Prima pagină Ediția din: 22.4.2003
Știri
9 mai - Ziua Europei
      Prefectura judeţului Alba în colaborare cu Consiliul judeţean, Primăria municipiului Alba Iulia, Direcţia pentru Cultură şi Centrul judeţean al Creaţiei Populare au definitivat programul ma­ni­fes­tă­ri­lor dedicate Zilei Europei ce va fi sărbătorită pe data de 9 mai a.c. la Alba Iulia şi în alte localităţi ale judeţului. Acesta va cuprinde, printre altele, expoziţii de pictură şi desene tematice, expoziţii de carte, conferinţe şi simpozioane, spectacole de muzică populară-uşoară-folk, competiţii sportive şi nelipsitele jocuri de artificii. Pentru concertul de la Alba care se va desfăşura pe o scenă amenajată lângă Hotelul Cetate sau lângă restaurantul de la Schit au fost invitate formaţiile Mass-Media (Alba Iulia), Etno şi Romania. (R.J.)
Topul sărăciei în judeţul Alba
      Potrivit unor informaţii oficiale, în judeţul nostru sunt înregistrate 1688 persoane care beneficiază de o pensie de stat acordată văduvelor de război, deportaţilor etc. Din evidenţele Casei de pensii reiese că 1043 bătrâni sunt fără venituri sau au un venit sub 700.000 de lei. În acest top al sărăciei conduce Cenade cu 126 de persoane, urmat de Ponor-98 de persoane, Bucium-63 de persoane, etc. (F.R.)
Şomeri între două vârste
      Aşa cum se ştie, încadrarea în muncă a şomerilor în vârstă de peste 45 de ani sau a întreţinătorilor unici de familie este destul de dificilă, majoritatea angajatorilor preferând forţa de muncă tânără şi cu mai puţine obligaţii familiale. Pentru acest an, AJOFM îşi propune ocuparea a 240 de persoane din această categorie, ceea ce reprezintă 5,72 la sută din totalul măsurilor active finanţate din bugetul asigurărilor pentru şomaj. (F.R.)
S-a furat... sirena din Ohaba
      Un grup de cetăţeni îngrijoraţi, din localitatea Ohaba, ne-au semnalat un fapt mai puţin obişnuit petrecut în comunitatea lor. Astfel, de curând, de pe sediul primăriei din Ohaba s-a furat... sirena de alarmare a populaţiei în caz de calamităţi, autorii rămânând necunoscuţi. "Acum când războiul este, din păcate, o certitudine în multe locuri din lume, noi am rămas fără sirenă. Vă rugăm să semnalaţi acest aspect pentru că poate cu ajutorul dvs. o să reuşim să recuperăm sirena" se arată în scrisoarea semnată de un grup de cetăţeni din Ohaba. (D.T.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Fără nici o explicaţie
Juristul Cezar Dumitrache şi-a pus capăt zilelor
      În Duminica Floriilor, în jurul orei 12.00, cunoscutul jurist Cezar Dumitrache, de 63 de ani, a fost găsit, de un vecin, spânzurat cu un cablu electric de un nuc din curtea casei sale din Alba Iulia. După mai multe tentative de suicid eşuate, înregistrate în ultimul interval de timp, nefasta iniţiativă a juristului s-a concretizat chiar în timpul când soţia sa era plecată la biserică. Cezar Dumitrache nu a lăsat nici un bilet de adio, însă pe timpul vieţii nu a ascuns deloc faptul că intenţionează să-şi pună capăt zilelor. Echipa de cercetare sosită la faţa locului nu a găsit urme care să trezească suspiciuni asupra cauzei morţii, diagnosticul pus de medicul legist fiind de asfixie mecanică prin spânzurare. Potrivit informaţiilor noastre, Cezar Dumitrache era în proces de divorţ cu soţia, după Sărbătorile de Paşti urmând să aibă o înfăţişare în faţa instanţei.
     Cezar Dumitrache, absolvent al Facultăţii de Drept şi fost poliţist, a fost preşedintele Uniunii Juriştilor din judeţul Alba şi unul dintre apărătorii fervenţi ai drepturilor juriştilor. (A.R.)
Azi-mâine se fac nominalizările pentru listele electorale
PSD Alba are de gând să i-o coacă lui... Mircea Hava
      Cu prilejul ultimei conferinţe de presă, preşedintele organizaţiei judeţene Alba a PSD, av. Ioan Rus, a precizat faptul că până pe data de 20 mai a.c. vor fi făcute publice numele candidaţilor acestui partid la funcţiile de primar pentru alegerile locale de anul viitor. Domnia - sa a mai menţionat că marea bătălie se va da la Alba Iulia, scopul fiind acela de detronare a lui Mircea Hava a cărui superioritate a fost de necontestat în ultimii ani. "Vom propune populaţiei o persoană tânără, activă, curată şi credibilă, capabilă să facă faţă cu mult succes actualului primar. Suntem foarte încrezători în şansele acestuia şi credem că a venit momentul ca acest istoric municipiu să fie condus de un primar PSD", a spus liderul judeţean al partidului de guvernământ.(R.J.)
Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.