Ultima oră
Știri
8.500 de conjudeţeni nu au în prezent... identitate
     Potrivit informaţiilor furnizate de subcomisarul Daniela Grigoraş, şefa Serviciului de evidenţă a populaţiei din IPJ Alba, în urma unui bilanţ efectuat de serviciul pe care îl conduce s-a constatat că aproximativ 8.500 de persoane nu au buletin de identitate sau le-a expirat acest act. În consecinţă, toţi cetăţenii care au buletinele de identitate expirate sau în curs de expirare sunt aşteptaţi la ghişeele formaţiunilor de evidenţă a populaţiei pentru preschimbarea acestor acte. Pentru obţinerea unei cărţi de identitate noi aveţi nevoie de: vechiul buletin; certificat de naştere sau după caz, certificat de căsătorie; dovada legală privind spaţiul de locuit (contract de vânzare-cumpărare, de închiriere sau subînchiriere, de comodat, extras CF, etc.).
     Vă reamintim că dacă aveţi buletinul expirat, nu puteţi intra în posesia altor documente necesare (paşaport, permis de conducere, cazier judiciar etc.).
Nicoleta TOMUŢA

Locuri de muncă în Italia şi Germania
     * Italia: zidari, dulgheri, fierar-betonişti, lăcătuşi confecţii metalice; durata contractului - un an, calificaţi sau fără calificare, dar practicanţi ai meseriei, vârsta 26-50 ani; salariu 700 - 1.200 euro; - ospătari, bucătari (calificare); vârsta 18-55 ani; - ajutori ospătari şi bucătari; vârsta 18-40 ani; - recepţioneri (diplomă în turism); vârsta 18-40 ani; - maseuri (atestaţi, cu experienţă); vârsta 18-40 ani; - camerişti; vârsta 18-40 ani.
     * Germania: zidari, fierari şi dulgheri; durata contractului 10 luni, vârsta 25-40 ani; salariu 1.000 euro.
     Relaţii suplimentare la telefon 021-212.10.36, 021-212.10.38.

Editorial
Prima pagină
Curier județean
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Criza din Irak - evoluţii surprinzătoare
Accesul României la summitul UE pe tema crizei irakiene a fost blocat
     Germania, Franţa şi Belgia au blocat participarea ţărilor candidate, deci inclusiv a României, la summitul extraordinar al Uniunii Europene, programat pentru luni, 17 februarie, la Bruxelles, în timp ce Marea Britanie şi Spania au argumentat că ţările în curs de aderare ar trebui să participe la această reuniune, sperând în sprijinul lor cu privire la un eventual război cu Irakul. Invitaţiile de a participa la summit au fost trimise, miercuri dimineaţă, celor 13 ţări aflate în proces de aderare, de către preşedinţia elenă în exerciţiu a UE, însă în după-amiaza aceleiaşi zile invitaţiile au fost retrase, după ce Berlin, Paris şi Bruxelles au transmis că participarea acestor state la reuniunea la vârf ar fi nepotrivită. Ungaria, Polonia şi Republica Cehă şi-au exprimat solidaritatea cu Washingtonul şi speră în continuare să participe la summit. Potrivit France Presse, alte ţări membre ale UE ar prefera organizarea unei întâlniri între troica UE şi reprezentanţii statelor candidate la o zi după summitul european. "Este o poziţie justificată din punct de vedere juridic", a apreciat un diplomat european, sub rezerva anonimatului, precizând că cele zece ţări în curs de aderare la UE nu pot participa la astfel de reuniuni "decât după semnarea tratatului de aderare", programat pentru 16 aprilie 2003 la Atena. Potrivit ziarului Financial Times, Franţa crede că Marea Britanie a încercat să forţeze participarea ţărilor candidate cu speranţa că va primi din partea acestora sprijinul necesar adoptării unei poziţii comune a UE în privinţa crizei irakiene, preşedinţia elenă a UE sperând în concretizarea unei strategii comune pe această temă la summitul extraordinar de luni. (T.I.)
Alertă maximă în SUA
     Ca urmare a creşterii riscului de noi atacuri teroriste, în jurul capitalei americane, Washington, au fost desfăşurate impresionante forţe şi vehicule militare dotate cu rachete antiaeriene, în vreme ce şi la New York a fost mărit numărul patrulelor aeriene. Măsurile de apărare de asemenea anvergură sunt primele de acest sens după evenimentele de la 11 septembrie 2001, ca urmare a ridicării marţi, 12 februarie, a nivelului ameninţării teroriste, toate cele 425 de baze militare din SUA fiind în alertă maximă, inclusiv Pentagonul. (T.I.)
Mormăieli şi tropăieli opoziţioniste
Comunicat de presă de la grupul Parlamentar PSD, Camera Deputaţilor
     La reuniunea celor două camere ale Parlamentului am asistat la una dintre cele mai patetice atitudini din partea grupurilor parlamentare ale PD şi PNL, care au dat dovadă, printre altele, de imaturitate politică şi dezinteres total faţă de politica actuală a Guvernului Adrian Năstase, pe care de altfel îl critică în necunoştinţă de cauză.
     Prin refuzul afişat în mod ostentativ de a participa la dezbateri, care includeau şi discuţii referitoare la guvernarea PSD pe anul 2003, PD şi PNL dovedesc încă o dată că nu respectă cele mai elementare reguli parlamentare, ba chiar continuă să uziteze aceeaşi metodă de lucru bazată pe încăpăţânări stupide, mormăieli şi tropăieli care fac zgomot şi nu lasă să se facă auzite problemele cu adevărat importante.
     Condus de tandemul Boc - Negoiţă, PD nu aşează într-o lumină negativă şi ridicolă doar propria-i structură, ci ideea de opoziţie în sine.
     Dacă acesta va fi şi mediul general de desfăşurare a activităţii în duetul PD-PNL, iar scopul protocolului este doar acela de a nega acţiunile PSD, atunci putem transmite proaspeţilor aliaţi că speranţa de polarizare a unei drepte româneşti este doar o iluzie deşartă, iar ideea de opoziţie activă şi constructivă devine o glumă la adresa politicii româneşti.
deputat Codrin ŞTEFĂNESCU,
Secretar executiv al PSD

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.