Curier județean

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Din cauza vremii nefavorabile
Accidentele și incendiile au adus jale pe drumuri și în case
      Vremea nefavorabilă a dus așa cum era de așteptat la o înmulțire a accidentelor. Graba, neatenția, echiparea necores­punză­toare a autovehiculelor și viteza neadecvată condițiilor de trafic sunt doar câteva din cauzele producerii accidentelor în această perioadă.
* Două mașini avariate în urma unui derapaj
    Marți după-amiaza, în jurul orei 17,20, pe DN 1 a avut un accident de circulație soldat cu avarierea a două autoturisme. Bucureș­teanul Dan Tribentea, conducea un autoturism ce circula în coloană pe direcția Sebeș-Alba. La un moment dat, autoturismul a intrat în derapaj, pe contrasens, după care a părăsit sensul de mers și s-a ciocnit cu o autoutilitară, condusă de Florin Ștefănuț, de 26 de ani, din Ponor. În urma impactului, autoturismele au fost avariate, iar șoferul și un pasager, Gheorghe Florentin, au suferit răni.
* Coliziune cu o căruță
    Un alt accident a avut loc la Lopadea Nouă, tot din cauza condițiilor de trafic. La orele 14,45, Oniță Emil a sesizat poliția că pe DJ 107 E s-a produs un impact, soldat cu răniți. Gheorghe Ma­carie, de 38 de ani, conducea un autoturism Dacia 1310, propri­etate personală. El a intrat în depășirea unei căruțe, dar a ajuns pe contrasens unde s-a ciocnit cu o altă căruță. În urma impactului, căruțașul Martin Aknai, de 40 de ani a suferit contuzii și trau­matisme, fiind transportat pentru îngrijiri medicale la spitalul din Aiud.
* Din cauza zăpezii, pompierii nu au putut ajunge la stingerea incendiului
    Viceprimarul din Bistra a sesizat Poliția că la domiciliul lui Vasile Borlea, din satul Valea Bistrei a izbucnit un incendiu. Din cauza unei improvizații la instalație de încălzire au luat foc grajdul și o șură. Proprietarul a reușit să mai salveze doar două bovine, întrucât focul s-a răspândit cu repeziciune, anexele fiind construite din lemn. Din păcate, nici pompierii nu au putut ajunge la locul incendiului din cauza blocării cu zăpadă a căii de acces. Pagubele sunt cifrate la circa 100 de milioane de lei. Nicoleta Idita Tomuța
Florin ROMAN

Straie sărbătorești, dar nu pentru tot municipiul Alba Iulia
      "Locuitorii părții de jos a municipiului Alba Iulia - partea veche și cu aceeași importanță istorică ca și cea a cartierului Cetate - se simt din nou discriminați și excluși de la «viața în Cetatea băștinașă», în ceea ce privește aspectul pavoazării urbane pentru Sfintele Sărbători de Crăciun și Anul Nou. Condamnată să trăiască în continuare în atmosfera cenușie a "orașelor bacoviene", această colectivitate a orașului de jos încearcă să înțeleagă de ce stafful Primăriei Alba Iulia are față de ea acest comportament de mamă mașteră. Această stare de defavorizați o simțim mai ales atunci când suntem obligați să ne plătim facturile la energie electrică, la gaz, la telefonia mobilă sau când treburi urgente ne duc la ghișeele Băncii Romexterra, Dalkia sau la Oficiul Poștal și trebuie să înotăm în noroiul neaoș prezent în zona învecinată acestor instituții", ne-a declarat revoltat ec. Nicolae Popa, președintele PUR (S-L) Alba. Președintele Popa ne-a spus că a solicitat edililor municipiului să gândească o rezolvare civilizată, chiar și provizorie, pentru acest areal central, dar totul a rămas deocamdată doar la stadiul de deziderat. "Până atunci nouă, celor din orașul de jos, nu ne rămâne decât să credem că totul se rezolvă ca în «Visul unei nopți de vară», căci doar zăpada căzută ne îmbie la visare", a încheiat plin de... speranță ec. Nicolae Popa.
Nicoleta IDITA-TOMUȚA

Este sau nu exclus Liviu Stoica din PSD Alba?
      Consilierul județean Liviu Stoica a afirmat recent în cadrul unei conferințe de presă că nu există nici o confirmare oficială cu privire la posibila sa excludere din rândul PSD Alba așa cum anunțase nu cu puțin timp în urmă președintele interimar, Cornel Filipescu. "Conform statutului eu nu pot fi exclus decât de biroul orga­nizației municipale din care fac parte și nicidecum de președintele orga­nizației județene sau de altă persoană. Ori până acum pe mine nu m-a anunțat nimeni de o «aruncare peste bord» fapt ce mi-a fost confirmat chiar de către președintele secției nr. 3 de care aparțin. Senatorul Filipescu putea într-adevăr să facă totul elegant și statutar, dar dacă nu îl duce capul... Faptul că a anunțat public într-o conferință de presă, fără nici o bază reală că m-a exclus din partid s-ar putea să pară denunț calomnios și este posibil să acționez în consecință", a declarat Liviu Stoica, aflat în conflict deschis cu senatorul PSD de Alba, pe care îl acuză de plagierea unor cursuri universitare. (R.J.)
Pomul de Crăciun
      Conform Hotărârii de Guvern nr. 1371/2003, județului Alba i-a fost alocată suma de 428 milioane lei necesară realizării acțiunii "Pomul de Crăciun" inițiată de Guvernul României. Acțiunea pro­priu-zisă, coordonată de Prefectura județului Alba, constă în dăru­irea cu ocazia sărbătorilor de iarnă, către copiii și adulții insti­tuționalizați în Centrele de plasament, a unor produse constând în alimente, îmbrăcăminte și alte bunuri de larg consum. În total este vorba despre 42 de altfel de instituții de ocrotire, iar numărul per­soanelor beneficiare este de 1626.(R.J.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.