Curier județean
Rugăciunea de azi
    Doamne, curăţeşte-mă pe mine păcătosul, că niciodată n-am făcut bine înaintea Ta; scapă-mă, deci, de vicleanul şi fă să fie întru mine voia Ta, ca fără de osândă să deschid gura mea cea nevrednică şi să laud Preasfânt Numele Tău: al Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Sf. Mc. Conon; Sf. Mc. Iraida
Catolic: Sf. Romeo şi Teofil
Greco-catolic: Cuv mc Conon din Isauria.
Meteo
     * AZI: Cerul va fi senin şi soarele va străluci; temperatura va ajunge în timpul zilei până la +5 grade C. În cursul nopţii cerul se va acoperi treptat cu nori, temperatura minimă situându-se în jurul valorii de -4 grade C.
     * MÂINE: Cerul se va înnora, temperatura în cursul zilei fiind de +4 grade C, iar noaptea -2 grade C.
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Strategie de dezvoltare în domeniul calităţii
     Institutul de Formare Economică şi Socială din Cluj Napoca oferă posibilitatea firmelor de a-şi dezvolta strategia în domeniul calităţii. Obiectivele urmărite se regăsesc atât în planul intern al societăţii, prin dezvoltarea unor activităţi orientate spre performanţă şi eficienţă, dar şi în relaţia companiei cu piaţa vis-a-vis de care creşterea nivelului calitativ al produselor şi serviciilor oferite aduce, în mod cert, un plus de competitivitate. Cei care doresc informaţii suplimentare pot accesa pagina de web a organizaţiei aflată la adresa www.ifes.ro. (R.J.)
Comitetul Consultativ s-a apucat de treabă
     Aproximativ 60 de persoane au fost prezente luni, 3 martie a.c. la şedinţa de constituire a Comitetului Consultativ al municipiului Sebeş. Primul organism de acest gen din judeţ, ale căror şedinţe vor fi prezidate de primarul Mugurel Sârbu are în componenţă reprezentanţi ai instituţiilor publice din oraş (Spitalul, Poliţia, Judecătoria, Administraţia financiară, Trezoreria, Băncile, Garnizoana Sebeş, şcoli, agenţi economici şi parohii). În prima sa şedinţă, o atenţie specială a fost acordată situaţiei spitalului municipal, care va fi analizată de către o comisie ale cărei concluzii vor fi prezentate cu prilejul viitoarei întruniri a acestui organism cetăţenesc. Mai trebuie menţionat faptul că şedinţele se vor desfăşura trimestrial, în prima zi de luni a fiecărui trimestru.(R.J.)
Europubele pentru locuitorii Aiudului
     În unele zone ale municipiului Aiud, proprietarii terenurilor arabile nu-şi pot utiliza aceste suprafeţe din cauza colmatării canalelor de desecare; în aceste condiţii, sute de hectare de teren au de suferit din cauza umidităţii în exces. Primarul municipiului, Liviu Octavian Rusu, a promis că cetăţenii vor primi sprijinul necesar pentru decolmatarea canalelor respective, la acţiune participând de asemenea RAIF Alba. În ceea ce priveşte salubrizarea localităţii, în urma unei hotărâri adoptate de Consiliului local Aiud, cea mai mare parte a populaţiei din oraş care locuieşte la case va primi în acest an europubele (chiar dacă unii cetăţeni şi-au manifestat reticenţa în acest sens), urmând ca acestea să fie achitate în 12 rate. Astfel, gunoiul menajer nu va mai fi colectat în lăzi, saci sau alte pubele improvizate de localnici, iar Aiudul va deveni mai curat. (A.D.T.)

Premieră la Sebeş
Consiliul Consultativ al municipiului
     Pentru a stimula participarea activă a cetăţenilor din municipiul Sebeş în procesul de luare a deciziilor administrative precum şi în procesul de elaborare a actelor normative, s-a luat iniţiativa de constituire, la nivelul municipiului Sebeş, a Consiliului Consultativ al localităţii.
     Consiliul Consultativ al Municipiului Sebeş va fi format din reprezentanţii Instituţiilor Publice din Sebeş - Spitalul, Administraţia Financiară, Trezorerie, Băncile, Judecătoria, Poliţia, Garnizoana Sebeş, Agenţii Economici, Şcoli, Asociaţii Agricole, Parohii.
     Şedinţele Consiliului Consultativ vor fi convocate lunar/trimestrial de către Primarul Municipiului Sebeş. Secretarul Consiliului Consultativ va fi ales din rândul membrilor acestuia. Consiliul Consultativ al Municipiului Sebeş dezbate şi îşi însuşeşte programul anual orientativ de dezvoltare economică, socială şi culturală a Municipiului Sebeş.
     Membrii Consiliului Consultativ vor face recomandări, propuneri, sesizări, vor căuta soluţii cu privire la problemele cu care se confruntă cetăţenii Municipiului Sebeş; vor participa activ la luarea deciziilor administrative şi în procesul de elaborare a proiectelor de acte normative al Consiliului Local al Municipiului Sebeş.
     În cadrul şedinţelor de Consiliu Consultativ pot fi convenite şi alte acţiuni ce urmează să fie întreprinse de primar şi de aparatul propriu al Primăriei Municipiului Sebeş. Pentru dezbaterea şi elaborarea unor soluţii operative, precum şi pentru informarea reciprocă, cu privire la principalele acţiuni care urmează a fi desfăşurate pe baza administrativă a municipiului Sebeş, Consiliul Consultativ Sebeş va fi format din persoane care reprezintă toate categoriile sociale şi economice din municipiul Sebeş. În cadrul Consiliului Consultativ al Municipiului Sebeş se poate stabili de comun acord, iniţierea unor proiecte de hotărâri de către Consiliul Local al Municipiului Sebeş care să concretizeze măsurile stabilite de comun acord.
     Iniţiativa de constituire a acestui Consiliu Consultativ vine din dorinţa de colaborare cât mai strânsă între reprezentanţii administraţiei publice locale cu cetăţenii municipiului Sebeş.
ing. ec. Mugurel Liviu SÂRBU Primarul municipiului Sebeş

A vorbi, degeaba!
     În ultimul timp Consiliul Judeţean Alba a fost ţinta unor atacuri concentrate ale opoziţiei care au, ca unic scop, pierderea încrederii populaţiei în autorităţile administraţiei publice locale. Venirea în presă a d-lui consilier Ion Dumitrel este, cel puţin, stranie. Domnul consilier a încălcat flagrant regulile fair-play-ului, ale democraţiei.
     În Delegaţia Permanentă a vorbit o jumătate de oră fără să spună, practic, nimic. În comisia de specialitate a venit cu lecţia nepregătită. Abia în şedinţa de Consiliu, probabil profitând de prezenţa reprezentanţilor mass-media a început să vorbească despre un subiect care nici nu era în discuţie. Este clar că domnia sa a venit, probabil din şedinţa de partid, cu o idee clară: trebuie atacat subiectul SC DPL.
     A fost nevoie, în plină şedinţă, ca preşedintele Eugen Popa să-l întrerupă pe Ion Dumitrel care, vorbea la capitolul SC APA CTTA SA despre... drumuri.
     Este incalificabilă atitudinea d-lui Dumitrel care şi-a permis să părăsească sala în plină Delegaţie Permanentă, fără să facă nici o specificaţie. Culmea e că la întoarcere, reprezentanţii PD, au regăsit uşa pe care au ieşit.
     Suntem convinşi că ieşirea consilierilor PD a fost influenţată probabil de prezenţa paşei PD Alexandru Pereş care a participat la şedinţa respectivă şi a savurat rezultatul final al acesteia.
     Îndemnat de persoane influente din conducerea partidului, d-l Dumitrel s-a învăţat să fie vârful de lance al atacurilor îndreptate împotriva partidului de guvernământ cu care, culmea, la nivel judeţean a existat un protocol de colaborare care a funcţionat cândva cu bune rezultate.
Biroul de presă al Consiliului Judeţean Alba

Începe campania agricolă de primăvară
     Guvernul a fixat ieri obiectivele campaniei agricole de primăvară, care va începe în curând. Astfel, se vor urmări: finalizarea arăturilor pe circa 2 milioane de hectare de teren, pregătirea unei suprafeţe de 6,1 milioane de hectare pentru însămânţări, fertilizarea cu îngrăşăminte chimice şi erbicidarea culturilor, tratamentul seminţelor contra bolilor şi dăunătorilor şi executarea tăierilor în plantaţiile de vii şi pomi pe o suprafaţă de 322 mii de hectare. (A.D.T.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.