Curier județean
Rugăciunea de azi
     Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Cel ce ai slobozit pe iubitul Tău Apostol Petru din legături şi din temniţă, fără nici o vătămare, cu umilinţă ne rugăm Ţie: Primeşte cu milostivire şi rugăciunea aceasta pentru iertarea păcatelor robilor Tăi, ce sunt închişi în temniţă şi cu rugăciunile aceluia, ca un iubitor de oameni, cu dreapta Ta cea întru tot puternică, din tot răul şi primejdia izbăveşte-i şi-i slobozeşte, că bun şi iubitor de oameni Dumnezeu eşti şi Ţie mărire îţi înălţăm, Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, în vecii vecilor. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Cuv. Pavel Teleul şi Ioan Colibaşul
Catolic: Sf. Paul, primul pustnic
Greco-catolic: Pc. pr. Pavel Tebanul şi Ioan Colibaşul
Meteo
     Cerul va fi predominant acoperit şi pe alocuri va mai ninge.
     Mâine. Vremea a intrat într-un uşor proces de încălzire, iar cerul va fi parţial noros. Temperaturile minime pot ajunge la minus 4 grade Celsius iar cele maxime la 1 grad Celsius.

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Mulţumiri pentru Arieşul Conf
     Directorul Şcolii Generale din Poşaga de Jos, prof. Iustin Borfotă, mulţumeşte în numele celor 45 de elevi ai şcolii pentru cadourile deosebite oferite cu prilejul sărbătorilor de iarnă de generosul sponsor Arieşul Conf Baia de Arieş, în mod special directorului acestei unităţi, ec. Dorel Burlan. Cei 45 de elevi din Poşaga de Jos au primit în dar de la Arieşul Conf câte o geacă de iarnă ultra modernă, câte o pereche de mănuşi şi banderole. (N.T.)
Potrivit directorului CAS Alba, Gheorghe Ştef
Farmaciile sunt obligate să elibereze medicamente gratuite şi compensate
     Aşa cum v-am mai informat, în urma unei întâlniri cu reprezentanţii Colegiului Farmaciştilor Alba, ce a avut loc la începutul lunii ianuarie, directorul Casei de Asigurări de Sănătate Alba, Gheorghe Ştef, ne-a declarat că toate farmaciile din judeţ vor elibera din jurul datei de 15 ianuarie medicamente gratuite şi compensate. Deoarece mai mulţi pacienţi ne-au informat că în teritoriu lucrurile nu stau chiar aşa, iar unii farmacişti refuză eliberarea medicamentelor gratuite şi compensate, am cerut noi lămuriri de la şeful Casei de Asigurări de Sănătate. "Programele cu nomenclator au fost distribuite încă de la sfârşitul săptămânii trecute. Pentru prima decadă a anului în curs, farmaciştii pot să vină cu facturile şi centralizatoarele prescripţiilor medicale vechi, care vor fi decontate de Casă. Aşadar, lucrurile sunt câte se poate de clare şi nu înţeleg de ce apar astfel de disfuncţionalităţi", a declarat directorul general al CAS Alba, Gheorghe Ştef.
     Pacienţii care beneficiază de gratuităţi şi compensări la medicamente, dar care sunt refuzaţi de farmacişti din diferite motive pot reclama disfuncţionalităţile direct la Casa de Asigurări de Sănătate Alba, la Biroul de Relaţii cu Publicul, la telefon 833490. Farmaciile care nu respectă acest lucru riscă să-şi piardă contractele încheiate cu Casa de Asigurări de Sănătate.

La AISTEDA apele sunt limpezi
     În ziarul independent UNIREA din ziua de sâmbătă, 11 ianuarie 2003, a fost publicat un interviu cu domnul Ioan Scheau, fost angajat al Fundaţiei Universitare AISTEDA, conferenţiar la AISTEDA - Alba Iulia, intitulat "Afacere scandaloasă cu taxele de şcolarizare".
     Pentru o publicaţie de talia ziarului independent UNIREA, care s-a remarcat întotdeauna prin corectitudine şi obiectivitate, Comitetul Director al Fundaţiei Universitare AISTEDA se vede obligat ca, în virtutea dreptului la replică, să facă cunoscute următoarele:
     Domnului Ioan Scheau i-a fost desfăcut contractul de muncă în data de 10 decembrie 2002, la iniţiativa angajatorului, în temeiul art. 130 litera i) din Codul Muncii pentru încălcări repetate ale normelor de comportare şi pentru neîndeplinirea cerinţelor de natură profesională şi psihocomportamentală specifice mediului academic.
     Precizăm că pentru astfel de speţe legea nu prevede preavizul la desfacerea contractului de muncă. Cu toate acestea, ca un gest de bunăvoinţă, în încercarea de a înceta raporturile de colaborare în mod amiabil, Conducerea Fundaţiei a înţeles să-i acorde domnului Scheau un preaviz de 30 de zile începând cu 18 noiembrie 2002.
     Întrucât după primirea preavizului domnul Scheau a ignorat această ofertă şi a sfidat în continuare conducerea instituţiei, aducând grave insulte persoanelor din structurile acesteia, pentru că a adus prejudicii grave intereselor instituţiei prin reclamaţii adresate CNEAA şi declaraţii de presă înţesate de neadevăruri, Comitetul Director a dispus desfacerea contractului de muncă. În plus, Fundaţia Universitară AISTEDA a înaintat în data de 8 ianuarie, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, PLÂNGERE PENALĂ împotriva domnului Ioan Scheau.
     Universitatea AISTEDA, aşa cum a rezultat în urma repetatelor controale efectuate de CNEAA, îndeplineşte standardele de calitate ale învăţământului superior care au stat la baza propunerii de acreditare, nu este în situaţia de a-şi întrerupe funcţionarea.
     Fundaţia Universitară AISTEDA este persoana juridică care a organizat Universitatea AISTEDA şi, până la acreditarea acesteia, singura abilitată potrivit legii să gestioneze şi să administreze patrimoniul. Întreaga activitate finaciar contabilă s-a desfăşurat sub semnul unei depline corectitudini şi transparenţe. Toate investiţiile au fost efectuate strict în scopul asigurării bazei materiale a instituţiei şi asigurării funcţionării normale a acesteia.
     Fundaţia nu a cumpărat Cabană la Braşov, nu obţine venituri din spaţii închiriate sau din alte activităţi economice cum afirmă domnul Scheau şi şi-a reabilitat spaţiile din Bucureşti numai parţial, la nivelul de finisaj semiindustrial, din lipsă de fonduri.
     În fapt, întreaga adversitate a domnului Scheau are drept motivaţie refuzul nostru de a-i acorda un tratament preferenţial legat de salarizare. Pretenţiile sale, care nu pot fi motivate de o calitate profesională deosebită sau de aporturi financiare şi materiale rezultate din activitatea sa de cercetare, depăşeau cu mult grilele de salarizare practicate de mari instituţii de învăţământ de stat.
     Este regretabil că insatisfacţiile şi neîmplinirile unui fost angajat al instituţiei noastre, care a beneficiat de cea mai mare înţelegere din partea conducerii acesteia în unele momente dificile din cariera sa profesională, refulează cu atâta uşurinţă în presă.
     Comitetul Director al Fundaţiei îşi exprimă încrederea că manifestări de acest fel nu vor fi de natură să umbrească activitatea de peste un deceniu pusă în slujba comunităţii din Alba Iulia.
Comitetul Director al
Fundaţiei Universitare AISTEDA

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.