Prima pagină Ediția din: 6.6.2003
Știri
La Alba Iulia
Declarațiile de avere - la vedere
      Deschizătoare de drumuri ca și-n alte cazuri, Primăria Alba Iulia a fost printre primele care a dat dovadă de respect față de cetățeni publicând declarațiile de avere ale aleșilor locali (www.apulum.ro). Aceeași trans­pa­ren­ță am văzut-o la Primăria generală a Bucureștiului și a Sibiului. La Cluj nu există declarații de avere decât la Consiliul județean Cluj, iar la Primăria Timișoara lipsesc declarațiile consilierilor locali.
     De la restul instituțiilor publice din Alba (Prefectură, primării, Consiliul județean) n-am reușit să dau de declarațiile de avere. De altfel, în afară de Aiud și Blaj (unde nu era trecută nici o declarație de avere), nici nu știu să aibă vreuna site. Dacă au, sunt foarte bine ascunse, fiindcă eu n-am reușit să dau de ele. (S.F.D.)
Termen prelungit pentru Legea 10/2001
      Printr-o adresă remisă prefectului Ioan Rus, Ministerul Administrației Publice, prin A­u­to­ri­ta­tea pentru urmărirea aplicării unitare a Legii nr. 10/2001, a informat că termenul pentru depunerea actelor doveditoare în condițiile stabilite prin art. 22 din Legea nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate abuziv în perioada 6 martie 1915 - 22 decembrie 1989 a fost prelungit până la 1 iulie 2003. De asemenea, prin actul respectiv semnat de Adrian Mărășoiu, secretar de stat, se solicită Prefecturii județului Alba implicarea pentru a veni în sprijinul primăriilor și celorlalte entități investite cu soluționarea notificărilor valabil înregistrate până la data de 14 februarie 2002, cât și al persoanelor îndreptățite care nu și-au completat încă dosarele. (R.J.)
Siteul Unirea are adresă nouă
      Urmare a plângerilor celor nemulțumiți de faptul că în ultima perioadă cei ce găzduiesc siteul Unirea au introdus o mulțime de ferestre publicitare pop-up, am decis să caut altă "casă". Ca urmare, noua adresă este http://unirea.3x.ro. Deținătorii ser­ve­ru­lui susțin că niciodată nu vor introduce ferestre pop-up. Să sperăm că-și vor ține pro­mi­si­u­nea.
     Din punctul de vedere al vitezei de navigare eu zic că nu s-a pierdut nimic. Cel puțin dacă vă conectați prin dial-up prin seviciul oferit de Primăria Alba Iulia. Nu știu cum merge prin alte servicii dial-up. Vestea la fel de bună este că spațiul oferit este identic cu cel avut în vechiul server. Așa că sunt toate condițiile pentru a avea navigare plăcută! (Florin Silea, administrator site Unirea)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Tragedie la Iezer
O mașină cu trei controlori de trafic aerian din Timișoara a căzut într-o prăpastie de la circa 200 de metri înălțime
Bilanțul nefericitului accident: un mort și doi răniți *Victimele au fost transportate cu un elicopter SMURD la Tg. Mureș
      Un tragic accident s-a consumat în cursul zilei de ieri, în zona Dealului Iezer, soldat cu moartea unui bărbat și rănirea gravă a altor doi. Victimele sunt controlori de trafic aerian la Aeroportul Timișoara, iar unul dintre ei era și comisar de traseu ce se ocupa de organizarea celei de-a VIII-a ediții a raliului Carpat Trophy, care trece și prin județul Alba. Autoturismul în care se găseau cei trei a căzut într-o prăpastie de la o înălțime de circa 200 de metri. Imediat la fața locului s-au deplasat polițiști, procurori și inspectori de la Protecția Muncii, întrucât tragicul eveniment din munți este încadrat în categoria accidentelor de muncă. La locul tragediei a ajuns și un elicopter SMURD, care a transportat răniții la Spitalul de urgență din Tg. Mureș. În timpul zborului, dr. Raed Arafat, "părintele" SMURD-ului, ne-a declarat că la o primă vedere cei doi răniți au șanse mari de supraviețuire.
     Din informațiile noastre rezultă că autoturismul Mercedes, de tip JEEP, cu număr de înmatriculare TM-04-UMD, a derapat în momentul în care șoferul încerca să ocolească niște crengi de pe marginea drumului. Doi dintre pasageri, Cornel Țucu Titus, de 35 de ani și Dan Cucu, de 36 de ani, au reușit să sară din mașină la timp, ei fiind practic proiectați în timp ce JEEP-ul se prăbușea. Acesta a fost norocul lor și au scăpat cu viață. Din nefericire, șoferul Răzvan Jurebie, de 33 de ani, arbitru de traseu la raliu, nu a avut același noroc, el pierzându-și viața în nefericitul accident.
Nicoleta TOMUȚA, Florin ROMAN

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.