Ultima oră
Știri
5 milioane de euro pentru IMM-uri, prin Banca Transilvania
      BT Leasing Transilvania SA, divizia de leasing a Grupului Fi­nan­ciar Banca Transilvania a primit un credit în valoare de 5 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Banii urmează să fie utilizați pentru fi­nan­țarea prin leasing a întreprinzătorilor locali, respectiv pentru achiziționarea de bunuri. Creditul este garantat de Alpha Bank România și va primi o asistență tehnică din partea Uniunii Europene în valoare de peste 700.000 de euro. BT Leasing va o­fe­ri finanțare microîntreprinderilor și întreprinzătorilor mici, credite de până la 30.000 de euro în primul caz și 125.000 de euro în cel de-al doilea. Până în prezent, Banca Tran­sil­vania a mai primit trei credite de la BERD, cu care a finanțat peste 525 de IMM-uri. Robert Rekkers, di­re­cto­rul general al băncii, a declarat că activitatea de leasing va continua să reprezinte o orientare strategică a in­sti­tuției. (A.D.)

Editorial
Prima pagină
Curier județean
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Sebeș
Ieri a fost recepționat Blocul ANL din cartierul Lucian Blaga
Pentru cele 26 de locuințe există peste 350 de cereri
      În prezența prefectului Mugurel Sârbu și a primarul municipiului Sebeș Alexandru Dăncilă, în cursul zilei de ieri a avut loc recepția Blocului 53 CD construit din fonduri ANL care se află amplasat în cartierul Lucian Blaga. Imobilul este compus din 26 de locuințe, dintre care 24 sunt apartamente cu două camere iar două sunt garsoniere. Primarul Dăncilă ne-a declarat că, până pe data de 10 noiembrie a.c., constructorii trebuie să realizeze ultimele retușuri, iar ulterior până în preajma zilei de 20 noiembrie a.c. urmează ca locuințele să fie repartizate. În prezent, la primăria Sebeș există peste 350 de cereri în acest sens. Tot ieri, Comisia administrativă a municipiului compusă din primar, viceprimar și o parte din consilieri s-a consultat cu inspectorul șef al Inspecției de Stat în Construcții București, d-na Mariana Ioniță, în vederea stabilirii modului de calcul al grilei de punctaj pe baza căruia vor fi repartizate apartamentele."Vrem să evităm orice situații în care am fi catalogați că am favoriza pe unii în detrimentul altora. Odată stabilită grila de punctaj, ea va fi aprobată în ședința extraordinară a CLM Sebeș din 14 octombrie a.c." ne-a precizat primarul Alexandru Dăncilă.
Răzvan JURCĂ

Dosarul Jidvei
Procesul ex-directorului Toader Ignat a intrat în faza protestelor
Circa 6.500 de cetățeni, în special rromi din zona Târnavelor, vor organiza un miting de protest la Alba Iulia în fața Tribunalului și Curții de Apel Alba Iulia, dacă până în 20 octombrie nu începe procesul care se tergiversează de doi ani
      Președinții PRSD Alba, Ilie Petru și PRSD Jidvei, Constantin Vitan, au depus o scrisoare la redacția ziarului "Unirea", în care se anunță că circa 6.500 de cetățeni din zona Târnavelor, în special rromi, vor organiza în zilele următoare un miting de protest la Alba Iulia, în fața sediilor Tribunalului și Curții de Apel Alba Iulia, în semn de protest față de tergiversarea procesului în care este implicat fostul șef al Complexului de Vinificație din Jidvei, Toader Ignat. În scrisoare, rromii anunță și un termen de așteptare, adică 20 octombrie a.c.
    "Circa 850 de rromi nu-și primesc salariile din cauza lui Toader Ignat, care a sustras miliarde. Noi, rromii dacă furăm o găină, instanța aplică pedepse de 2-3 ani în penitenciar, iar cei cu miliardele stau acasă...". Rromii din zona Târnavelor se vor întâlni la Blaj, iar de aici se vor deplasa în fața Justiției pentru a se rezolva "Dosarul Ignat", se mai arată în scrisoarea primită la redacție. Rromii din zona Târnavelor chiar au încercat să plece miercuri seara în marș spre Alba Iulia, însă în cele din urmă au fost opriți de liderul lor județean, Ilie Petru și de patronul firmei Jidvei, dl. Necșulescu. Starea de tensiune plutește în aer.(I.P.)
Bate fierul cât e cald
Amazoanele de la Șibot înmoaie iataganele turcești
Cei mai nevoiași amatori de sex primesc daruri trupești pe... datorie
      Poliția Șibot a organizat la sfârșitul săptămânii trecute o acțiune în deja celebra parcare de la Șibot, pentru identificarea reprezentantelor sexului slab care practică cea mai veche meserie din lume, prostituția. Amazoanele preferă acest loc pentru că aici este superofertă, șoferii turci oprind deseori pentru a se bucura de ospitalitatea românească. Numai că ienicerii și spahiii din Țara semilunei nu doresc pâine și sare, așa cum s-ar putea crede, ci preferă să-și înmoaie "iataganele", ținute în teacă prea mult din cauza drumurilor prea lungi și obositoare.
    Și cum acțiunea polițiștilor a avut loc între orele 22,00-24,00, când programul fetelor este în regim de "foc automat", și recolta a fost una pe măsură. Au fost surprinse în plină activitate 19 amazoane, cu vârste cuprinse între 19 și 32 de ani, provenind din județele Hunedoara, Mureș, Arad și Alba. Lecțiile de călărie și repararea motoarelor "calate" au fost amânate pentru altă dată, din cauză că fetele au fost obligate să meargă la poliție, să dea cu subsemnatul și să plătească amenzi. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate se cifrează la 13 de milioane de lei, bani pe care fetele îi pot face repede la loc, dacă dau mână de la mână. În plus, nu trebuie omis faptul că fetele pot apela oricând la "condicuța" în care sunt trecuți clienții fideli. Deși aceștia plătesc doar la leafă sau când iau restul de plată, nici un efort nu este prea mare pentru a le ajuta pe amazoanele lor preferate.
Nicoleta TOMUȚA

Partidul Democrat va colabora cu sindicatul PROPACT
      Vicepreședintele PD Alba - Clement Negruț a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că la 27 septembrie a fost semnat la București protocolul de colaborare dintre Partidul Democrat și Sindicatul Național al Țărănimii Române PROPACT. Deja au fost inițiate discuțiile privind semnarea unui protocol similar și la nivel județean. Clement Negruț a precizat că inițiativa acestui protocol a venit din partea Propact care a constatat preocuparea permanentă și serioasă a Partidului Democrat față de problemele din agricultură. Astfel printre obiectivele celor două părți semnatare ale protocolului se află: reglementarea acordării de facilități fiscale și financiare pentru persoanele juridice din domeniul agriculturii și prelucrării produselor agricole, înființarea Casei Naționale de Credit Agricol, stimularea asocierii pe principii moderne a producătorilor agricoli, subvenționarea fermierilor și stimularea societăților de leasing în vederea finanțării pentru achiziționarea de către agricultori a tractoarelor și utilajelor agricole, subvenționarea achiziționării de semințe selecționate, scutirea de impozit pentru profitul reinvestit și pentru terenurile agricole și silvice mai mici de 10 ha și altele.
Anca DINICĂ

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.