părinţi şi copii cu handicap.
Cu acest prilej, preşedintele SHN "Speranţa", d-na Mariana Andronic i-a felicitat de ziua lor pe toţi cei care trăiesc sub povara unui handicap, urându-le multă sănătate şi putere de a merge mai departe, asigurându-i că nu sunt singuri, pentru că mereu se vor găsi oameni care să le aline suferinţa.
Răzvan JURCĂ
La Hotelul Transilvania
Oriflame a sărbătorit șapte ani de prezență în România

Miercuri, 4 decembrie, în sala mare a hotelului Transilvania din Alba Iulia a avut loc, începând de la ora 18.00, un eveniment inedit: aniversarea a şapte ani de activitate în România, a prestigioasei firme Oriflame prilej cu care a fost lansat şi noul catalog pentru luna decembrie cu oferte promoţionale de Sărbători. Într-o atmosferă specifică lunii cadourilor, gazda serii, d-na Elena Chira, a amintit celor prezenţi în număr mare la aniversare câteva din realizările celor şapte ani de Oriflame: creşterea procentului de recunoaştere de marcă de la 0% în 1995 la 48% în 2002, cifra de vânzări de peste 2 milioane euro pe lună, 12 cataloage pe an şi 650 de produse disponibile pentru întreaga familie la cel mai bun raport calitate - preţ. Cele peste 200 de persoane prezente la hotelul Transilvania au asistat la o prezentare profesională a produselor, urmată de testarea lor propriu zisă şi şedinţe de machiaj realizate de make-up artist Marcela Dărămuş pentru toate doamnele şi domnişoarele care au dorit să încerce linia de machiaj Oriflame. Organizatorii evenimentului, echipa coordonată de directorul naţional Oriflame Elena Chira şi make-up artist Marcela Dărămuş au evidenţiat atuurile forte ale produselor care se prezintă în aceeaşi formulă originală, indiferent de ţara de desfacere şi au la bază valorile suedeze fundamentale: curat, simplu, modern şi respectând mediul şi societatea. În catalogul lunii decembrie, accentul este pus pe seturile de cadouri din gama produselor destinate îngrijirii, machiajului precum şi accesoriile festive-unicat, toate disponibile la preţuri promoţionale. Pe lângă posibilitatea testării directe a calităţii de excepţie a cosmeticelor şi produselor naturale de îngrijire a pielii şi serviciile personalizate Oriflame, pentru publicul feminin prezent, unde s-au regăsit şi câteva VIP-uri locale, a fost organizată şi o tombolă cu seturi de cadouri pentru Sărbători. Evenimente similare au avut loc şi în alte 15 mari oraşe, începând cu 1 decembrie, iar următorul eveniment Oriflame, organizat tot de echipa d-nei Chira, are loc la Aiud.
(T.I.)