Ultima oră
Știri
La Alba Iulia
Ofertă mare de terenuri
      În urma deciziei Consiliului local Alba Iulia de a cumpăra două loturi de teren de minim 5000 mp s-au primit 11 oferte. Consiliul local doreşte ca pe aceste terenuri să construiască în continuare prin ANL locuinţe pentru tineri. Viceprimarul municipiului Alba Iulia ne-a declarat că principalele criterii după care vor fi judecate cele 11 oferte care au fost deschise de comisie miercuri, 16 aprilie sunt preţul şi, la fel de important, posibilitatea de dotare cât mai ieftină a terenurilor cu utilităţi - apă curentă, canalizare, electricitate, gaze naturale. Asta pentru că spune domnia sa, pentru blocul ANL din Ampoi III Primăria Alba Iulia a cheltuit pentru aceste dotări peste 1,5 miliarde lei, iar blocul în cauză este în oraş, în timp ce terenurile oferite acum... mai pe la periferie şi cheltuielile vor fi oricum mai mari. Rezultatele licitaţiei vor fi anunţate în câteva zile. (A.D.)
Delincvenţa juvenilă în atenţia IPJ Alba
      În vederea prevenirii numărului mare de infracţiuni comise asupra minorilor, cât şi a celor săvârşite de aceştia, IPJ Alba a desfăşurat în cursul primului trimestru al anului 2003 o serie de activităţi concrete în plan local. Astfel, au avut loc întâlniri cu 469 de elevi din instituţiile şcolare, precum şi cu 180 de părinţi şi au fost efectuate 13 vizite la Penitenciarul Aiud de către 125 de elevi şi 18 de cadre didactice, acţiune care, evaluată la un mare impact asupra tinerilor, are posibilităţi de permanentizare. În prevenirea delincvenţei juvenile, IPJ Alba a reuşit să implice şi organizaţiile şi asociaţiile neguvernamentale, înregistrându-se o bună colaborare cu Asociaţia "Sprijiniţi copiii", Liga studenţilor de la Universitatea "1 Decembrie 1918", Asociaţia ASMEEA, AS 2001 şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă. (T.I.)
M-ega petrecerea studenţilor social-democraţi
      Liga Studenţilor PSD a organizat recent la "Club M" din Alba Iulia "M-ega petrecerea studenţilor social-democraţi". Pre­şe­din­te­le Ligii, Flaviu Predescu a precizat că această acţiune s-a dorit a fi un prim pas pentru a schimba în bine viaţa de noapte a tinerilor albaiulieni. Au stârnit interesul participanţilor concursul de ka­ra­o­ke, dar şi cel de băut bere, care au menţinut buna dispoziţie în rândul tinerilor.
     De remarcat că, la petrecerea studenţilor social-democraţi s-a aflat şi pre­şe­din­te­le PSD Alba, domnul avocat Ioan Rus. Pe viitor, gazdele acestei manifestări s-au declarat deschise oricărei colaborări cu studenţii pesedişti, fiind primele care au răspuns cerinţei tinerilor de a schimba modul de viaţă nocturn. (A.D.T.)

Editorial
Prima pagină
Curier județean
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Unificarea dreptei româneşti
      Sâmbătă, 19 aprilie 2003, va avea loc la Palatul Parlamentului din Bucureşti, lucrările Congresului de unificare ce va consfinţi fuziunea prin absorbţie a UFD cu PNL. "Răspunzând speranţelor pe care un număr din ce în ce mai mare de oameni şi le pun în PNL, acest partid devine tot mai unit şi mai puternic. PNL joacă pe scena politică românească un rol esenţial, pe care îl merită şi la care îl obligă istoria sa. Acest ultim pas spre unificarea mişcării liberale va consolida dreapta românească, singura alternativă reală la actuala guvernare" - ne-a declarat preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu. Filiala liberalilor din judeţul nostru va fi reprezentată la congresul de unificare cu UFD de 14 delegaţi, din care fac parte pe lângă preşedintele Teodor Atanasiu, deputatul Dan Simedru şi preşedintele Tineretului Naţional Liberal, Dan Motreanu. (N.T.)
Liberalii fac miting împotriva politicii Guvernului
      Liberalii protestează faţă de politica dusă de Guvernul Adrian Năstase. PNL va organiza, sâmbătă, un miting pe străzile Capitalei împotriva generalizării sărăciei şi corupţiei. Marşul de protest va avea loc după congresul de fuziune dintre PNL şi UFD şi se va desfăşura pe traseul Piaţa Constituţiei - Piaţa Unirii - Piaţa Revoluţiei. Liberalii spun că manifestaţia va sta sub semnul unităţii liberale şi va deschide seria unor evenimente menite să afirme mai puternic forţa liberală. De asemenea, liberalii vor susţine necesitatea susţinerii sectorului privat, ca singură alternativă pentru crearea de locuri de muncă şi de îmbunătăţire a nivelului de trai al românilor. Reprezentanţii PNL consideră că sectorul privat trebuie să fie capabil să atragă cât mai mulţi investitori.(N.T.)
La Alba Iulia în organizarea PD
Miting împotriva taxei radio-TV
      Aberanta taxă radio-TV pe care fiecare cetăţean este dator s-o plătească, indiferent dacă are sau nu aparate de radio sau televizoare, indiferent dacă beneficiază sau nu de aceste servicii publice, a intrat în colimatorul critic al Opoziţiei. De aceea, astăzi PD Alba vă invită cu mic, cu mare să vă manifestaţi dezaprobarea în cadrul unui marş.
     Coloana se va forma în faţa sediului PD Alba din Alba Iulia (lângă Banca Agricolă), la ora 13 şi va porni pe traseul: Prefectura judeţului Alba (scurt popas), sediul SC Electrica SA, Calea Moţilor, Bulevardul Victoria, Bulevardul Transilvania. La miting vor participa lideri locali şi de la centru ai Partidului Democrat printre care senatorul Petre Roman. De asemenea, sunt invitaţi reprezentanţi ai asociaţiilor de surdo-muţi şi nevăzători, ai sindicatelor, ONG-urilor şi, cum spuneam, toţi nemulţumiţii.
     La ora 16.00 la Casa de cultură a sindicatelor din Alba Iulia va avea loc o întâlnire de dezbatere pe marginea "Cărţii negre a guvernării PSD - nerealizările anilor 2001-2002", lansată de curând de PD la Bucureşti.
Anca DINICĂ

Taxa radio-tv înlocuită cu... decodoare pentru programele posturilor de stat
      Numărul cetăţenilor care au ţinut să-şi exprime părerea în legătură cu taxa radio-tv la telefonul pus la dispoziţie de către prefectul Ioan Rus, a depăşit cifra de 150. Dacă la începutul săptămânii, aceştia se mărgineau doar la a arunca un "potop" de critici la adresa acestei decizii, mai nou oamenii propun unele soluţii care, în opinia lor, ar putea să mai atenueze impactul produs de aplicarea celor două hotărâri guvernamentale. Una dintre ele, "îmbrăţişată" de mai toţi ar fi introducerea decodoarelor pentru programele radio şi tv, iniţiativă cumva asemănătoare celei practicate de societăţile de televiziune prin cablu cu programul HBO. Cu alte cuvinte cine doreşte să vadă sau să asculte emisiunile posturilor cu pricina să plătească, cine nu...
     De altfel prefectul Ioan Rus a promis că va lua în considerare toate sugestiile populaţiei, iar pe baza acestora va fi întocmit un material ce va fi înaintat celor cu putere de decizie în cazul de faţă. Totul este însă să se acţioneze cât "fierul este cald" pentru că, odată cu trecerea timpului, lumea mai uită şi acceptă cu resemnare tot ce ne "servesc" guvernanţii, lucru specific românesc, de altfel. (R.J.)
IPS Andrei, arhiepiscopul Alba Iuliei, alături de credincioşi
      În duminica Floriilor, IPS Andrei, arhiepiscopul Alba Iuliei, va oficia slujba religioasă alături de credincioşii ortodocşi din Petreşti, la biserica păstorită de părintele Alexandru Coman. Acest lăcaş de cult are o istorie aparte intrând în atenţia opiniei publice după ce presa a prezentat imagini din biserică care îi înfăţişează pe preşedintele SUA, George Bush, ex-preşedintele rus, Mihail Gorbaciov şi pe Papa Ioan Paul al II-lea. "Biserica este împotriva războiului, nu a americanilor, pentru că acolo au murit şi oameni nevinovaţi.Tot atât de adevărat este că Saddam a făcut mult rău poporului său şi trebuia înlăturat", a spus IPS Andrei. În Săptămâna Mare, arhiepiscopul Alba Iuliei va fi prezent la catedrală, unde va oficia slujba de Înviere şi de Paşte. Apoi, IPS Andrei va fi în mijlocul credincioşilor din Blaj şi Tg. Mureş.(F.R.)
Eliberatorii sunt trimişi acasă
      Sute de şiiţi conduşi de bărbaţi religioşi demonstrează la Bagdad împotriva prezenţei militare americane în faţa cordonului de puşcaşi marini desfăşuraţi în jurul hotelului Palestina din Bagdad, punctul de lucru al presei străine. Şi musulmanii şiiţi de la Basra, din sudul Irakului, au ieşit pe străzi pentru a se opune planurilor americane legate de administrarea ţării, fiind organizate două masive proteste. Pentru că la baza revoltelor se află mişcările şiite finanţate de Iran, forţele americane au atacat bazele din Irak ale principalei grupări iraniene de opoziţie, Organizaţia Poporului Mujahedin din Iran, o grupare care încearcă de zece ani să răstoarne guvernul de la Teheran şi care dispune de tancuri, artilerie şi mai multe mii de luptători înarmaţi la graniţa cu Iranul. (T.I.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.