Și cadrele de poliție au datoria să intre în Europa!
Realitatea de zi cu zi ne demonstrează că și polițiștii sunt arătați cu degetul de cetățeni

Referindu-se la abaterile cadrelor din subordinea sa, șeful IPJ Alba, comisarul Marin Aron ne-a declarat: "Și la noi există polițiști cu probleme care mai încalcă "regulamentele de joc", inclusiv legea, motiv pentru care în semestrul I, o parte dintre ei - 17 lucrători - au fost sancționați disciplinar". Șeful IPJ Alba a precizat că dintre aceștia 4 sunt ofițeri - însă printre aceștia nu se numără și șeful municipiului Alba Iulia, comisarul Milu Todea, pentru care Parchetul de pe lângă Curtea de Apel a dispus neînceperea urmăririi penale, neconfirmându-se "abuzul în serviciu". Cei 17 polițiști au fost sancționați pentru neîndeplinirea sarcinilor de serviciu, patru dintre ei fiind cercetați de procurori civili. "Nu am făcut rabat și nu vom face nici în continuare față de cei care nu înțeleg să respecte legea și regulamentele de ordine interioară ale poliției. Asta deoarece toată activitatea noastră dintr-un semestru sau dintr-un an este invalidată de comportamentul deviant al unui polițist. Ei trebuie să înțeleagă că poliția este o instituție a statului care trebuie să reprezinte ordinea, disciplina și să fie o oglindă de comportament pentru societate. La această oră, societatea așteaptă de la noi mult mai mult. Datorită unor situații nedorite, cauzate de comportamentul unor polițiști - la nivel național, cu impact mediatic deosebit în rândul populației - poliția a scăzut în sondajele de opinie, de la o perioadă la alta", a subliniat comisarul șef Marin Aron.
Șeful IPJ Alba a făcut apel la polițiști, atrăgând atenția că aceștia nu vor mai putea evolua în structurile euro conforme ale noului Minister al Administrației și Internelor cu lipsurile actuale din comportamentul profesional și civic.
După lungi tergiversări și incertitudini
Stadionul Cetate a ajuns "în curtea" Primăriei
După mai multe intervenții și presiuni ale autorităților județene, în sfârșit Stadionul Cetate din municipiul Alba Iulia a trecut în administrarea Primăriei și Consiliului Local Alba Iulia. Informația a fost oferită oficial viceprimarului Călin Potor de către prefectul Ioan Rus, ieri în cadrul unei întâlniri la care au mai participat și președintele FC Unirea - Viorel Mălușel și președintele Consiliului județean Alba - Eugen Popa. Cu acest prilej s-au discutat și primii pași care trebuie făcuți în noile condiții, atât de necesare pentru susținerea FC Unirea în Divizia A. Încă în cursul zilei de ieri, viceprimarul Călin Potor împreună cu șeful Serviciului administrarea patrimoniului local - Manole Popa, a făcut o vizită "de recunoaștere" la stadion, principalul obiectiv vizat aici fiind minihotelul. Acesta stă nefolosit de mai multă vreme, ceea ce a făcut ca jucătorii să fie cazați pe bani grei pe la alte hoteluri, îngreunându-se situația financiară a clubului.
De altfel, primul pas după apariția în Monitorul Oficial a hotărârii guvernului va fi tocmai darea în folosință a acestui minihotel. Urmează găsirea sponsorilor pentru alimente și toate celealte lucrări pentru care, așa cum spune primarul Mircea Hava, executivul primăriei a pregătit deja "un portofoliu de măsuri". În contextul eforturilor pentru susținerea FC Unirea, viceprimarul municipiului Alba Iulia - Călin Potor a declarat că toți participanții la întâlnirea de ieri au fost de acord cu ce trebuie făcut, "desigur că stadionul va fi în curtea noastră (a primăriei - n.a.) și ne vom implica mai mult, dar trebuie să remarc sprijinul pe care l-am primit din partea domnului prefect. Este un semn că putem colabora spre binele cetățenilor."
În ceea ce privește administrarea stadionului, acum se studiază două posibilități: constituirea unui serviciu public pentru administrarea bazelor sportive din municipiul Alba Iulia, sau constituirea unui birou special în cadrul Serviciului de administrare a patrimoniului local.
Anca DINICĂ