Prima pagină Ediția din: 7.4.2003
Știri
Forţe proaspete în Biroul executiv judeţean al PSD
      Printre temele abordate în ultima şedinţă a Biroului executiv judeţean al PSD a fost şi cea a eliberării din funcţie, pentru lipsă de activitate, a două persoane: Cezarina Bogoş şi Tiberiu Procopciuc, iar din motive de sănătate a fost eliberat din funcţie în cadrul aceleiaşi reuniuni d-l Augustin Presecan. Toţi cei trei rămân membri ai Consiliului judeţean al PSD, în locul lor fiind promovaţi în Biroul executiv judeţean Angela Băruţă, Dimitrie Clepan şi Ioan Paşca. (A.D.T.)
La consumul de alcool candidăm cu succes pentru UE
      România reprezintă un competitor serios al ţărilor din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte consumul de alcool, astfel că, dacă la mulţi indicatori economici ţara noastră se află încă departe de statele europene, la consumul de alcool ne situăm pe locul şapte. Consumul de alcool în ţările din UE în­re­gis­trea­ză maximul în Luxemburg, cu mai mult de 12 litri de alcool pur pe cap de locuitor, iar irlandezii ocupă locul al doilea şi consumă, pe an, 11 litri şi jumătate de alcool. Poziţia a treia este deţinută de Portugalia, unde se beau 11 litri de tărie, iar în ţara noastră se consumă peste zece litri de alcool pe cap de locuitor, ceea ce ne plasează pe un loc funtaş în rândul ţărilor europene. (T.I.)
Până la 14 mai 2003
Toţi angajatorii trebuie să-şi înregistreze Registrul general de evidenţă a salariaţilor
      Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba aduce la cunoştinţă angajatorilor din judeţul Alba că, în conformitate cu prevederile HG nr. 247/2003, au obligaţia de a înregistra la ITM Alba re­gis­tre­le generale de evidenţă a sa­la­ri­a­ţi­lor, până cel târziu la data de 14 mai 2003. Nerespectarea acestei obligaţii constituie contra­venţie şi va fi sancţionată ca atare.

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
La reuniunea de la Snagov s-a decis:
Țările invitate în NATO nu aleg între SUA şi UE
      Reprezentanţii celor şapte ţări invitate să adere la NATO: România, Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Slovenia şi Slovacia au convenit sâmbătă, la Snagov, asupra unei susţineri reciproce în timpul procesului de ratificare a aderării. Premierul Adrian Năstase a declarat că s-a constituit "o coaliţie a ratificării", premierii celor şapte afirmând că este necesară continuarea politicii uşilor deschise şi că vor susţine în continuare candidaturile Croaţiei, Albaniei şi Macedoniei. Cele zece ţări alcătuiesc grupul de la Vilnius, care sprijină Statele Unite în privinţa Irakului, însă în cadrul reuniunii de la Snagov premierii celor şapte au declarat că nu se fac diferenţieri între Statele Unite şi Uniunea Europeană. Reprezentanţii statelor invitate să adere la NATO au convenit, de asemenea, să colaboreze, prin intermediul serviciilor de informaţii, al ministerelor de Interne şi de Justiţie şi al direcţiilor de control al vămilor, în programele de combatere a terorismului şi a armelor de distrugere în masă. (T.I.)
Furt de motorină din Halta Mirăslău
      Lucrătorii Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Aiud au început urmărirea penală pentru comiterea infracţiunii de furt calificat împotriva a patru angajaţi ai CFR-ului, surprinşi în 3 aprilie a.c., ora 20.00, în timp ce furau 226 litri de motorină din rezervorul unei locomotive staţionată în Halta CFR Mirăslău. Cei patru au fost identificaţi şi prinşi asupra faptului de poliţiştii care supravegheau zona de mai multe zile pentru a putea confirma unele informaţii potrivit cărora se fura motorină ("economisită" de mecanici) din rezervoarele locomotivelor care circulau pe relaţia Sibiu-Tg. Mureş.
     Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud a dispus cercetarea în stare de libertate, pentru furt calificat, a celor patru surprinşi în flagrant delict de poliţişti: Gheorghe Petcu (31 de ani, din Sibiu, mecanic de locomotivă), Marian Farcaşiu (31 de ani, din Sântimbru, revizor de cale ferată la Secţia Alba Iulia), Andrei Geczi (35 de ani, din Alba Iulia, impiegat de mişcare la Staţia CFR Vinţu de Jos) şi Bela Szilaghy (30 de ani, impiegat de mişcare în Staţia CFR Sântimbru). Prejudiciul a fost recuperat şi predat unităţii păgubite.
Andreea RADU

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.