Ultima oră
Editorial
Prima pagină
Curier județean
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Cazul "Băile Sărate" intră în atenția organelor de anchetă
Primarul orașului Ocna Mureș - dat pe mâna PNA-ului de către prefectul Mugurel Sârbu
      Vasile Bugnar se declară nevinovat, lucru pe care l-ar fi constatat și PNA-ul cu ocazia unei anchete anterioare
      Modul în care s-a produs vânzarea Complexului "Băile Sărate" din Ocna Mureș va fi de acum înainte obiectul de cercetare al Parchetului Național Anticorupție. Prefectul Mugurel Sârbu a anunțat ieri, într-o conferință de presă, că a formulat oficial plângerea către PNA împotriva primarului Vasile Bugnar, considerat principalul responsabil în această afacere. "În replică la cele sesizate de mine, acest primar a mințit întruna încercând să acopere prin fel și fel de documente, numai de el știute, ilegalitățile comise. Să le luăm pe rând. Mai întâi domnul primar trebuia să rezolve, printr-o dispoziție, notificarea depusă de către fostul proprietar într-un fel sau altul, să aștepte o eventuală soluționare în contencios administrativ, dacă solicitantul ar fi fost nemulțumit, și abia apoi să procedeze la vânzarea complexului. Nu s-a întâmplat nici pe departe așa, chestiunea în cauză fiind deja de natură penală. Apoi el are 2 contracte de vânzare-cumpărare și un caiet de sarcini total diferite. În caietul de sarcini este trecută suma de 800 de milioane de lei fără TVA, în primul contract suma de 800 de milioane de lei plus TVA, iar în ultimul contract se stipulează doar suma de 122 de milioane de lei. Această din urmă valoare nu reprezintă doar terenul, așa cum a lăsat Bugnar să se înțeleagă, ci toate activele, la care au fost adăugate cu de la sine putere și serele. Ulterior, mi-a comunicat că acestea au fost trecute din greșeală. Hai să fim serioși. Ar fi fost bine să fi fost vorba despre o lipsă de experiență a d-nului primar în instrumentarea acestei afaceri, dar nu cred că este cazul", a spus prefectul de Alba.
    Mugurel Sârbu a precizat apoi că a primit, din partea cetățenilor orașului Ocna Mureș, numeroase semnale cu privire la haosul general ce domnește în activitatea de fond funciar exercitată de comisia locală al cărei președinte este primarul Vasile Bugnar. În acest sens, o comisie a Prefecturii Alba compusă din specialiști ai Comisiei județene de fond funciar se va deplasa începând de săptămâna viitoare la Ocna Mureș pentru a verifica cele sesizate și a se dispune eventuale măsuri în consecință.
Vasile Bugnar nu se teme de controale
      Contactat telefonic, primarul Vasile Bugnar ne-a declarat că nu se teme de nici un control, deoarece vânzarea Băilor Sărate s-a făcut cu respectarea tuturor prevederilor legale." M-am săturat să tot repet la nesfârșit că totul este legal. Îmi pare foarte rău că dl. prefect nu pricepe că nu s-a comis nici o ilegalitate. Suma respectivă, adică cei 800 de milioane de lei, există în cont de peste un an de zile, nu s-a atins nimeni de ei, îl rog chiar pe dl. Sârbu să vină să verifice personal, nu să-și tot trimită fel și fel de emisari. PNA-ul a mai anchetat în trecut acest caz, așa că nu văd de ce ar mai veni încă o dată. Oricum nu am nimic de ascuns, poate să vină orice control. În ceea ce privește activitatea de fond funciar, Ocna Mureș stă foarte bine, am eliberat titlurile de proprietate în proporție de 98%, nu văd ce haos ar exista aici. D-l prefect să-și trimită comisiile în localitățile unde situația este dezastruoasă din acest punct de vedere, dar le aștept cu încredere și la noi, pentru că, în final, ne vor felicita pentru tot ceea ce am făcut, și poate ne pun pe panoul de onoare", a mai spus primarul PNL al orașului Ocna Mureș, Vasile Bugnar.
Răzvan JURCĂ

Hotelul "Transilvania" și-a schimbat radical look-ul
      Astă seară, concert de colinde cu Nicolae Furdui Iancu, Veta Biriș, Ionuț Fulea și Mariana Deac
      Hotelul "Transilvania", dar și restaurantul din incinta acestuia, se află de ceva vreme în plin proces de modernizare. Au fost montate geamuri termopan și s-a investit considerabil în reamenajarea grupurilor sanitare și a camerelor, în remobilare, mochetare, precum și în alte lucrări menite să contribuie la creșterea confortului. Valoarea totală a fondurilor alocate în acest an modernizării hotelului și restaurantului "Transilvania", din municipiul Alba Iulia se ridică la mai bine de 10 miliarde de lei.
    Respectându-se o veche tradiție, azi va fi organizată la restaurantul "Transilvania" o seară de colinde la care sunt invitați să participe Nicolae Furdui Iancu, Veta Biriș, Ionuț Fulea, Mariana Deac. Se cuvine amintit că astfel de seri culturale sunt găzduite frecvent de acest restaurant. La finele anului 2003 va fi organizată, într-o ambianță de excepție, seara de Revelion, prețul unui tacâm fiind de 1,2 milioane de lei. Au mai rămas doar câteva locuri libere, deci cei ce doresc să petreacă clipe plăcute de Revelion ar trebui să se grăbească. (A.D.T.)
La Alba Iulia
Recomandările ATOP Alba stârnesc zâmbete
      Recent, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Alba a propus o serie de recomandări pentru "asigurarea climatului de siguranță și ordine publică și promovarea intereselor comunității". Aceste recomandări au fost trimise consiliilor locale spre luare la cunoștință, dar și aplicare. Ele au fost prezentate de primarul municipiului Alba Iulia - Mircea Hava și Consiliului municipal. Simpla citire a stârnit zâmbete, dar și unele comentarii sarcastice. Cea mai ilară recomandare a fost apreciată ca fiind cea referitoare la închiderea discotecilor la ora 22, când ele abia își încep activitatea. Desigur că trebuie luate măsuri atunci când zgomotul este prea mare, dar nici chiar așa! Oricum o discuție detaliată asupra acestor propuneri ale ATOP Alba va avea loc la viitoarea ședință a CL Alba Iulia, din 23 decembrie. (A. D.)
Vicepreședinte albaiulian pentru Blocul Național al Revoluționarilor
      În cadrul Congresului Blocului Național al Revoluționarilor desfășurat sâmbătă, 6 decembrie, la București, președintele Asociației Revoluționarilor din Decembrie '89 Alba - dl. Horia Bărdaș a fost ales în funcția de vicepreședinte al BNR. O alegere care confirmă încă o dată activitatea și recunoașterea de care asociația al cărei președinte este se bucură în rândul celorlalte 130 de organizații de revoluționari membre ale BNR. Alături de el în forurile de conducere ale BNR au mai fost numiți și Mihai Babițchi - secretar executiv și membru în Consiliul Executiv al BNR și Liviu Bulzan (președintele asociației revoluționarilor din Cugir) în funcția de membru al Delegației Permanente a BNR. Reamintim că la acest congres Dan Iosif a fost ales președintele BNR, iar fostul președinte, Liviu Maior, în funcția de președinte executiv. Pe lângă aceste alegeri, pe ordinea de zi a congresului s-a aflat și discutarea Legii Recunoștinței, care se speră să fie definitivată și emisă prin ordonanță de urgență până la 21 decembrie 2003. Această lege va înlocui și completa Legea 42/1990, iar printre principalele ei prevederi se numără și acordarea unei indemnizații pentru revoluționarii care nu dispun de nici un venit.
    Vorbind despre drepturile revoluționarilor, dl. Bărdaș a afirmat că la Primăria municipiului Alba Iulia au depus cereri pentru pământ 64 de revoluționari. Ei vor primi 5000 mp, adică jumătate din suprafața prevăzută de Legea 42/1990. Terenul în cauză este acum proprietatea Agenției Domeniilor Statului, iar el va ajunge în proprietatea revoluționarilor în aproximativ 2 luni, dacă nu apar încurcături birocratice.
Anca DINICĂ

De la Cotroceni
Premiul Român de Calitate pentru prefectul de Alba
      Vineri, 19 decembrie a.c. la Palatul Cotroceni, sub înaltul patronaj al instituției prezidențiale, vor fi decernate premiile Române de Calitate unor personalități din țară care s-au distins în activitatea administrativă și economică pe parcursul anului 2003. Aceste onorante trofee sunt oferite de către Fundația "J.M. Juran", iar unul dintre ele îi va reveni prefectului Liviu Mugurel Sârbu, pentru managementul performant promovat la Sebeș, în perioada în care domnia-sa a fost primar. De menționat că dl. Mugurel Sârbu este al doilea primar din România care primește o asemenea distincție, după cel din Mangalia în anul 2001.(R.J)
Spectacol de colinde
      Casa municipală de cultură "Iacob Mureșianu" Blaj va găzdui sâmbătă, 13 decembrie, cea de-a treia ediție a festivalului-spectacol de colinde "Am plecat a colinda", organizat de Consiliul județean Alba, Consiliul local și Primăria municipiului Blaj, Centrul județean al creației populare Alba și Despărțământul ASTRA "Timotei Cipariu" Blaj. Acest spectacol închide programul manifestărilor culturale organizate de Centrul județean al creației populare Alba în anul 2003. Își dau concursul peste 20 de formații, soliști vocali și instrumentiști din județele Alba, Cluj, Mureș și Sibiu, care vor oferi spectatorilor câteva dintre bijuteriile folclorice legate de sărbătorile de iarnă. (A.D.)
Mulțumiri
      Filiala Veteranilor de Război Alba din M.A.I. aduce mulțumiri domnului comisar șef Marin Aron și întregului personal din subordine din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Alba pentru ajutorul material în bani acordat veteranilor de război care se află în situații grele.
Președinte, Lt. col. (r) Ioan CORODEANU

"Crăișorul Munților" redivivus
      La aproape treizeci de ani de la prima apariție pe scenă și la 14 ani de la dizolvare, Ansamblul "Crăișorul Munților" din Alba Iulia debutează din nou. De-a lungul vremii, în cadrul acestui ansamblu au evoluat nume sonore ale folclorului nostru ca Ioan Bocșa și Nicolae Furdui Iancu. El reunește cei mai buni dansatori și interpreți vocali și instrumentali din zona Alba Iulia, fiind constituit pe lângă Casa de cultură a sindicatelor din Alba Iulia. Este condus de reputatul instrumentist Ghiță Albu și își propune să redevină prima forță folclorică a județului Alba. Spectacolul de lansare va avea loc vineri, 19 decembrie, ora 18.00, la Casa de cultură a sindicatelor din Alba Iulia. (A.D.)
AJOFM Alba - Ziua porților deschise
      Alegerea datei de 10 decembrie ca zi a porților deschise este motivată de împlinirea a 81 de ani de la înființarea primelor oficii de plasare a forței de muncă, precum și a 5 ani de la prima întrunire a Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă în organizare modernă, europeană. Cu acest prilej, AJOFM Alba a organizat o conferință de presă în cadrul căreia directorul executiv adjunct, Dan Suciu, a amintit că această acțiune reprezintă o premieră pentru județul nostru și că în acest cadru beneficiarii și potențialii clienți pot să se familiarizeze cu serviciile oferite de agenție. (A.D.T.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.