Prima pagină Ediția din: 12.9.2003
Știri
Prefectura preia controlul lucrărilor pentru 1 Decembrie
      Pregătirea municipiului Alba Iulia sub toate aspectele în ve­de­rea marii sărbători naționale de la 1 Decembrie reprezintă un a­de­vă­rat test pentru autoritățile ad­mi­nis­tra­ți­ei publice județene și lo­ca­le. Astfel, prefectul Liviu Mu­gu­rel Sârbu este decis să se achite cu brio de această importantă mi­si­u­ne, adoptând unele măsuri în con­se­cin­ță. Una dintre acestea, dis­pu­să în urma vizitei ministrului Ioan Rus, este ca stadiul lucrărilor la obiectivele finanțate de guvern aflate în lucru să fie ve­ri­fi­cat săp­tă­mâ­nal de către reprezentanți ai Prefecturii Alba.(R.J.)
Târgul de la Jidvei se amână
      Târgul din comuna Jidvei, ce urma să aibă loc în ziua de 14 septembrie, se amână pentru data de 14 octombrie a.c.
Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
La Blaj și Jidvei
Festivalul Național de folclor "Strugurele de Aur"
      Astăzi debutează la Blaj cea de-a treia ediție a Festivalului Național de Folclor "Strugurele de Aur", organizat de SC Jidvei SRL și de Centrul județean al creației populare Alba, care se va desfășura în perioada 12-14 septembrie. Fiind cea mai recentă manifestare de acest gen din județ, festivalul vine să umple un gol existent în zona Târnavelor, care deși a dat de-a lungul anilor interpreți și formații folclorice celebre (Veta Biriș, Reta Rus, Fetele de la Căpâlna) a fost văduvit de o manifestare folclorică de amploare care să-i stimuleze pe tinerii din zonă să îmbrățișeze acest gen artistic. Cum la cele două secțiuni ale concursului de interpretare a folclorului care se desfășoară în cadrul festivalului s-au înscris zeci de aspiranți la gloria scenei din întreaga țară, ieri a avut loc preselecția candidaților, în concurs (care se va desfășura sub forma unor spectacole cu public) rămânând doar cei mai buni. Manifestările incluse în programul festivalului se vor desfășura astfel: *Vineri, 12 septembrie, ora 18.00, la Casa de cultură "Iacob Mureșianu" Blaj - Concurs la secțiunea soliști vocali și soliști instrumentiști, urmat de un recital susținut de Veta Biriș, Reta Rus, Mariana Anghel, Ansamblul "Călușerul" din Orlat. *Sâmbătă, 13 septembrie, ora 18.00, la Casa de cultură"Iacob Mureșianu" Blaj - Concurs la ambele secțiuni urmat de un recital susținut de Gheorghe Zamfir, Dumitru Fărcaș, Grigore Leșe, Sergiu Cipariu, Ansamblul "Că­lu­șe­rul" din Orlat. *Duminică, 14 septembrie, ora 14.00, în Piața Centrală din Jidvei - Gala Laureaților și un concert susținut de Nicolae Furdui Iancu și Grupul instrumental "Crai Nou", Gheorghe Roșoga, Elena Roizen, Daniela Condurache, Nicoleta Voica, Nineta Popa, Viorica Macovei, "Fetele de la Căpâlna", Ansamblul "Că­lu­șe­rul" din Orlat. Concertul va fi urmat de sărbătoarea culesului de vie, masă îmbelșugată cu bucate tra­di­ți­o­na­le și vinuri de soi. Veți fi bineveniți.
Anca DINICĂ

Meteorologii avertizează
Pentru următoarele zile se anunță cantități însemnate de precipitații
Vremea se va răci treptat în toată țara
      Pentru următoarele zile, la nivelul întregii țări se anunță precipitații însemnate, existând pericolul producerii de inundații. Conform unei avertizări sosite la Prefectură, până sâmbătă dimineața (13 septembrie a.c) instabilitatea atmosferică se va accentua treptat începând din vestul și sud-vestul țării și se va manifesta prin averse de ploaie însoțite la început de descărcări electrice și intensificări de vânt. În special în Banat, Oltenia, Muntenia, Transilvania și în toate zonele de deal și de munte din restul teritoriului, cantitățile de apă vor depăși frecvent 25-30 litri/mp, iar pe alocuri 50-60 l/mp în decurs de 24 de ore sau chiar în intervale mai scurte de timp. În cursul zilei de astăzi, temperaturile minime se vor situa între 10 și 18 grade C, iar cele maxime vor fi cuprinse între 15 și 25 de grade C. Mâine va fi ceva mai rece, minimele urmând să fie cuprinse între 8 și 14 grade C, iar cele maxime nu vor depăși 21 grade C.(R.J.)
Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.