Prima pagină Ediția din: 28.7.2003
Știri
Tentativă de furt cu repetiție la... Tileagă
      Sâmbătă, 26 iulie, un bărbat din comuna Nuci, județul Ilfov, a încercat "să închirieze" o cameră dintr-o gospodărie din Alba Iulia, cel puțin așa a explicat Gheorghe Nenu polițiștilor faptul că a sărit gardul ce împrejmuia casa Vi­cto­ri­ei Oprean. Lăsat în libertate, Nenu a fost surprins din nou, în seara aceleiași zile, de Vasile Tileagă în timp ce încerca să fure din casa acestuia mai multe bunuri (îmbrăcăminte, bijuterii, cos­me­ti­ce, o cameră video, un telefon mobil și o sticlă de whisky), toate în valoare de aproximativ 100 de milioane de lei. Gheorghe Nenu a fost, de această dată, reținut de Poliția Alba, fiind acuzat de furt calificat. (G.R.)
Hoțul de la cablu
      Siguranța călătorilor CFR în zona Aiud a fost pusă în pericol sâmbătă, 26 iulie, când un bărbat de 57 de ani a tăiat cablul electric cu ajutorul căruia se schimba macazul. Bako David, autorul furtului, avea intenția de a vinde acest cablu, dar nu a mai apucat, fiind prins și reținut de Poliția TF Aiud. Pentru infracțiunea comisă riscă o pedeapsă de 12 ani. (G.R.)
În Munții Apuseni
Potopul din ultimele zile a provocat pagube de peste 16 miliarde de lei
      Un comunicat din partea Inspectoratului de Protecție Ci­vi­lă Alba anunță că ploile din ultimele zile au produs inundații în Baia de Arieș unde, toate casele au fost izolate, una dintre ele fiind în pericol de surpare, 3 km de drum comunal a fost întrerupt și 5 km de drum forestier a fost distrus. În comuna Sălciua, viiturile au i­nun­dat 12 gospodării și au distrus aproximativ 5 km de drum, iar în Ponor inundațiile au rupt 2 stâlpi de curent electric de joasă tensiune, au afectat 9 gospodării, au distrus un autoturism Dacia și un total de 5 km de drum co­mu­nal. Pe întreaga suprafață a comunei Ponor au fost distruse 20 ha de culturi de legume și toate punțile de pe văile afectate. Circuitele telefonice între co­mu­ne­le Almașu Mare și Întregalde au fost întrerupte.
     Pe data de 26 iulie, Comisia de evaluare a pagubelor a estimat că valoarea distrugerilor se ridică la suma de 16,5 miliarde de lei.
     Inspectoratul de Protecție Civilă - Alba mai anunță că debitele râurilor Mureș, Arieș, Târnava Mică și Târnava Mare sunt în creștere.
Giorgiana ROȘCA

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
În noua vatră
Roșia Montană va deveni cea mai frumoasă așezare din Munții Apuseni
Interviu realizat cu primarul comunei Roșia Montană, Virgil Narița
      - Domnule primar, cum va arăta viitorul centru de comună Roșia Montană?
     - Noua vatră a comunei Roșia Montană, precum și centrul localității vor constitui una dintre cele mai moderne și frumoase așezări din Munții Apuseni, conform PUZ-ului aprobat fiind prevăzută o infrastructură modernă care cuprinde șosele, rețea canalizare, apă potabilă, televiziune prin cablu, telefonie, precum și un modern iluminat public. De asemenea, sedii noi și moderne pentru toate instituțiile: primărie, poliție, școală, grădiniță, sală de sport, dispensar, poștă, casă de cultură precum și locuri de joacă și de agrement, piață și numeroase spații comerciale, toate acestea fiind gândite pentru secolul XXI dar care vor păstra și unele aspecte tradiționale legate de zona Munților Apuseni.
     -Ați reușit să vă respectați promisiunile făcute în campania electorală?
     -Referitor la programul cu care am participat la alegerile din anul 2000, pot să spun că l-am realizat cu numeroase alte obiective care au apărut în timpul mandatului și datorită faptului că ne-am creat un buget care ne-a permis să facem și multe investiții, reușind să schimbăm în totalitate și fața localității și să ne numărăm printre localitățile frumoase și bine gospodărite din acest județ. Aceste realizări au fost posibile și datorită bunei colaborări primar-viceprimar, aparatul propriu, cu conducători și directori de instituții și marea masă a cetățenilor localității.
     - Ce promisiuni din campania electorală au rămas doar în formă de proiect?
     -În ce privește respectarea promisiunilor, nu am reușit încă să ne înfrățim cu o altă localitate, deși am făcut numeroase demersuri, probabil nu mai este de actualitate, dar oricum am făcut o puternică mediatizare prin mass-media scrisă și audio-vizuală, despre Roșia Montană vorbindu-se atât în țară cât și peste hotare.
     - Ce înseamnă noua investiție din zonă (Eurogold-ul) pentru prezentul și viitorul comunității din Roșia Montană?
     - Investiția de la Roșia Montană a adus multă bunăstare locuitorilor, prin locurile de muncă create, Roșia Montană fiind o localitate, cred, cu cel mai mic număr de șomeri din județ, aproximativ mai mult de o treime din ei fiind angajați la firmele care își desfășoară activitatea în localitate și în localitățile învecinate. S-a dublat parcul auto, la nivel de localitate apărând toate mărcile de mașini, una mai performantă ca alta. Pentru viitor, această investiție trebuie să fie locomotiva care va porni în localitate și în zonă o dezvoltare economică durabilă și care, odată înfăptuită, va atrage alți numeroși investitori, atât în minerit, cât și în alte domenii.
     - Candidați la alegerile din 2004? Cu ce obiective, pentru dumneavoastră și pentru comunitate?
     - Referitor la această întrebare și la faptul că ne aflăm la un an înainte de alegeri, în primul rând îmi doresc sănătate, să-mi duc acest mandat la sfârșit, am multe în agendă de rezolvat în această perioadă. Sigur, o să mă gândesc serios, pentru că atunci când am venit primar nu am venit pentru funcție, am venit pentru a realiza cât mai multe lucruri frumoase și utile pentru localitate, pentru a fi mereu de partea locuitorilor, împreună cu care am reușit să facem multe lucruri bune. Probabil voi continua, pentru a îndeplini și crea o localitate nouă, modernă, cu un nivel de trai și o bunăstare care să ne dea liniștea după o perioadă foarte zbuciumată și controversată.
A consemnat Nicoleta TOMUȚA

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.