Curier județean
Rugăciunea de azi
     Preasfântă Stăpână de Dumnezeu Născătoare, primeşte această mică rugăciune şi o du Fiului tău şi Dumnezeului nostru, ca să mântuiască şi să lumineze pentru tine, sufletele noastre. Toate puterile cereşti: Scaune, Domnii, Începătorii, Stăpânii, Puteri, Heruvimi, Serafimi, Arhangheli şi Îngeri, rugaţi-vă lui Dumnezeu pentru mine, păcătosul, rogu-mă şi mă cuceresc vouă. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Cuv. Tit; Sf. Mc Amfian, Edesie şi Policarp
Catolic: Sf. Francisc din Paola
Greco-catolic: Pc pr Tit Taumaturgul (s IX)
Meteo
     *ASTĂZI: În cursul zilei cerul va fi degajat, soarele va străluci pe cer, iar temperatura va oscila între +14 şi +16 grade C. Spre seară pot fi semnalate ploi slabe cantitativ. Vântul va sufla în rafale din sector sudic. În cursul nopţii mercurul termometrelor poate coborî până la -1 grad C.
     *MÂINE: Parametrii atmosferici nu vor suferi modificări esenţiale, doar temperatura va marca o uşoară scădere, la orele amiezii nu vor fi mai mult de +10, +12 grade C. Vântul va sufla moderat, cu intensificărti la munte.
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
La Alba Iulia
Serviciu de elaborare şi dezvoltare proiecte comunitare
      De ieri în subordinea Consiliului local al municipiului Alba Iulia fiinţează "Serviciul de elaborare şi dezvoltare proiecte comunitare." Acesta este un serviciu public, fără personalitate juridică, având ca scop desfăşurarea unor activităţi coerente în scopul definirii unor strategii de dezvoltare locală care presupun identificarea nevoilor, soluţiilor, planurilor de acţiune, inclusiv a surselor de finanţare. Mai pe şleau - întocmirea de proiecte de dezvoltare locală, de rezolvare a unor probleme edilitare sau sociale, a căror finanţare se poate integra într-unul dintre programele derulate de Uniunea Europeană, sau de guvernul României. Înfiinţarea acestui serviciu public implică desfiinţarea Centrului de informare şi mediatizare turistică, ale cărui funcţii şi personal vor fi preluate de noua structură. Sediul serviciului va fi în Bulevardul Ferdinand nr. 14. (A.D.)

Fabricanţii de mobilă din Munţii Apuseni vor dota căminele germane
      În perioada 17-23 martie a.c., Serviciul integrat de consultanţă pentru industria lemnului şi Asistenţa tehnică germană au organizat o excursie documentară la expoziţia Holz-Handwerk, din Nurnberg, Germania. Au participat reprezentanţii mai multor firme din Munţii Apuseni, specializate în prelucrarea şi industrializarea lemnului.
     Deplasarea s-a dovedit a fi cât se poate de utilă. Mai multe firme au încheiat contracte pentru achiziţionarea unor maşini de prelucrare a lemnului şi fabricarea mobilei. S-au identificat posibilităţile reale ca mobila produsă în Apuseni să fie livrată pe piaţa Germaniei. Alături de maşinile şi dispozitivele prezentate a fost expusă şi mobila ce se poate realiza cu aceste dotări. Schimbul de informaţii cu alţi expozanţi şi documentarea făcută de moţii întreprinzători au constituit alte avantaje ale acestei deplasări. Cei ce doresc informaţii suplimentare se pot adresa GTZ - Alba Iulia, Calea Moţilor, nr. 110, tel. 835343, ing. Nicolae Bartulov. (S.T.)
Sorin(a) Florentin(a) Raţiu vrea silicon în buze
      Sorin Florin Raţiu s-a născut în 9 iunie 1975 în oraşul Deta, judeţul Timişoara. Din toamna lui 1995, în urma unei operaţii rarisime pentru ţara noastră, el a devenit Sorina Florentina Raţiu. Pentru că tratamentul şi intervenţiile chirurgicale care s-au impus ulterior au fost deosebit de costisitoare, Sorin(a) a rămas în timp doar cu dorinţa de a fi femeie: părul oxigenat, mersul sinuos, epilatul picioarelor şi... rasul mustaţei. De viaţă sexuală... normală, nici vorbă. Ea trăieşte acum în Sebeş, dintr-o pensie de handicapat de 1,2 milioane de lei. Frecventând cu predilecţie saloanele de cosmetică-coafură, ei i-a încolţit mai nou în minte o nouă dorinţă: aceea de a avea buze mai cărnoase şi mai bine conturate. În consecinţă, Sorin(a) ne-a declarat că şi-a strâns deja... 2 milioane de lei pentru o operaţie de... implant de silicon însă banii nu-i ajung şi caută... sponsori! De asemenea, Sorin(a) Florentin(a) Raţiu ne-a mărturisit că preferă implantul de silicon în buze şi nu în sâni pentru că vrea ca bărbaţii să fie atraşi de buzele ei senzuale şi nu de sânii ei. (N.T.)
Inovaţii agricole de primăvară
Atestatul de producător agricol
      Comunicat de presă
      Direcţia Generală pentru Agricultură şi Industrie Alimentară Alba aduce la cunoştinţa tuturor producătorilor agricoli, persoane fizice, care valorifică produse animale şi vegetale şi care deţin exploataţii agricole familiale (dimensionate sub limitele prevăzute la art. 5 din OUG 108/2001) că trebuie să fie atestaţi în pregătirea agricolă de către o comisie constituită la nivelul DGAIA.
     Atestarea se va face pe zone, programul de deplasare a comisiei fiind anunţat cu cel puţin 10 zile înainte şi afişat la toate primăriile.
     Producătorii agricoli care doresc să fie atestaţi vor prezenta comisiei următoarele: *Buletin de identitate sau carte de identitate *Adeverinţă de la consiliul local din care să rezulte că este producător agricol şi deţine în exploatare teren agricol şi/sau animale de producţie sau reproducţie, iar acestea sunt înscrise în registrul agricol *Act prin care se face dovada înregistrării la primărie a exploataţiei agricole familiale *Certificat de producător agricol.
Director general, ing. Gheorghe LAZEA
     N.r. De ce nu şi un act despre cât şi cum s-a semănat în această primăvară?

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.