Prima pagină Ediția din: 22.2.2003
Știri
La Universitatea
"1 Decembrie 1918" Alba Iulia Seminar internaţional
     Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi Universitatea "1 Decembrie 1918" Alba Iulia organizează în data de 24-25 februarie a.c., ora 9.00, în Aula Magna, un seminar privind "Com­ba­te­rea traficului ilegal de persoane". Conferenţiază un ex­pert european, specialist în pro­ble­me de "Com­ba­te­rea cri­mi­na­li­tă­ţii transfrontiere".
     Participă: procurori, cadre didactice universitare, funcţionari vamali, poliţişti, studenţi din cadrul specializării Drept.
Pentru internarea în spital
Bolnavii cronici vor veni cu medicaţia... de acasă
     "Potrivit unei note interne pe care am primit-o chiar azi (n.r. 21.02.2003), bolnavii cronici nu vor mai fi internaţi în spital numai dacă au analizele făcute ambulator iar medicaţia este deja prescrisă de medicul de familie, la recomandarea medicului spe­ci­a­list" a precizat dr. Liana Bogdan, preşedinta comisiei de sănătate a PNL Alba. În consecinţă, bolnavii cronici beneficiază de acum doar de o "cazare" gratuită şi pro­gra­ma­tă din timp în unităţile spi­ta­li­ceşti, pentru urmărirea evoluţiei bolii. (N.T.)
"Firul" Sănătăţii despicat în patru la Snagov
     Prefectul Ioan Rus, împreună cu directorul Direcţiei de Sănătate Publică Alba, Adrian Teodoru şi directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate au participat ieri, la Snagov, la o nouă întâlnire având ca temă reformarea sistemului de sănătate publică. Cu acest prilej, toţi cei direct implicaţi în acest domeniu de mare importanţă naţională au dezbătut împreună cu ministrul Sănătăţii şi Familiei, Daniela Bartoş, numeroasele probleme existente în prezent, căutându-se soluţiile viabile pe termen scurt sau mai lung, pentru a se evita adâncirea crizei şi mai ales transformarea sistemului sanitar românesc într-unul cu adevărat performant.(R.J.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Dacă se disponibilizează
Minerii din Apuseni vor primi dintr-un şut câte 17-25 de salarii nete
Minerii, nevoiţi să renunţe la slujbe pentru lefuri compensatorii
     Potrivit informaţiilor noastre, CN MINVEST Deva, din care fac parte şi trei subunităţi miniere din judeţul Alba, Zlatna, Baia de Arieş şi Roşia Montană, a stabilit nivelul despăgubirilor pe care le va acorda sub formă de plăţi compensatorii pentru minerii care se vor disponibiliza la cerere. Ziarul "Unirea" vă prezintă grilele stabilite: pentru minerii cu vechime de 1 la 5 ani - 102 milioane de lei (17 salarii nete), 5-10 ani - 110 milioane de lei (18 salarii nete), 10-15 ani - 130 milioane de lei (22 salarii nete) şi peste 15 ani - 150 milioane de lei (25 de salarii nete).
Se pregăteşte închiderea cianuraţiei de la Baia de Arieş
     Surse din cadrul CN Minvest Deva ne-au informat că noua strategie adoptată la nivelul companiei şi care urmează să fie supusă aprobării Ministerului Industriei şi Resurselor prevede închiderea sectorului cianuraţiei de la SM Baia de Arieş. Acest lucru înseamnă disponibilizarea a circa 80-100 de salariaţi. Aceleaşi surse ne-au declarat că cianuraţia va fi oprită din motive de rentabilitate scăzută, iar materia primă de la Roşia Montană, Certej, Veţel şi Brad va fi transportată la Baia Mare. Totodată, surse ne-au precizat că închiderea totală a minei de la Baia de Arieş va avea loc în 2005. Pe de altă parte, oficialii din cadrul Companiei Minvest Deva neagă acest lucru, prin vocea directorului general Daniel Andronache. Un alt conducător din Minvest a precizat însă că cianuraţia de la Baia de Arieş nu se va închide decât în momentul în care nu va mai avea ce prelucra.
     Săptămâna viitoare autorităţile din judeţele Alba, Hunedoara şi Caraş Severin se vor întâlni pentru a discuta problemele din minerit şi pentru a găsi soluţii viabile pentru menţinerea pe linia de plutire a acestui sector. (F.R)
În premieră pentru judeţul Alba
Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creştină
     Pe fondul unor neînţelegeri privind diferendele patrimoniale, bisericile ortodoxă, romano-catolică, greco-catolică, reformată şi evanghelică au lăsat orgoliile la o parte şi au organizat, în premieră pentru judeţul Alba, o acţiune de suflet intitulată "Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creştină". Aceasta va avea loc în perioada 23 februarie - 1 martie a.c., la Alba Iulia, după următorul program: *duminică, 23 februarie, ora 17.00, deschiderea săptămânii de rugăciune în fiecare din bisericile participante. Slujbele din serile următoare vor fi comune pentru toţi credincioşii şi se vor desfăşura după programul următor: *luni, 24 februarie, ora 17.00, la Biserica Reformată, str. Regina Maria nr. 7, Cuvânt de învăţătură: pr. Protopop Călin Mihălţan, greco-catolic; *marţi, 25 februarie, ora 17.00, la Biserica Evanghelică "Hristos-Bunul Păstor" Piaţa I. C. Brătianu, nr. 1, Cuvânt de învăţătură: pr. Protopop Niculiţă Pascu, ortodox; *miercuri, 26 februarie, ora 17.00, la Biserica Ortodoxă Maieri I, str. Iaşilor nr. 41, Cuvânt de învăţătură: pr. Protopop Alois Gal, romano-catolic; *joi, 27 februarie, ora 17.00, la Biserica greco-catolică "Sf. Spirit", str. Septimius Severus nr. 8, Cuvânt de învăţătură: pr. Gerhard Wagner, evanghelic C.A.; *vineri, 28 februarie, ora 17.00, la Biserica Romano-Catolică "Sf. Cruce", Piaţa Iuliu Maniu nr. 15, Cuvânt de învăţătură: pr. Andras Gudor, reformat; *sâmbătă, 1 martie, ora 17.00, încheierea săptămânii de rugăciune în fiecare din bisericile participante. (F.R.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.