Ultima oră
Știri
IMN COPILULUI
Copilule, o ramură de soare,
Ce crești ca mlada-n codrii grei;
Aromă sănătoasă de izvoare
Și cântec legănat de flori de tei.

Minunea miliardelor de mame
Ești arcul de triumf spre viitor;
Eternul nostru semn de întrebare,
Învingător, dar și nemuritor.

Copilule, nădejde spre mai bine,
Ogor pentru semințe de speranță
Eterna-ți viață-i cucerire
În catalogul vieții, cutezanță.

De ziua ta ți-aducem cerul și pământul
Cu flori, cu zâmbete, cu poezie.
Să-l moștenești cu tot avântul
În pace, fericire, pe vecie.
Ion CAZAN
învățător pensionar

La Blaj, într-o noapte
Trei elevi au spart două magazine
      Liceanul Alin M. (de 16 ani) împreună cu doi școlari, Ovidiu N. (de 15 ani) și Ioan S. (de 15 ani) sunt cercetați de polițiștii din Blaj pentru furt calificat. Prin ruperea lacătelor asiguratorii de la ușă, tinerii au intrat în două magazine, de unde au furat bunuri în valoare de 21 de milioane de lei. Demn de menționat faptul că dintr-un magazin cei trei au dispărut cu... casa de marcat, deoarece nu au putut să o deschidă chiar la locul faptei. Prejudiciul a fost recuperat în proporție de 60%. (N.T.)
O primă victorie a prefectului Ioan Rus
Două hotârâri, din șapte contestate, au fost revocate de CLM Alba Iulia
      Așa după cum v-am informat recent, prefectul Ioan Rus a solicitat Consililui local al municipiului Alba Iulia revocarea a nu mai puțin de 7 hotărâri considerate nelegale. Eforturile șefului administrației publice județene s-au materializat într-un prim succes, consilierii locali decizând anularea a două dintre acestea. Este vorba despre HCL 128/2003 privind un schimb de terenuri între autoritatea locală și comisia locală de fond funciar și de HCL 137/2003 prin care s-au stabilit tarifele referitoare la transportul în regim de taxi. Celelalte 5 HCL - uri se află în diferite faze de judecată. (R.J.)
Sub mandatul președintelui Corneliu Orzea
Camera de Comerț Alba - în primele 10 din România
      Proaspăt reales în funcția de președinte al Camerei de Comerț Alba, Corneliu Orzea a susținut ieri o conferință de presă în care a prezentat succesele obținute pe perioada mandatului său, ce plasează instituția respectivă în primele 10 din România. Bilanțul prezentat scoate în evidență faptul că în județ există în prezent 14.556 agenți economici, din care 810 cu participare străină, capitalul social al firmelor din județ este de 5000 de miliarde de lei (locul 15 pe țară), numai în cursul anului trecut fiind organizate 24 de misiuni economice externe cu participarea a 378 de societăți. Președintele CCIA Alba a mai spus că s-a ajuns la performanța ca fiecare angajat al Camerei să aibă acces nelimitat la Internet, în scopul de a fi la curent cu noutățile în materie la nivel mondial. Referitor la planurile de viitor, Corneliu Orzea a mai afirmat că se intenționează edificarea unei clădiri care să cuprindă un centru de consultanță pentru oamenii de afaceri, dar și a unei construcții care să adăpostească pe viitor toate manifestările expoziționale din județ și nu numai. De asemenea, domnia-sa a mărturisit că a primit unele semnale conform cărora Oficiile Registrului de Comerț vor reveni în subordinea Camerelor de Comerț. (R.J.)

Editorial
Prima pagină
Curier județean
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Un week-end bogat în distracții pentru toate vârstele
Programul activităților dedicate Zilei Internaționale a Copilului
      Duminică, 1 Iunie, sărbătorim ca în fiecare an Ziua Internațională a Copilului. Pentru marcarea acestui eveniment în mai multe localități ale județului Alba vor avea loc o serie de acțiuni după următorul program: *Sâmbătă, 31 mai: ora 9.00 - la Școala generală "Ovidiu Hulea" Aiud - Crosul copiilor; ora 10.00, la Clubul copiiilor Aiud - Concurs "Cine știe câștigă" pe teme de ecologie, la Clubul copiilor Blaj - Spectacol "Bucuriile copilăriei", Demonstrație de karturi și rachetomodele, Expoziție de pictură și cusături, la Clubul copiiilor din Cîmpeni - Expoziție de artă tradițională; ora 11.00, la Casa de cultură a Sindicatelor Alba Iulia - Spectacol județean sub genericul "Copilărie, basm trăit", susținut de formații artistice reprezentative din școlile județului, în deschidere va avea loc vernisajul expoziției de desene, picturi, obiecte ceramice realizate de copii, la Clubul copiilor Aiud - Cupa Tinereții: concurs de tenis de masă, în Piața Dr. Constantin Hagea" Aiud - Desene pe asfalt, la Clubul copiilor din Sebeș - Spectacol "Copilăria, cântec și lumină"; ora 17.00, la Clubul copiilor din Cîmpeni - minicarnaval, discotecă.
     *Duminică, 1 Iunie: ora 10.00, pe bulevardul pietonal din Cugir - Concurs de role, biciclete, triciclete urmat de Concert de fanfară și de Spectacolul în aer liber "Copilăria vis de aur", la casa de cultură "Lucian Blaga" Sebeș - Demonstrație de karturi, concurs de role și desene pe asfalt; ora 11.00, la Clubul copiilor Ocna Mureș - Spectacol de muzică ușoară cu compoziții ale copiilor; ora 12.00, în parcul Unirii din Alba Iulia - Crosul copilăriei, Desene pe asfalt, concursuri de biciclete și triciclete, demonstrație de karturi, la Clubul copiilor Cugir - Demonstrații de box, judo, karate, simultan de șah la 10 mese, la Colegiul "David Prodan" Cugir - Fotbal - Tenis; ora 15.00, în Piața "Dr. Constantin Hagea" Aiud - Spectacol susținut de formațiile artistice din școlile Aiudului și invitații lor; ora 18.00, la Discoteca "Wake-up" Cugir - Discotecă.
     Toate acțiunile sunt organizate de Inspectoratul școlar al județului Alba, Direcția pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural național Alba, Direcția județeană de tineret și sport Alba, Palatul copiilor Alba Iulia, Biblioteca județeană "Lucian Blaga" Alba, Direcția generală pentru protecția copilului Alba în colaborare cu Prefectura județului Alba, Consiliul județean Alba, Primăria municipiului Alba Iulia, primăriile municipale și orășenești din Sebeș, Aiud, Blaj, Cîmpeni, Ocna Mureș, Cugir, Cluburile copiilor și unitățile școlare din localitățile amintite, Teatrul de păpuși "Prichindel" Alba Iulia. (A.D.)
Sărbătoare liberală pentru copii
      Cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, liberalii din Alba organizează manifestări distractiv-educative pentru copiii din Alba Iulia, Aiud și Abrud. Încercând să reînvie o tradiție în zonă, liberalii în colaborare cu Autosport Fair Play Abrud vor organiza un mega-concurs de biciclete, triciclete și karturi pentru pici, manifestarea bucurându-se de suportul Poliției Abrud și al ACR Alba. Toți copiii vor primi premii, cupe și dulciuri. (N.T)
Parcuri de joacă pentru copii la Ciugud
      Primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian, ne-a informat că de 1 iunie, copiii vor putea să se joace în cele trei părculețe amenajate la Ciugud, Șeușa și Hăpria, localități cu numărul cel mai mare de copii din grădinițe și școli de pe raza comunei. În cel mai scurt timp, astfel de parcuri de joacă vor mai fi amplasate la Drâmbar, Teleac și Limba. La grădinițele din comună s-au cumpărat mochete, materiale didactice și s-au schimbat toate măsuțele.(F.R.)
Invitație
      Asociația "Pro Copilăria" din Ocna Mureș invită prichindeii din oraș duminică, 1 Iunie, pe terasa Fan Club la un spectacol-concurs în care tocmai ei vor fi vedete. Sub genericul "Microfonul îți aparține", cei mici sunt invitați să fie pentru câteva momente mici vedete etalându-și talentele muzicale sau recitative. Dansul și umorul sunt la fel de bine primite. Acțiunea va debuta la ora 9.00. (A.D.)
Mircea Hava somat să prezinte bilanțul activității de primar
      Potrivit articolului 68, lit.d, din Legea nr. 215/2001 privind administrația publică locală, primarul este obligat să prezinte consiliului local, anual sau ori de câte ori este necesar, în concordanță cu atribuțiile ce-i revin, două categorii de informări: *o informare privind starea economică și socială a municipiului Alba Iulia; * o informare asupra modului de aducere la îndeplinire a hotărârilor consiliului local. Constatăm cu regret faptul că de la alegerile locale din vara anului 2000 și până în prezent (adică timp de aproape trei ani) primarul nu a catadicsit să prezinte vreuna din aceste informări în ședința consiliului local, pentru ca cetățenii municipiului Alba Iulia și consilierii locali să cunoască mai bine preocupările sale și ale aparatului din primărie pe care-l păstorește. Gestul domniei sale reprezintă o sfidare la adresa aleșilor locali și a alegătorilor din municipiu. Din punctul nostru de vedere există multe deficiențe în activitatea domnului primar cu privire la implicarea domniei sale într-o activitate susținută de dezvoltare economică și socială a municipiului Alba Iulia și în ducerea la îndeplinire a hotărârilor consiliului local. Se pare că domnia sa consideră consiliul local ca fiind o masă de manevră în atingerea scopurilor politice și de altă natură. În acest sens, constatăm cu regret că în afară de stații de benzină, de transformarea spațiilor verzi și a aleilor în teren construibil pentru diverși clienți politici și comerciali nu există alte realizări notabile ale domnului primar. Este regretabil că municipiul Alba Iulia a rămas în urma municipiilor Sebeș și Blaj în privința investițiilor productive, creatoare de locuri de muncă.
     Domnule primar, în numele consilierilor locali ai PSD vă cer în mod imperativ să vă îndepliniți obligațiile legale care vă revin și în următoarea ședință a consiliului local să prezentați o informare scrisă în legătură cu problematica menționată.
În numele consilierilor locali ai PSD,
Dorin Gheorghe Sandea

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.