Curier județean
Rugăciunea de azi
    Doamne Dumnezeul nostru, caută dintru înălţime, ca un bun, asupra inimilor celor care sunt lipsiţi de dragoste şi de unire şi împresuraţi de spinii urii şi ai altor păcate. O picătură din harul Preasfântului Tău Duh coborând peste dânsele, rourează-le bogat, ca să aducă roade bune şi din dragostea cea către Tine să sporească în fapte bune, şi să petreacă în dragoste şi unire. Aşa Doamne, înmulţind dragostea în inimile robilor Tăi, păzeşte-ne de tot răul şi de asuprirea vrăjmaşilor văzuţi şi nevăzuţi, de sabie, de năvălirea altor neamuri şi de războiul cel dintre noi şi totdeauna ne ajută să ne iubim unii pe alţii şi să facem tot binele spre a ne învrednici de bunătăţile Tale cele cereşti. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Cuv. Auxenţiu, Marcu şi Avram
Catolic: Sf. Chiril şi Metodiu
Greco-catolic: Pc. pr. Auxentie
Meteo
     Astăzi: Dimineaţă friguroasă, dar senină. Spre după-amiază, cerul se va înnora, temperaturile încadrându-se între -2g C ziua şi -15g C noaptea.
     Mâine: Cerul va fi acoperit de nori toată ziua. Temperaturile oscilează între -3g C ziua şi -12g C noaptea.
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
În judeţul Alba
Există şanse pentru încheierea protocolului PD - PNL
     Organizaţia judeţeană Alba a Partidului Democrat a dat ieri ochii cu o echipă de la centru condusă de vicepreşedintele PD - Sorin Frunzăverde. Scopul vizitei a fost întâlnirea cu membrii Biroului Permanent Judeţean al PD Alba în vederea analizării stadiului actual în care se află organizaţia, în contextul în care deja a început depunerea candidaturilor pentru alegerile din 2004.
     Este vorba deocamdată de depunerea de candidaturi în interiorul partidului. Ele vor fi analizate în funcţie de criteriile de carieră stabilite încă de anul trecut şi abia apoi se va decide cine va reprezenta PD, pentru ce funcţii şi care va fi locul solicitanţilor pe liste.
     Referindu-se la încheierea de protocoale de colaborare la nivel judeţean între PD şi PNL, Sorin Frunzăverde a apreciat că există şanse şi pentru judeţul Alba, deşi unele declaraţii mai inflamante din partea liderilor ambelor organizaţii au răzbătut în presă. Desigur că există poziţii divergente, mai ales că liberalii îi acuză în continuare pe democraţi că nu renunţă la protocolul de colaborare administrativă încheiat în anul 2000 cu PDSR, dar a avut loc o primă discuţie între delegaţii ale celor două partide şi punţile există.
Anca DINICĂ

În majoritatea localităţilor
Apa din fântâni este poluată cu nitriţi şi germeni fecali
     Cu excepţia a două izvoare din cartierele din municipiul Alba Iulia, toate celelalte fântâni din judeţul Alba sunt contaminate.Potrivit unui raport al serviciului de monitorizare a factorilor de mediu, nitriţii provin din infiltraţiile de pe sol a substanţelor organice de natură animalieră sau în urma fertilizării incorecte cu îngrăşăminte. În privinţa poluării bacteorologice, specialiştii susţin că aceasta are un caracter punctiform. Apa este contaminată cu germeni fecali în aproape toate oraşele judeţului şi de această dată excepţia fiind tot municipiul Alba Iulia, unde valorile probabile de impurităţi se înscriu în limitele admise de standardele aflate în vigoare. (D.M.)
Anul 88 al vârstei mele
     Voi fi, se-nţelege, cu învoirea Celui de Sus, mai înaintat în etate, mai bătrân, mai "moş", după expresia unui drept credincios al meu, preotul. 88 de ani... Mulţi, mulţi ani de trăit. Multe au trecut, şi bune, şi mai puţin bune, cum prea adevărat spune Domnul Hristos: "În lume, necazuri veţi avea, dar, îndrăzniţi, Eu am biruit lumea". Aşa a fost şi la mine. Am avut şi eu - cine nu a avut? - şi le-a ajutat şi Atotputernicul şi Milostivul Domn, - le-au învins şi au mers înainte cu sfintele slujbe şi înfăptuiri. Nu pot să uit: de mulţumire, de folos, ce mi le produce preacunoscutul ziar "Unirea" din bimilenara cetate a Marii Uniri - Alba Iulia. Pătimesc de "boala" scrisului, ajuns la binecredincioşii creştini, dornici de citirea tâlcuirii Sfintei Evanghelii, a vieţii Sfinţilor şi a altor scrieri religioase.
     Dumnezeu să fie şi să le ajute tuturor vrednicilor ostenitori de la ziarul nostru drag. Cel de Sus să fie şi cu mine. Pe scurt, cu noi toţi să fie El, spre bine, spre bucurie, spre mult dorita izbândă!
Preot Ioan SUCIU
     N.R. La mulţi ani, cu multă sănătate şi să rămâneţi mereu acelaşi neobosit slujitor al cuvântului!

AZI - ZIUA ÎNDRĂGOSTIȚILOR DE PRETUTINDENI
Pe Dâmbul Îndrăgostiţilor, la Horea
Cununie şi săruturi fierbinţi la minus 15 grade Celsius
     Zeci de tineri din comuna Horea s-au întâlnit pe Dâmbul lui Gâf cu ocazia Zilei Îndrăgostiţilor pentru a-şi jura iubire veşnică şi pentru a se săruta cu foc. Şi pentru că vârsta nu contează, tineri sau bătrâni, femei şi bărbaţi au urcat la cel mai renumit parc al îndrăgostiţilor din Europa ca să-şi reafirme dragostea fierbinte. După ce a urcat Scările Speranţei a intrat pe Poarta Mândra şi Mândruţul, pe sub Acoperişul Inimi Fierbinţi, o tânără pereche de moţi şi-a unit destinele în sfânta cununie. Cei doi au spus un DA hotărât în faţa primarului Corneliu Olar şi a naşilor Cristiana şi Lucian Mateş. Perechea năşită pe Dâmbul lui Gâf, Ioan Trif şi Ancuţa Neag, cred despre căsnicia lor că va dura toată viaţa, va fi rodnică şi "până la moarte". "Aici se adunau bunicii şi părinţii noştri şi se iubeau cu foc în Joampa Fericirii. Este un obicei din moşi, strămoşi pe care noi îl urmăm cu drag" - au spus proaspeţii căsătoriţi. Asistenţa le-a cântat celor doi tradiţionalul "La mulţi ani!", acompaniaţi de Taraful din Horea.
     A urmat apoi un inedit concurs de săruturi, care a fost câştigat de cel care are mai multă experienţă şi s-a antrenat corespunzător. Campionul pupăcioşilor a fost declarat naşul Lucian Mateş care şi-a înăbuşit soţia cu un sărut îndelung ce a stârnit invidia participanţilor. Alţi tineri au continuat sărutul cu o tăvăleală pe cinste în zăpadă. Legenda spune că Dâmbul lui Gâf era un adevărat Paradis al îndrăgostiţilor. Bărbaţi şi femei, după oboseala provocată de urcuş, beneficiind de un cadru natural de excepţie, făceau aici un popas, se odihneau puţin, după care se iubeau cu foc. Multe perechi de îndrăgostiţi din alte sate ale comunei vin în acest spaţiu mirific pentru a se recrea şi a se iubi. Faptul că tinerii din Apuseni s-au reunit şi în acest an pe Dâmbul lui Gâf arată că moţii ştiu să-şi continue tradiţiile, chiar dacă afară era un frig pătrunzător, de -15gC.
     Săruturile perechilor de îndrăgostiţi vor continua şi astăzi până noaptea târziu.
Florin ROMAN

Clubul MONDO - cadou pentru îndrăgostiţii din Şard
     Astăzi, cu ocazia Valentine's Day, în comuna Şard, de la ora 21.00, se va inaugura Clubul "MONDO", care se adresează cu precădere tinerilor din zonă şi nu numai, amatori de distracţii, muzică de calitate şi preparate culinare de excepţie. Nicolae Mondoc, patronul noului Club, care se doreşte a fi unul dintre cele mai moderne, ne-a precizat că acesta va avea program cu precădere în zilele de vineri şi de sâmbătă ale săptămânii începând cu ora menţionată mai sus şi până dimineaţa, iar pentru această seară sunt pregătite o serie de surprize menite să creeze o atmosferă de zile mari. Mai trebuie precizat că sediul acestuia se află amplasat în incinta fostelor crame din localitate. (R.J.)
Valentine's Day la Aiud
     În ultimii ani la noi au apărut mai multe sărbători cum sunt: Halloween sau Valentine's Day despre care se spune că sunt de import sau au fost născocite de marile firme de publicitate pentru a-şi spori vânzările în unele perioade ale anului.
     Azi, de Valentine's Day, doamnele profesoare Livia-Maria Fleşer, Mirela Pop, Maria Zurgalău, Ana Scriban, Elena Mihacea, împreună cu clasele lor au invitat elevii claselor V-VII de la şcoala lor să participe la sărbătorirea acestei zile. Cu această ocazie, elevii îşi vor putea pune în valoare talentele muzicale dar mai ales cunoştinţele la limbi străine.
     Elevii din clasele organizatoare vor pregăti muzica, jocurile şi concursurile, vor confecţiona cocarde şi inimioare pe care le vor pune încă de dimineaţă în cutii speciale, vor supraveghea tragerea la sorţi şi vor fi în juriul concursurilor organizate. (D.M.)
La Alba Iulia
Balul Îndrăgostiţilor organizat de PSD
     Organizaţia de tineret PSD, Liga studenţilor PSD şi Organizaţia municipală a femeilor PSD s-au pregătit intens pentru organizarea Zilei Îndrăgostiţilor. Distracţia va începe în această seară, la orele 19.00, în holul Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia. Intrarea se va face numai pe bază de invitaţii, care pot fi procurate de la liderii celor trei organizaţii sau de la sediul PSD din Piaţa Iuliu Maniu.
     Organizatorii au alcătuit un vast program de divertisment destinat tinerilor, inclusiv concursuri surpriză, menit să descreţească frunţile şi să creeze bună-dispoziţie.(R.J.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.