Prima pagină Ediția din: 13.1.2003
Știri
Declaraţiile de impunere a balcoanelor
     Ordonanţa 36 din 2002, referitoare la noul sistem de calculare a taxelor şi impozitelor, a creat destulă nelinişte în rândul contribuabililor, prea puţini fiind cei ce au înţeles corect ce prevede exact acest document. S-au creat confuzii în privinţa declarării balcoanelor, teraselor, logiilor şi garajelor. Potrivit normelor în vigoare, contribuabilii care doresc să-şi plătească taxele locale trebuie să se prezinte la ghişee doar cu buletinul de identitate. În cazul în care persoana în cauză mai are o proprietate, ea trebuie să completeze o declaraţie suplimentară. Acelaşi lucru este valabil şi pentru cei ce şi-au construit balcoane la parterul blocurilor sau garaje pe domeniul public. (A.D.T.)
Protocolul de colaborare pe 2003 între UDMR şi PSD
     PSD şi UDMR încep azi, 13 ianuarie, negocierile pentru încheierea protocolului de colaborare bilaterală pentru anul în curs, preşedintele UDMR, Marko Bela, totodată şi candidat unic la şefia partidului, insistând ca protocolul să fie semnat în ianuarie pentru a putea fi discutat la Congresul de la Satu Mare din 31 ianuarie - 2 februarie. În cadrul negocierilor cu PSD, UDMR are pe agenda priorităţilor dezvoltarea infrastructurii şi economiei în zonele cu etnici maghiari, problema învăţământului şi finalizarea proceselor ce privesc înmânarea titlurilor de proprietate, restituirea proprietăţilor funciare şi retrocedarea imobilelor bisericeşti. (T.I.)
Incendiu la Vurpăr-Vinţu de Jos
     Detaşamentul de Pompieri Alba Iulia a fost solicitat să intervină la stingerea unui incendiu izbucnit la Vurpăr-Vinţu de Jos sâmbătă, 11 ianuarie, ora 19.45. Pompierii s-au luptat în jur de 2 ore cu focul şi au reuşit să salveze bunuri în valoare de circa 75 de milioane de lei. Din cauza unturii scurse peste rumeguş încins, a luat foc o afumătoare improvizată într-o magazie. Au ars 60 kg slănină, 40 kg carne, o masă de tâmplărie şi două motoare electrice. Au fost distruse bunuri în valoare de 15 milioane de lei şi s-au degradat altele în valoare de 10 milioane de lei. Nu au fost semnalate victime. (N.T.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
În Apuseni
Poliţiştii din trei localităţi au răscolit tot muntele Geamăna pentru a prinde un hoţ în serie
     Poliţişti din Abrud, Bucium şi Lupşa au demarat vineri, 9 ianuarie 2003, o amplă acţiune de căutare pe muntele Geamăna cu scopul de a captura un hoţ, suspect în nu mai puţin de 7 furturi din magazine. Pe o zăpadă de aproape 30 cm şi pe un frig de crăpau pietrele, poliţiştii au controlat toate stânele de pe muntele Geamăna, găsind într-un final fericit suspectul: Vasile Iurea, de 19 ani, din satul Lazuri, comuna Lupşa. Acesta se refugiase la o stână de pe muntele unde poliţiştii demaraseră razia. În perioada noiembrie-decembrie 2002, Iurea a furat bunuri, alimente şi bani din magazine de pe raza comunelor Lupşa, Bucium şi a oraşului Abrud. Prejudiciul creat prin furt a fost estimat la circa 27 de milioane de lei. Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpeni a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă de 30 de zile pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Iurea a fost introdus în arestul IPJ Alba, urmând să fie cercetat în stare de arest preventiv pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.
Nicoleta TOMUŢA

Pierdere grea într-o gospodărie din Coşlariu
41 de găini ciordite într-o singură noapte
     Ion Spaniol, 19 ani, din Ocna Mureş şi Gheorghe Petru Borcea, de 24 de ani, din Teiuş, au fost identificaţi de poliţiştii din Teiuş ca fiind autorii unui furt comis în noaptea de 5/6 ianuarie dintr-o gospodărie din Coşlariu. În noaptea cu pricina, cei doi au lăsat-o pe o gospodină fără toate cele 41 de găini din coteţe, prejudiciul fiind estimat la circa 6 milioane de lei. Pe parcursul anchetei, cei doi le-au mărturisit poliţiştilor, cu adânci regrete, că tot ei sunt şi autorii unui furt de conductori din cupru, vreo 700 kg, de la o staţie de transformare a SC Electrica SA din Ocna Mureş, comis în noaptea de 4/5 ianuarie 2003. Ei au recunoscut că au valorificat prada contra sumei de 2,2 milioane de lei unei societăţi de valorificare a materialelor refolosibile. În cauză, cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor doi.
Nicoleta TOMUŢA

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.