Curier județean
Rugăciunea de azi
     Fii alături de mine, Doamne Iisuse, în tot locul şi în toată vremea. Mângâierea mea să fie voinţa de a fi lipsit cu drag de orice mângâiere omenească. Iar dacă-mi lipseşte mângâierea Ta, atunci voinţa Ta şi dreapta încercare să-mi fie mie cea mai înaltă mângâiere. "Căci nu până la sfârşit ne vei certa şi nici de-a-pururea te vei mânia" (Psalmul 103,9). Amin!
Calendar religios
Ortodox: Cuv. Teodor cel Sfinţit; Sf. Mc. Isachie
Catolic: Sf. Ioan Nepomuk
Greco-catolic: Pc. pr. Teodor Sfinţitul, ucenicul sf Pahomie
Meteo
     *ASTĂZI: Cerul se menţine acoperit, iar în cursul dimineţii va fi răcoare, +8, +9 grade C. În cursul zilei, soarele îşi va face apariţia pe cer, dar mercurul termometrelor nu se va ridica mai mult de +16, +17 grade C. Mai sunt posibile ploi însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla în rafale.
     *MÂINE: Se va înregistra o uşoară încălzire a atmosferei, cerul se va degaja treptat, iar soarele va străluci cu putere. Temperatura minimă în jur de +10 grade C, iar cea maximă nu va depăşi +22 de grade C.
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Hoț la 13 ani
      O patrulă a Poliției municipiului Alba Iulia a prins în flagrant delict, luni, 12 mai, un tânăr de 13 ani care i-a furat altuia, în vârstă de 12 ani, suma de 200.000 de lei. Șerban Ovidiu G. (de 13 ani, din Alba Iulia) a fost prins de polițiști după ce victima, Tudor A. (de 12 ani), a alertat o patrulă care era de serviciu în zonă. Prejudiciul a fost recuperat iar tânărul, de 13 ani, va fi cercetat pentru furt. (N.T.)
Conferința Ligii Studenților PSD Alba
      La Casa de Cultură a Sindicatelor, în sala mică, se vor desfășura azi, 14 mai a.c., lucrările Conferinței Ligii Stu­den­ți­lor PSD Alba. Liderul studenților pesediști, Flaviu Predescu ne-a informat că întâlnirea are loc de la orele 17,00, iar la finalul acesteia va fi organizat Banchetul studenților social-democrați. (A.D.T.)

Biroul Informare Recrutare Alba - unul dintre cele mai performante din ţară
      Ieri, Biroul Informare Recrutare Alba condus de lt. col. Vasile Opruţa a sărbătorit 4 ani de activitate. Cu această ocazie a organizat la sediul instituţiei din Alba Iulia o adunare de bilanţ, la care au luat parte comandantul Garnizoanei, col. Petru Toader, şeful de Stat Major de la C.M.J. Alba - lt. col. Vasile Dobra, alţi comandanţi de unităţi militare precum şi numeroşi ziarişti de la cotidianele judeţene şi de la posturile de radio - TV din judeţ.
     Deşi, după cum a declarat însuşi şeful Biroului, colonelul Opruţa, instituţia are încă o vârstă fragedă, în cei 4 ani care s-au scurs de la înfiinţare, a reuşit cu succes să se impună ca o adevărată interfaţă a armatei cu societatea civilă, să creeze la nivelul opiniei publice o nouă imagine despre instituţia şi profesia militară, astfel încât acestea să devină cât mai atractive pentru toţi cei care vor şi pot deveni militari profesionişti.
     "Biroul Informare Recrutare Alba funcţionează ca structură executivă a sistemului de promovare a profesiei militare, de recrutare şi selecţie a candidaţilor pentru cariera militară. Facem parte dintr-o reţea naţională bine structurată, cu o rază de competenţă pe întreg teritoriul judeţului Alba şi jucăm un rol important în politica de resurse umane a Ministerului Apărării Naţionale. În cadrul biroului nostru lucrează specialişti în relaţii publice, psihologie şi nu în ultimul rând în activitatea de recrutare şi selecţie. Prin cei peste 1.600 de candidaţi contactaţi până în 2002, din care au fost admişi 380, precum şi prin cele 122 de dosare finalizate pentru anul şcolar 2003-2004, am reuşit să ocupăm locul I în rândul instituţiilor similare din ţară" - ne-a mai declarat colonelul Vasile Opruţa.
     În final am mai sublinia faptul că, la ora actuală Armata oferă nu doar un loc de muncă, ea oferă o carieră. Pentru toţi tinerii interesaţi mai amintim faptul că sediul Biroului Informare Recrutare Alba este în Alba Iulia, str. Mitropolit Andrei Şaguna nr.4, iar unele informaţii utile pot fi obţinute la telefoanele: 0258/812291; 0722/665833.
Tinu MATEŞ

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.