Prima pagină Ediția din: 18.6.2003
Știri
La nivelul ADR Centru s-ar putea constitui
Asociația regională de turism
      La propunerea re­pre­zen­tan­tu­lui Landului Brandenburg, Mar­kus Lubke, la nivelul ADR Centru s-ar putea înființa o Asociație regională de turism, care să aibă în componență agenții județene de turism, companii de transport rutier și feroviar, camere de comerț, a declarat directorul ADR Centru, Simion Crețu. El a adăugat că asociația va asigura dezvoltarea economică și ocuparea forței de muncă din regiune, iar asocierea va fi benefică pentru turismul din întreaga zonă.(F.R.)
Joacă de copii cu urmări tragice
      Poliția Gârbova a fost sesizată de Viorel Lazăr, la sfârșitul săptămânii trecute, că fiul său, Viorel, de 13 ani, a fost lovit cu un par în cap de un alt băiat, Cornel G., de 12 ani. Incidentul, care la prima vedere părea doar o răfuială între doi copii, s-a agravat după ce, a doua zi, Viorel s-a simțit rău și a fost transportat la Spitalul Sebeș. După in­ves­ti­ga­ții suplimentare, medicii au decis să-l trimită pe micul pacient la spitalul din Sibiu, unde acesta a fost operat. În prezent, starea de sănătate a băiatului este mai bună, iar în cauză se fac cercetări. (F.R.)
Liderii PD vin în județul Alba
      Identificați cu Partidul De­mo­crat, senatorul - Petre Roman și actualul președinte al PD - Traian Băsescu vor vizita județul Alba în această vară. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă de vicepreședintele PD Alba - Ion Dumitrel. Cei doi vor veni în vizite separate: Petre Roman fiind așteptat la finele acestei luni, iar Traian Băsescu anunțându-și par­ti­ci­pa­rea la Târgul de Fete de pe Muntele Găina, sărbătoare la care de altfel a fost prezent și anul trecut. (A.D.)
Deputații au adoptat Ordonanța privind taxa radio-tv
      Camera Deputaților a adoptat, marți, 17 iunie, cu 194 de voturi pentru și 36 împotrivă, Ordonanța privind taxa radio-tv. Voturile împotrivă au aparținut PRM, iar deputații PD și PNL au părăsit sala în momentul votului. Ordonanța a fost votată de Camera Deputaților, pe articole, în data de 5 iunie. (T.I.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Începând de ieri, în plină caniculă
Spitalele din Ocna Mureș și Câmpeni au rămas fără apă potabilă la robinete
Rezervele proprii mai ajung pentru câteva zile * Blajul primește apă doar pe jumătate
      Directorul SC APA CTTA SA, ing. Viorel Lazăr, ne-a declarat că, începând de ieri, spitalele din Ocna Mureș și Câmpeni nu mai primesc apă potabilă din cauza neplății datoriilor, de circa 80 de milioane de lei în primul caz și 250 milioane de lei în al doilea. El a adăugat că, din cauza neîncasării banilor, Casa de Asigurări de Sănătate Alba a calculat la rândul ei penalități la societatea județeană de apă de circa 2 miliarde de lei. Viorel Lazăr a mai precizat că, din aceleași motive, la Blaj, populația primește, tot de ieri, doar jumătate din cantitatea de apă livrată în mod normal. Spitalul din Ocna Mureș are încă rezerve proprii de apă, care ajung pentru câteva zile. "Noi îi așteptăm la discuții pe cei de la spitale și de la CAS Alba și sperăm că problemele vor fi rezolvate cât mai rapid. Nu am dorit să se ajungă la astfel de situații, dar așa nu se mai poate", a declarat directorul SC APA CTTA SA, ing. Viorel Lazăr. Probleme similare sunt și la spitalul din Aiud, unde se mai livrează apă doar șase ore pe zi, iar dacă unitatea medicală nu-și va onora obligațiile restante, de săptămâna viitoare riscă să se confrunte cu situația celorlalte două spitale.
     Ultima oră: La închiderea ediției am fost informați că la Câmpeni a fost reluată furnizarea apei la spital, după ce, în prezența vicepreședintelui CJ Alba, Ioan Florea, a primarului Ioan Viorel Sicoe, s-a convenit plata a jumătate din contravaloarea datoriei.
Florin ROMAN

Greva de la SC UTEPS Alba Iulia s-a încheiat
Protocol favorabil salariaților
      Ieri la sediul Prefecturii județene, a avut loc o întâlnire între prefectul Ioan Rus și reprezentanții sindicatului UTEPS Alba Iulia, conduși de secretarul general al BNS, Matei Brătianu. În urma discuțiilor dintre cele două părți, concomitent cu discuțiile telefonice purtate de d-l prefect și secretarul general al BNS cu dl. Florin Dumitru, secretar de stat, responsabil cu post-privatizarea la APAPS, s-au convenit următoarele.
     Reprezentanții sindicali vor transmite către APAPS solicitarea anulării contractului de privatizare și numirea în regim de urgență a administratorului special, elaborarea strategiei și a măsurilor necesare pentru redresarea UTEPS și analizarea de către Corpul de Control al APAPS a legalității modului în care a fost administrată societatea în intervalul 2000-2003. De asemenea, Prefectura Alba va întreprinde toate demersurile necesare la nivel național pentru urgentarea soluționării solicitărilor sindicatului SC UTEPS SA.
Răzvan JURCĂ

Guvernul a înființat un superorganism de control
      Ineficiența organismelor de control din celelalte ministere a determinat crearea unui superorganism de control al Guvernului care va coordona activitatea mai multor autorități de control. Declarația a fost făcută marți, 17 iunie, de premierul Adrian Năstase, la un simpozion consacrat Noului Cod Fiscal. Premierul a precizat că noul organism a fost creat pentru eficientizarea activităților de verificare și control aferente mai multor domenii și că el va fi condus de Ionel Blănculescu, fostul președinte AVAB.
     Premierul a menționat că, deși mecanismul de funcționare nu este încă definitivat, este cert că organismului nou creat i se vor subordona, printre altele, Controlul Sanitar-Veterinar, Garda Financiară, Controlul Vamal și Garda de Mediu. Tot în subordinea noului organism, se va afla și Corpul de Control al primului-ministru, care se va numi Corpul de Control al Guvernului. (T.I.)
Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.