Curier județean
Rugăciunea de azi
     Născătoare de Dumnezeu Fecioară, bucură-te, ceea ce eşti cu Dar dăruită, Marie, Domnul este cu tine. Binecuvântată eşti tu între femei şi binecuvântat este rodul pântecelui tău; că ai născut pe Mântuitorul sufletelor noastre. O! Preasfântă Doamnă, Fecioară, de Dumnezeu Născătoare, primeşte nevrednica noastră rugăciune şi ne păzeşte de moarte năpraznică şi ne dăruieşte pocăinţă înaintea sfârşitului nostru. Amin!
Ortodox: Sf. Mc. Glicheria; Cuv. Serghie Mărturisitorul.
Catolic: Apariţia Sf. Fc. Maria la Fatima.
Greco - catolic: Sf. Mc. Glicheria.
Meteo
     Astăzi: Vreme caniculară, cerul complet degajat, iar temperaturile vor depăşi 30g C în cursul zilei. În timpul nopţii mercurul termometrelor va scădea până la 15 g C, dar cerul se va păstra senin.
     Mâine: O nouă zi toridă cu temperaturi cuprinse între 30 g C ziua şi 17 g C noaptea.
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Lansare de carte
      Astăzi, de la ora 17.00, sunteţi invitaţi la o nouă lansare de carte care va avea loc la Librăria "Mircea Eliade" din Alba Iulia. Este vorba de romanul istoric "Apocalipsa rusina" avându-l ca autor pe Francisc Oscar Gal. Acţiunea este organizată de Uniunea Centrală a Rutenilor din România, Filiala judeţului Alba. (A.D.)

În data de 15 mai, la Cercul Militar din Alba Iulia
Vernisajul expoziţiei "Lacrimă şi culoare", organizată în beneficiul unei studente sărace
      Despre tânăra studentă la arte plastice Ana Muntean am scris şi cu alte prilejuri, în încercarea de a o ajuta să se susţină financiar în şcoală, pentru că ea provine dintr-o familie săracă şi numeroasă. În pofida dificultăţilor financiare în care se zbate, tânăra şi-a demonstrat talentul, acesta îndreptăţind-o să aspire la o carieră frumoasă şi la o viaţă mai bună. Din câte ştim, în urma articolului nostru, aflând despre situaţia ei, nişte oameni de afaceri i-au oferit un sprijin financiar. Din păcate acesta este insuficient. Aşa se face că nişte organizaţii şi nişte persoane fizice din municipiul Alba Iulia au decis să organizeze o expoziţie cu vânzare, fondurile obţinute urmând să fie puse la dispoziţia Anei Muntean.
     Expoziţia va avea loc la Cercul Militar din Alba Iulia, în data de 15 mai a.c., la ora 18,00 şi nu va conţine doar lucrările talentatei tinere, ci şi lucrări donate în acest scop nobil de unii artişti consacraţi: prof. Traian Mârza, vicepreşedintele UAP Alba, Alexandru Iuga, Luminiţa Bretoiu, Rodica Pungea şi prof. Laurenţia Stoia. De asemenea, vor fi expuse mai multe lucrări realizate de elevii Liceului de muzică şi arte plastice. Tot pentru a fi vândute în scop caritabil. Organizatorii acestui eveniment cultural şi umanitar totodată sunt Fundaţia "Speranţa", Organizaţia "13", a PSD (despre care mărturisim că nu am aflat nimic până acum), d-ra Dana Floroian de la Biblioteca "Lucian Blaga", prof. Maria Caraneaga şi prof. Laurenţia Stoia (cea care i-a îndrumat Anei Muntean primii paşi pe calea artei). Am fi dorit ca spaţiul să ne permită să facem câteva referiri la activitatea artistică de până acum a tinerei albaiulience, dar ne oprim aici. Vom face, eventual, acest lucru când vom consemna despre modul în care s-a desfăşurat vernisajul. Până atunci vă adresăm doar invitaţia de a fi prezenţi la această manifestare intitulată, neîntâmplător,... "Lacrimă şi culoare". (I.H.)
Timp de patru zile
Deasupra Râpei Roşii au plutit zeci de... "oameni zburători"!
      De curând la Râpa Roşie (în apropiere de Sebeş) s-a desfăşurat cea de a II-a Adunare naţională a aeromodeliştilor, organizată de Clubul "Archeopteryx", din Alba Iulia. La această manifestare au participat cluburi şi persoane individuale din Bucureşti, Iaşi, Suceava, Braşov, Arad, Deva, Sibiu, precum şi nişte oaspeţi deosebiţi din Germania (în total peste 60 de persoane). Aşadar, deasupra Râpei Roşii, timp de patru zile au plutit zeci de "oameni zburători" (cu planoare şi deltaplane), în zbor liber, fără punctaje de concurs. Acestora li s-au alăturat participanţii cu aeromodele telecomandate (planoare, motoplanoare, aparate de acrobaţie cu motoare electrice şi termice, zmee) şi automodele. Participarea s-a făcut pe speze proprii, atât de către cluburi cât şi de către persoanele individuale. Din câte am putut afla, succesul acestei manifestări s-a datorat pe de-o parte bunăvoinţei lt.col. Chira, de la Garnizoana Militară din Sebeş (care a pus la dispoziţie spaţiul de campare) şi Primăriei Sebeş. (I.H.)
De Ziua Europei
Atmosferă de sărbătoare pe Platoul Romanilor
      Ziua Europei a fost sărbătorită la finele săptămânii trecute printr-o serie de manifestări artistice, culturale şi sportive ce au avut loc în mai multe localităţi ale judeţului, dar şi în municipiul nostru. În sala de festivităţi a Liceului de Muzică şi Arte Plastice a fost vernisată o expoziţie de desene şi pictură cu tema "Pentru o Europă unită" şi a avut loc un spectacol de muzică uşoară, populară şi folk. De asemenea, pe Platoul Romanilor, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, în organizarea Prefecturii judeţului şi Consiliului judeţean Alba a avut loc un minunat spectacol la care au asistat aproape 2000 de cetăţeni ai urbei. Într-o atmosferă de sărbătoare au concertat trupe cunoscute ale muzicii rock, solişti de muzică folk şi populară. Adresându-se asistenţei, prefectul judeţului, av. Ioan Rus, a vorbit despre însemnătatea Zilei Europei şi necesitatea acceptării ţării noastre în rândul membrilor UE, mesajul domniei sale fiind primit cu aplauze de asistenţă. Manifestarea a luat sfârşit aproape de orele 22,00, când am avut plăcerea de a admira minunate focuri de artificii. (A.D.T.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.