Ultima oră
Știri
Războiul din Irak va devasta economia europeană
     Institutul austriac de cercetări economice (WIFO) a realizat un studiu potrivit căruia un război în Irak va devasta economia europeană şi SUA vor avea de câştigat prin creşterea cheltuielilor militare, în timp ce economia mondială va suferi o încetinire de ritm marcată prin scăderea consumului, amânarea investiţiilor şi pierderi la bursă. Europa va fi cea mai afectată de un posibil război în Irak prin creşterea cu 25% a preţurilor la petrol, creşterea inflaţiei şi scăderea consumului. Pentru a stimula economia, Banca Centrală Europeană ar trebui să scadă ratele dobânzii, consideră specialiştii austrieci, o scădere de 0,5% fiind aşteptată chiar în această săptămână. (T.I.)
Europa nu recunoaşte statutul de economie funcţională a României
     În vreme ce ministrul american al comerţului, Don Evans, a declarat în timpul vizitei sale la Bucureşti că SUA ne vor recunoaşte statutul de economie funcţională, Comisia Europeană a făcut cunoscut recent la Bruxelles că este prea devreme să se afirme acest lucru. Astfel, un oficial al CE apreciază că faptul că România poate fi considerată sau nu o economie de piaţă funcţională reprezintă o chestiune care se va regăsi cel mai devreme în raportul obişnuit care va fi publicat la sfârşitul anului, aşa cum este practica în cazul ţărilor candidate. (T.I.)
Revolvere descoperite într-o casă din Aiud
     Poliţiştii aiudeni au descoperit, într-o casă din oraş, care urma să fie demolată, două revolvere cu butoiaş, în stare de funcţionare. Poliţia a fost sesizată de aiudeanul Vasile C., care a descoperit arsenalul în casa socrului său defunct. Pe lângă cele două pistoale, poliţiştii au găsit şi 38 de cartuşe, depozitate într-un toc de pistol. Arsenalul a fost ridicat de poliţişti în vederea confiscării. (N.T.)

Editorial
Prima pagină
Curier județean
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Firma Romwest din Alba Iulia premiată la Paris
     diplomăRecent, la Paris, a avut loc Salonul de mobilă, în fapt expoziţia mondială de mobilier, la care au fost prezente cele mai renumite firme din Europa, printre care şi Compania Rom­west Euro din Alba Iulia, al cărei patron este domnul Nicolae Creţu. Firma a fost prezentă la secţiunea mese, unde a expus produse realizate în concepţia proprie şi în atelierele private. Ei bine, mesele pre­zen­ta­te de firma din Alba Iulia au intrat în apreciera vizitatorilor, obţinând premiul III. Este un succes ce vine să răsplătească eforturile materiale şi antreprenoriale ale domnului Nicolae Creţu, un întreprinzător care a reuşit să răzbată pe pieţele Europei. Felicitări! (A.C.)
PNȚCD vrea să suspende impozitul pe terenul agricol
Comunicat
     Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat a înregistrat pe data de 5 martie 2003, la Camera Deputaţilor, prin deputatul Cornel Boiangiu, "Iniţiativa legislativă privind susţinerea agriculturii prin cupoane atribuite gratuit şi prin suspendarea impozitului pe terenul agricol".
     Proiectul de lege prevede susţinerea gospodăriei ţărăneşti prin cupoane atribuite gratuit, atât pentru culturile vegetale, cât şi pentru creşterea animalelor. De asemenea, se propune suspendarea impozitului pe terenul agricol până în anul 2007. Tot PNŢCD a declanşat o campanie de strângere de semnături pentru această iniţiativă legislativă şi de popularizare a politicii PNŢCD pentru susţinerea gospodăriei ţărăneşti. (Teodor MORARIU, vicepreşedinte PNŢCD)
Poliţiştii din Teiuş au prins o pasăre manglitoare
     Ieri dimineaţă, în jurul orei 4.30, o patrulă din cadrul poliţiei Teiuş a fost alertată de Axente M., din localitate, despre faptul că autori necunoscuţi i-au pătruns în locuinţă de unde i-au furat aproape 5 milioane de lei şi obiecte de îmbrăcăminte. Instantaneu au intrat în alertă toate patrulele de poliţie din Teiuş, hoţul fiind prins la scurt timp, pe o stradă din oraş. Asupra hoţului, Ciprian H., de 24 de ani, din Pârgăreşti-Bacău, au fost găsiţi banii furaţi. În timpul cercetărilor, poliţiştii au aflat că în aceeaşi noapte, Ciprian H. a furat dintr-un autoturism bunuri şi bani, proftând de faptul că proprietarul lăsase o uşă neasigurată. Hoţul a ajuns din întâmplare la Teiuş, el fiind debarcat dintr-un tren care venea de la Braşov deoarece nu avea bilet de călătorie. Ciprian H. a fost liberat condiţionat (pentru bună purtare!!!) din penitenciar în 12 februarie a.c., el mai având un rest de pedeapsă de 500 zile de închisoare. Hoţul voiajor a fost introdus în arestul IPJ Alba pe bază de ordonanţă, el urmând să fie prezentat procurorilor aiudeni cu propunere de arestare preventivă.
NicoletaTOMUŢA

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.