Curier județean
Rugăciunea de azi
    Cel ce în toată vremea și în tot ceasul, în cer și pe pământ ești în­chi­nat și slăvit, Hristoase Dumnezeule, îndelung-răbdătorule, mult milostive și milosârde; care pe cei drepți iu­bești și pe cei păcătoși miluiești. Ca­re pe toți chemi la mântuire pentru făgăduința bunătăților ce vor să fie. Însuți, Doamne, Iisuse Hristoase, pri­meș­te și rugăciunile noastre și în­drep­tea­ză viața noastră spre po­run­cile Tale; sufletele noastre le sfin­țeș­te, trupurile și gândurile curățește, cugetele îndreptează și ne izbăvește pe noi de tot necazul celor rele și al durerii. Ocrotește-ne pe noi cu Sfin­ții Tăi îngeri ca, prin mijlocirea lor fiind păziți și povățuiți, să a­jun­gem la unirea credinței și la cu­noș­tința slavei Tale celei neapropiate, că bine­cu­vântat ești în vecii vecilor. Amin!
Calendar religios
Ortodox: Sf. Mc. Evlampie și sora sa, Evlampia; Sf. Ambrozie de Optina
Catolic: Sf. Francisc Borgia
Greco-catolic: Ss mc Eulampie și sora sa Eulampia
Meteo
     Vremea va fi în continuare fri­gu­roasă, cu cer înnorat și vânt. Tem­pe­ratura maximă va ajunge la 10 grade C iar minima se va situa în jurul valorii de 4 grade C.

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Umaniștii din Blaj, în sprijinul cetățenilor
      Din inițiativa filialei municipale a PUR (social-liberal) Blaj, func­ți­o­nează, în orașul de pe Târnave, o formațiune juridică ce acordă gratuit consultații de specialitate pentru rezolvarea problemelor ce­tă­țe­nilor din zonă. Cei interesați pot apela numărul de telefon 711395 sau se pot deplasa la sediul PUR Blaj din strada E­ro­i­lor, bl. 37KP, miercurea, între 18-19, ne-a informat purtătorul de cuvânt al PUR Alba, ing. Mircea Abrudeanu. (N.T.)

Subvenții achitate aproape integral
      Potrivit datelor furnizate de directorul executiv al DADR Alba, ing. Gheorghe Lazea, până în prezent ministerul de resort a sprijinit financiar producătorii de lapte, crescătorii de pui și porci cu peste 2.121 miliarde de lei. Până acum a fost achitată subvenția pentru luna iulie a acestui an, iar din cea a lunii august s-a acoperit în proporție de 78 la sută. Producătorii agricoli din sectorul animalier au primit sprijin financiar în sumă de 1.336,1 miliarde de lei, direcționat către crescătorii de porci, pui, tineret bovin, juninci, scrofițe, familii de albine, tineret ovin și mioare. Crescătorii de pui au primit inițial o subvenție de 3.000 lei/kg, aceasta fiind apoi mărită la 4.000 lei/kg. Au fost achitate peste 489,4 miliarde de lei, pentru 79 mii tone pui. La rândul lor, crescătorii de porci au beneficiat de 596,6 miliarde de lei, suma acoperind o cantitate de 58,6 mii tone. Sprijinul inițial, de 4.000 lei/kg a fost majorat la 7.000 lei. Mai trebuie achitată diferența până la valoarea totală de 598 miliarde de lei. (A.D.T.)
Însămânțările la final
      Culturile de toamnă au fost însămânțate până în prezent pe 62 la sută din suprafață, estimându-se că, dacă vremea va fi prielnică, înființarea acestor culturi va fi finalizată până la data de 20 octombrie. În ceea ce privește arăturile pentru însămânțările de primăvară, ce trebuie să cuprindă 91.724 hectare, acestea au fost efectuate până acum pe doar 11 la sută din suprafață. De asemenea, s-a încheiat recoltatul la floarea soarelui, soia, cartofi, porumb, struguri, mere, pere și tutun, la fânețe naturale și porumbul siloz. (A.D.T.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.