Curier județean
Rugăciunea de azi
    Doamne, Iisuse Hristoase, Dum­nezeul nostru, Cel ce ești "calea, adevărul și viața" și ai călătorit împreună cu sluga Ta, Iosif, precum și cu cei doi ucenici, care au mers la Emaus: Însuți, Stăpâne, călătorește și cu mine, robul Tău, bine­cuvântând călătoria mea. Trimite-mi pe îngerul păzitor, ca lui Tobie, să-mi fie povățuitor și să mă ferească nevătămat de toată întâmplarea cea rea, pentru ca, în felul acesta, cu pace, sănătate și bună sporire, să mă întorc întru ale mele și toată viața mea să preaslăvesc preacinstit și de mare cuviință numele Tău: al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Amin!
Calendar religios
Ortodox: Sf. Averchie, Episcopul Ieropolei; Sf. 7 tineri din Efes
Catolic: Sf. Maria Solomeea
Greco-catolic: Sf. Averchie Taumaturgul, egal cu Apostolii, ep. Ierapolei
Meteo
     ASTĂZI: Vreme destul de caldă pentru această perioadă a anului - 15 grade C. Este posibil să cadă ploi răzlețe. Noaptea - va ploua, iar temperatura minimă înregistrată va fi de 6 grade C.
    MÂINE: Se anunță ploaie și vremea se va răci simțitor, maxima atingând doar 9 grade C.

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Masă rotundă la Aiud
"Sănătatea - o preocupare a femeii zilelor noastre"
      Astăzi la Aiud va avea loc o masă rotundă din seria celor prevăzute a se desfășura în cadrul proiectului "Sănătatea - o preo­cupare a femeii zilelor noastre", proiect inițiat de organizația ju­dețeană de femei a PSD Alba și derulat în parteneriat cu Pre­fectura județului Alba și Direcția de Sănătate Publică. Proiectul are ca scop conștientizarea și res­ponsabilizarea populației în dez­voltarea și menținerea unor comportamente sănătoase și se adresează populației feminine a județului Alba. Temele abordate în cadrul mesei rotunde vor fi legate de sănătatea reproducerii, riscul consumului de tutun, alcool și droguri, promovarea compor­tamentelor alimentare sănătoase și a exercițiului fizic, promovarea sănătății mentale prin identificarea cauzelor și dezvoltarea unor abi­lități de a depăși situațiile de criză. (R.J.)

Mașinile de spălat rufe controlate de inspectori
      OJPC Alba a verificat recent respectarea prevederilor legale referitoare la etichetarea și eficiența energetică a mașinilor de spălat rufe de uz caznic, controale derulate la producători, importatori și comercianți. Directorul OJPC Alba, ing. Ioan Pleșa, ne-a declarat că au fost verificați, la nivelul județului, 4 comercianți și un producător. În ceea ce privește legalitatea funcționării agenților economici, s-a constatat că toți dețineau certificate de înmatriculare înregistrate la Registrul Comerțului, cu vizele aferente sau autorizații de funcționare. De asemenea, firmele aveau registre unice de control completate în conformitate cu prevederile legale. Ca urmare a neregulilor semnalate, inspectorii au încheiat 4 procese verbale de constatare a contravențiilor, valoarea totală a amenzilor ridicându-se la 10,5 milioane de lei. S-au controlat produse în valoare totală de 1,403 miliarde de lei, din care au fost depistate mărfuri cu deficiențe (oprite temporar de la comercializare) ce însumează 290 milioane de lei. Mașinile de spălat controlate nu aveau plasate la loc vizibil, pe exteriorul părții frontale sau superioare, eticheta privind consumul de energie și clasele de eficiență energetică, precum și alte caracteristici. Au fost depistate mașini de spălat rufe (în valoare de 43 milioane de lei) care aveau etichete, dar nu era specificat consumul de energie. De asemenea, au fost identificate mașini de spălat care nu erau însoțite de fișe referitoare la datele tehnice ale produselor respective, iar în unele cazuri comercianții nu au amplasat la loc vizibil prețul de vânzare. (A.D.T.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.