Ultima oră
Știri
După greva ceferiștilor
Miron Mitrea mai taie din disponibilizări
      Numărul persoanelor care vor fi disponibilizate din sistemul feroviar va fi de circa 16.000, din cei 19.300 anunțați initial, a declarat ieri ministrul Transporturilor, Miron Mi­trea. Conform unei ordonanțe de gu­vern, vor fi scoase la privatizare 24 de filiale, unde lucrează în prezent 10.000 de persoane. Mi­nis­trul Mitrea a dispus ca 21 de filiale să primească notificări de dis­po­ni­bi­li­za­re. Miron Mitrea și-a exprimat speranța că nu se va ajunge la greva generală și a precizat că "nu va face pași înapoi în ceea ce privește re­stru­ctu­ra­rea companiei".(F.R.)
La furat pe înnoptat
      Joi, 28 august, Poliția din Sebeș l-a identificat și reținut pe Claudiu Ispas Bratu, de 25 ani din Apold județul Sibiu, autor a patru furturi în noaptea zilei de 14 spre 15, în dauna cetățenilor de pe strada Dorobanț. Bratu a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș unde i s-a eliberat un mandat de arest preventiv de 3 zile, fiind depus în arest la IPJ Alba. Acesta obișnuia să pătrundă noaptea în curțile oamenilor și în locuințele acestora, dacă ușile de acces erau deschise, pentru a sustrage bunuri. În urma cercetărilor efectuate s-au găsit patru biciclete marcă străină, un televizor color, îmbrăcăminte și alte bunuri materiale în valoare aproximativă de 15 milioane lei. Acestea au fost recuperate parțial. Susnumitul este cunoscut ca având antecedente, fiind eliberat din Penitenciar în 02.04.'03. Acesta mai avea o perioadă de executare de 355 de zile închisoare. (A.K.)

Editorial
Prima pagină
Curier județean
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Toamnă fierbinte în politichia românească
Se rupe protocolul
PSD și PUR își vor prezenta propria ideologie la viitoarele alegeri
      PSD și PUR își vor prezenta propria ideologie la viitoarele alegeri, urmând ca eventualele alianțe post-electorale să fie discutate la momentul potrivit. Președintele PSD, premierul Adrian Năstase, s-a întâlnit cu liderul umanist Dan Voiculescu pentru a discuta despre viitorul colaborării dintre cele două formațiuni politice. "M-am întâlnit cu Dan Voiculescu și am convenit că este extrem de important să vedem cu responsabilitate viitorul nostru, să vedem identitatea fiecărui partid. Relațiile dintre partidele noastre vor fi în continuare foarte bune, deși mi se pare firesc ca în perioadele pre-electorale fiecare partid să-și sublinieze propria identitate. Alianțele, de obicei, se fac după alegeri, atunci când se formează guvernul, pentru că în felul acesta fiecare partid are posibilitatea să-și prezinte programul, iar populația se poate raporta la un program ideologic, urmând ca, după aceea, în mod pragmatic, în funcție de rezultatele alegerilor, să se caute o formulă de guvernare", a declarat liderul PSD. Potrivit premierului Adrian Năstase, "fiecare partid își prezintă propria sa ideologie în alegeri, iar după momentul electoral își poate căuta parteneri de guvernare, în cazul în care nu poate forma singur Executivul. Discuția cu Dan Voiculescu premerge unei decizii previzibile a PUR, care ne permite să intrăm într-o perioadă de normalitate, în care fiecare partid se concentrează pe propria sa identitate, făcând o ofertă firească cu ocazia alegerilor, urmând ca relațiile firești, normale, între partide să fie cele care vor determina în continuare consultări, iar, după alegeri, alte variante posibile", a conchis președintele PSD. Cel mai probabil, umaniștii vor anunța astăzi în mod oficial ruperea protocolului cu PSD, liderii filialelor locale fiind invitați să-și prezinte punctul de vedere față de colaborarea la guvernare alături de PSD. Și PSD avusese pe ordinea de zi convocarea la Snagov, la sfârșitul acestei săptămâni, a unei întâlniri a liderilor săi. Manifestarea politică a fost amânată din cauza prelungirii sesiunii extraordinare a Parlamentului.
Vot "pentru" alianța PNL-PD
      Delegația Permanentă a Partidului Național Liberal a fost convocată ieri la București pentru a dezbate o serie de proiecte extrem de importante pentru viitorul acestei formațiuni politice. Cel mai important punct pe ordinea de zi a fost prezentarea și aprobarea principiilor protocolului alianței PNL-PD după ce în prealabil fusese anunțată semnarea protocolului de fuziune dintre PNL și PNL Câmpeanu. Președintele Tineretului Național Liberal, Dan Motreanu, prezent la lucrările Delegației Permanente, a declarat că reîntoarcerea în partid a lui Radu Câmpeanu reprezintă reîntregirea mișcării liberale și un nou pas în crearea unui pol politic de dreapta ca o contrapondere la partidul de gu­ver­nă­mânt. Semnarea protocolului cu PNL Câm­pea­nu (care va primi acordul final în cadrul unui congres extraordinar ce va avea loc în 27 septembrie) survine absorbției de către PNL a APR și UFD. Motreanu a mai precizat că PNL a devenit principala forță politică de dreapta, lucru confirmat și de sondajele de opinie care indică o creștere constantă a partidului în opțiunile electoratului, ajungând la un procent de 20 la sută. Referitor la posibila alianță cu Partidul Democrat, președintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, ne-a declarat la finalul întâlnirii de ieri: "Delegația Permanentă a PNL a dat un vot pentru această alianță. Convocarea unui congres ex­tra­or­di­nar la sfârșitul acestei luni va stabili pașii urmatori, respectiv principiile și criteriile după care se va realiza alianța cu PD, astfel încât împreună să putem câștiga alegerile prezidențiale și parlamentare din 2004."
Opoziția se întărește
Conferința Națională a PD a dat OK-ul pentru alianța cu PNL
      Ieri, la Sala Palatului din București a avut loc Conferința Națională a Partidului Democrat, la care au fost dezbatute Raportul de activitate, prezentat de Traian Băsescu, precum și un document referitor la direcțiile de acțiune ale PD în 2004. La București a fost prezentă și o impresionantă delegație de membri PD din Alba, de peste 100 de persoane, condusă de președintele organizației județene, Mircea Hava.
     Fostul președinte al Partidului Democrat, Petre Roman, a refuzat să participe la conferința de ieri, nemulțumit de politica actualei conduceri a partidului. El a declarat la BBC că PD-ul își pierde electoratul tradițional, provenit din clasa de mijloc. Petre Roman a mai spus că PD "nu știe ce direcție politică are". Vicepreședintele PD, Liviu Negoiță, a minimalizat gestul lui Petre Roman de a nu participa la Conferința Națională a partidului, declarând la BBC că acțiunile d-lui Roman nu ar avea un mare impact printre membrii PD. Liviu Negoiță a mai spus ca obiecțiile fostului președinte al PD cu privire la traiectoria politică a partidului ar fi asemănătoare cu criticile aduse și de PSD.
     Cei 6000 de participanți au votat rezoluția privind alianța cu PNL, care în opinia democraților, reprezintă cartea câștigătoare, pentru alegeriile de anul viitor. După discuții în diferite grupuri de conducere, PD a stabilit că alianța cu PNL se va face, în cel mai important for al partidului. Lucrările conferinței s-au încheiat cu un marș al democrației pe străzile Bucureștiului.
Grupaj realizat de Florin ROMAN

Doru Victor Cetean este nemulțumit de calitatea lucrărilor pe drumurile județului
Lucrări nerecepționate sau puse sub observație
      Vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Doru Victor Cetean, și-a declarat nemulțumirea vis-a-vis de modul în care se execută lucrările de asfaltare pe DJ 107 F, între Unirea II și Lunca Mureș. După ce în acest an s-au finalizat lucrările de consolidare, a început asfaltarea. "M-am deplasat la fața locului și am văzut cum cei de la SC DPL SA Alba împrăștiau asfaltul manual, pentru că repartizatorul era defect. Or, în asemenea condiții, nu știu ce calitate poate fi la drum. Am trimis o comisie de control să vadă despre ce este vorba și să ia măsurile care se impun", a spus vicepreședintele CJ Alba. Dânsul și-a spus oful și în cazul DJ 107 M, Buru-Remetea-Aiud, unde se execută lucrări de consolidare la corpul drumului de către Construct Invest SRL. Doru Victor Cetean a declarat că firma respectivă nu a venit cu situația de lucrări, de circa 500 milioane de lei pe luna august. "Nu știu cum au câștigat licitația la CJ Alba, la care eu nu am participat, pentru că au puțină experiență la o lucrare de asemenea dificultate. Ei nu au mai executat decât o lucrare pentru un întreprizător privat", a mai spus Cetean. O recepție ratată a fost și pe DN 75, în Albac, între km 59+150 și km 59+260, unde s-au executat lucrări de consolidare și la terasament, în urma inundațiilor. Lucrările au fost executate de SC Selina. Comisia nu a fost de acord cu calitatea lucrărilor de asfaltare.
Florin ROMAN

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.