Prima pagină Ediția din: 5.12.2003

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Tâlhărie la Aiud
      Polițiștii aiudeni au intrat în alertă în noaptea de 3 decembrie, în jurul orei 1.00, după ce au fost sesizați de Stelian I., de 31 de ani, din localitate, că a fost tâlhărit de persoane necunoscute. Victima le-a spus polițiștilor că, după ce a băut într-un bar din Aiud, a plecat spre casă dar pe drum a fost izbit din spate, în cap, de necunoscuți care i-au furat 1,2 milioane de lei. Demarând cu rapiditate investigațiile, polițiștii au reușit să-i identifice pe autorii tâlhăriei: Alexandru Enciu, de 21 de ani, fără ocupație, cu ante­cedente penale și concubina acestuia, Alina Marcovici, de 16 ani. Tribunalul Alba a emis pe numele lui Enciu un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile iar prietena lui va fi cercetată în stare de libertate. De la cei doi a fost recuperată suma de 230.000 de lei. (N.I.T.)
Beat turtă, un bărbat s-a luat la bătaie cu polițiștii din Almașu Mare și Zlatna
      Cornel Hancheș, din satul Glod, comuna Almașu Mare, va fi cercetat pentru comiterea infracțiunii de ultraj deoarece l-a lovit cu picioarele pe șeful de post din localitate și a distrus o masă în sediul poliției Zlatna. Șeful de post din Almașu Mare a fost solicitat să intervină la aplanarea unui scandal provocat de Hancheș la domi­ciliul lui Trif Simina din satul Glod. Hancheș, aflat într-o stare avansată de ebrietate, i-a spart acestuia ușa de la casă și un geam. Când polițiștii au încercat să-l imobilizeze, i-a agresat verbal și fizic.
    Nici după ce a fost transportat la sediul Poliției Zlatna, în noap­tea de 3 decembrie, în jurul orei 4.00, Hancheș nu s-a potolit. Aici a făcut un scandal monstru, spărgând o masă. El a fost prezentat ieri Judecătoriei Alba Iulia, care îl va cerceta pentru ultraj. (N.I.T.)
Poliția municipiului Alba Iulia are un nou șef
      Noul comandant al Poliției municipiului Alba Iulia este comi­sarul șef Gheorghe PAVELESCU. Comisarul șef Pavelescu are 48 de ani și a absolvit Școala de Ofițeri de Poliție București în 1980, Facultatea de Drept din Sibiu, cursuri postuniversitare de mana­gement și în prezent își pregătește masteratul în științe juridice la Universitatea "1 Decembrie 1918" Alba Iulia. Între 1980 și 1997 a fost ofițer de cercetări penale la Sebeș; între 1997 și 1999 - ofițer la Serviciul de Cercetări Penale al IPJ Alba; între 1999 și 2001 - comandantul Poliției municipiului Sebeș; între 2001 și 2002 - șef de Birou Judiciar și Birou de Ordine Publică Sebeș; din februarie 2002 a fost șef Serviciu Cabinet în cadrul IPJ Alba. Comisarul șef Gheorghe Pavelescu este căsătorit și are doi copii. (N.I.T.)
Moș Nicolae ne va aduce iarna
      Potrivit prognozelor meteorologice, de Moș Nicolae este posibil să avem prima zi de iarnă. Vor avea loc scăderi sem­nificative ale valorilor temperaturii sub 0 grade C. Va ninge la munte, iar în restul țării ploaia se va transforma în ninsoare și vor exista condiții de viscol. După data de 15 decembrie vremea se va încălzi, înregistrându-se temperaturi maxime cuprinse între 0 și 15 grade C, iar minimele între 5 și -5 grade C. De Crăciun și Revelion sunt așteptate precipitații și variații mari de temperatură ce pot conduce la viscole. (A.D.T.)
Schelet uman descoperit în șanțurile Cetății Alba Iulia
      Miercuri, 3 decembrie, în jurul orei 14, Poliția municipiului Alba Iulia a fost sesizată de un angajat al primăriei albaiuliene că, în timp ce se efectuau săpături pentru montarea și amenajarea pomului de iarnă, în șanțurile Cetății au fost descoperite resturi de schelet și un craniu, probabil de proveniență umană. Medicii legiști au constatat că oasele descoperite de angajații primăriei sunt într-adevăr de proveniență umană și sunt mai vechi de 100 de ani, însă vechimea lor poate fi stabilită doar prin teste de laborator. (N.I.T.)
Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.