Ultima oră
Știri
"Aglomerație" mare pe carosabil...
      Un accident rutier mai puțin obișnuit s-a produs marți noaptea, în jurul orei 1.00 pe DN 67 C, la intrarea în localitatea Petrești. Ioan Mărginean, de 31 de ani, din satul Răchita, comuna Săsciori, care se deplasa pe o bicicletă s-a tam­po­nat... frontal cu alt biciclist, care ve­nea din sens opus. Celălalt biciclist se numește Florinel Spoială, de 29 de ani, din Cucuieți, Bacău. În urma tamponării, Mărginean a suferit un traumatism cranio-cerebral acut în­chis, afecțiune diagnosticată la spi­talul din Sebeș unde accidentatul a sosit pentru consult. Deoarece sta­rea sănătății acestuia s-a înrăutățit brusc, a fost transportat la Alba Iu­lia și ulterior, la Spitalul de Ne­u­ro­chirurgie din Sibiu, unde a fost in­ter­nat în stare de comă. În cauză, po­li­ția rutieră Sebeș continuă cer­ce­tările. (N.T.)

Editorial
Prima pagină
Curier județean
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Luptă strânsă pentru fotoliul de viceprimar al municipiului Sebeș
Alesul CLM Sebeș este reprezentantul PSD, Nicolae Șerbănescu
      În cadrul ședinței extraordinare de ieri a Consiliului local al municipiului Sebeș a fost aleasă persoana care va ocupa postul de viceprimar al localității. Aceasta nu este Viorel Chișiu, a cărui candidatură a fost anulată în ultimul moment, ci colegul lui de partid (PSD), Nicolae Șerbănescu. Alegerea d-lui Șerbănescu nu a fost chiar așa de simplă, chiar dacă în CLM Sebeș majoritar este actualul partid de guvernământ. De fapt, pentru această funcție, în plenul ședinței au fost avansate trei propuneri. Prima l-a vizat pe consilierul PD, dr. Ștefan Căr­pi­nișianu, propus de către consilierul PUR Jean Ionescu. Cea de-a doua propunere, venită din partea con­si­lierului PSD Romi Dragosin, a fost Nicolae Șerbănescu, iar cea de-a treia a fost pentru Cornel Mihălțan, care însă a refuzat. Au rămas astfel să se dueleze PSD și PD prin reprezentanții lor Nicolae Șerbănescu și Ștefan Cărpinișianu. Bătălia dintre cei doi a fost una foarte strânsă, pe muchie de cuțit, mai ales că votul a fost unul secret. În cele din urmă, Nicolae Șerbănescu a reușit să îi ia fața rivalului său, la limită, scorul voturilor fiind de 11-9. De menționat că opoziția (PNL+PD) are în CLM Sebeș doar 6 reprezentanți, unul este de la PUR, iar altul este independent, restul fiind înregimentați în PSD. La ședința de ieri a participat și prefectul județului Alba, dr.ing., ec. Liviu Mugurel Sârbu.(R.J.)
Pentru condiții la fel de proaste
Vom plăti mai mult pe calea ferată
      De ieri, tarifele practicate pentru transportul feroviar de călători au crescut cu 5,2%, măsură justificată de CFR Călători prin necesitatea acoperirii parțiale a influențelor inflației acumulate din luna martie, dată la care a fost operată ultima scumpire.
    Pe ruta Alba Iulia-București, un bilet de călătorie la clasa I cu personalul va costa 283.000 de lei, iar la clasa a II-a va fi de 180.000 de lei. Pentru trenurile accelerat, tarifele cresc la 444.000 de lei (pentru clasa I), respectiv la 287.000 de lei (pentru clasa a II-a). O călătorie cu rapidul, pe aceeași rută, va costa 584.000 de lei la clasa I și 412.000 de lei la clasa a II-a. Facilitățile de călătorie acordate se aplică în continuare. Acestea se referă la reducerea de 50% din tariful integral la abonamentele pentru navetiști și a celei de 75% la abonamentele pentru elevi și studenți. Ultima modificare a tarifelor a avut loc la 1 martie, când a fost operată o creștere de 9,3%.
Florin ROMAN

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.