Ultima oră
Editorial
Prima pagină
Curier județean
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Sondajul CURS - CSPO
Tulbură și mai rău apele în cadrul Alianței "Dada"
      Luni, 15 decembrie 2003, ziarul "Adevărul" prezenta rezul­tatele sondajului de opinie realizat de CURS-CSPO la comanda Alianței PNL-PD conform căruia PSD se situează pe locul 1 în opțiunea electoratului din Alba, cu un procent de 45,2%, iar Alianța pe locul 2 cu un procent de 28,8%. În urma rezultatelor reliefate de acest sondaj rezultă că PSD s-a situat peste tot în țară pe primul loc, fapt ce a creat mari nemulțumiri și certuri în rândul opoziției, aripa dură a liberalilor aducând grave acuzații președintelui Stolojan și solicitând chiar ruperea Alianței, fapt inserat într-un articol publicat într-un cotidian central.
    În disperarea lor, văzând că au fost bătuți cu propriile arme, membrii Alianței PNL-PD din județul Alba, încercau să prezinte ieri, într-un cotidian local, rezultatele sondajului așa cum ar dori ei să fie și nu așa cum sunt.
    De altfel, există unele bănuieli că în spatele repetatelor ata­curi murdare la adresa senatorului Cornel Filipescu - președintele interimar al PSD Alba s-ar afla, pe lângă unele persoane nemulțumite că nu mai fac parte din PSD, chiar unii membrii ai acestei Alianțe. După cum s-a observat în ultima perioadă s-au intensificat atacurile împotriva PSD - ului, lovindu-se cu putere în președintele acestuia, practică destul de des întâlnită în preajma alegerilor. Se lansează tot felul de acuzații, cum ar fi cea de plagiat la adresa d-nului Cornel Filipescu, care se reiau iar și iar, la nesfârșit, în același cotidian sau în altele, la nivel central sau local, din dorința de a convinge cititorii că așa este, chiar dacă rezultatul anchetei Senatului Universității "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia, l-a scos din culpă. Toate aceste elucubrații sunt ticluite în "laboratoarele Babițchi" personaj care dorește cu orice chip și cu orice mijloace să rămână în atenția publicului.
    Rugăm opinia publică să nu se lase manipulată de acești indivizi, cărora nu le convine ca senatorul Filipescu să rămână președintele PSD Alba și nici ca Partidul Social Democrat să fie pe primul loc în opțiunile electoratului. (Biroul de Presă al PSD Alba)
DA, va fi haos în cadrul Alianței!
Declarația politică rostită în data de 16 decembrie 2003, în plenul Camerei Deputaților, de secretarul executiv al PSD, deputatul de Alba Codrin ȘTEFĂNESCU
      Recentul sondaj de opinie comandat de către PNL este, în mod evident, unul menit să-l evidențieze pe Theodor Stolojan, ca lider incontestabil, dar îl marginalizează, vizibil de-acum, pe omul din linia a doua, Traian Băsescu.
    Nenumăratele inadvertențe care se regăsesc în sondajul de opinie, crisparea membrilor PD atunci când s-a votat, în mod forțat, propunerea pentru candidatura domnului Stolojan la președinție, dovedesc că Alianța este departe de imaginea unei formațiuni cu pretenții competiționale. Semnele care anunță că disputa pentru șefia în Alianță a început deja sunt îngrijorătoare chiar și pentru ei: nemulțumiri acuzate de tot mai multe voci (discrete) din cadrul Alianței, neînțelegeri vizibile între purtătorii de cuvânt ai acesteia, împărțirea încă de pe acum pe liste comune a candidaților pentru posturi în Guvern. Putem afirma acum că așa-zisa Alianță "DA" își motivează titulatura. Într-adevăr, DA, va fi haos în cadrul Alianței! Așa cum s-a întâmplat în guvernarea 1996-2000. DA, va urma acum, după sondajul PNL, un sondaj comandat al PD în care Stolojan nu se va regăsi, nu va fi nici măcar amintit. DA, în această Alianță bătălia pentru "ciolan" a început mult prea devreme! Adică, totul este ca în vremurile bune...Așa că, domnul Băsescu, dacă nu se grăbește, se poate aștepta să nu mai prindă nici măcar o funcție de consilier personal al lui Theodor Stolojan, în timp ce domnul Emil Boc nu se va regăsi decât poate pe lista de consilieri de la sectorul 2, a prea mult preferatei Anca Boagiu...
Parcul Industrial Sebeș - Alba a primit certificatul de naștere
      Prefectul Liviu Mugurel Sârbu a anunțat ieri în cadrul unei conferințe de presă faptul că societatea comercială "PISA - Parcul Industrial Sebeș - Alba" SA a primit din partea mi­nisterului Administrației și Internelor titlul de parc industrial conform ordinului 607 emis la data de 11 decembrie 2003. "Este rodul unei munci asidue, de aproape 2 ani de zile și în ciuda unor «binevoitori» am demonstrat că suntem în stare să avem continuitate și eficiență în demersurile noastre", a co­mentat șeful administrației publice județene decizia ministerului.
    Odată obținut acest rang, eforturile societății administratoare se vor canaliza acum spre constituirea infrastructurii Parcului, a cărui suprafață este de cca. 78 de hectare. Este vorba cu pre­cădere de asigurarea utilităților și anume apa, gazul, energia electrică care pot fi realizate relativ ușor având în vedere apropierea surselor, în timp ce canalizarea și stația de epurare vor trebui construite integral. Căile de acces vor fi amplasate în paralel cu șoseaua Sebeș - Alba Iulia.
    Prefectul a mai spus că suma necesară înfăptuirii acestui obiectiv este de aproximativ 11 milioane de Euro, bani care vor fi atrași, nu în urma apelării la un credit, ci prin implicarea financiară a unor investitori. De asemenea, se preconizează majorarea capitalului social al societății prin aducerea ca aport a terenului, deoarece este posibil ca potențialii investitori să fie interesați de achiziționarea unor suprafețe în detrimentul con­cesionării sau închirierii.
    O altă idee vehiculată de prefectul de Alba este și aceea de acordare a unor facilități firmelor care își vor amplasa ca­pacitățile de producție în cadrul Parcului cum ar fi de exemplu scutirea de impozit pe o anumită perioadă de timp. Se es­ti­mează că SC PISA SA va crea în final peste 5000 de noi locuri de muncă.
Răzvan JURCĂ

Opoziție cu orice preț
Comunicat de presă
      Liderul Partidului Național Liberal Alba, Teodor Atanasiu, se întreba recent în cadrul unei conferințe de presă de ce nu s-a clarificat situația consilierului juridic Virgil Lenghel, angajat al Prefecturii județului Alba, care a fost reclamat de președinții a două secții de votare de lângă Ocna Mureș de comportament necorespunzător.
    Îl asigurăm pe domnul Atanasiu că prefectul județului Alba, Mugurel Liviu Sârbu, a întreprins măsurile necesare în soluționarea problemei. În acest sens, a sesizat Comisia de Disciplină care funcționează la nivelul Prefecturii Alba, în vederea anchetării și propunerii eventualelor sancțiuni.
    Domnul Virgil Lenghel s-a aflat în concediu de boală, începând cu data de 29 octombrie până în data de 5 decembrie a.c. (La compartimentul Resurse Umane din cadrul Prefecturii sunt înregistrate trei certificate medicale). Declanșarea pro­cedurilor prevăzute de lege în perioada în care acesta s-a aflat în concediu medical nu au putut fi aplicate în totalitate, de­clarația celui în cauză fiind obligatorie pentru încheierea an­che­tei.
    Urmează ca în această perioadă să se finalizeze cercetarea inițiată de Comisia de Disciplină. Îl informăm pe domnul Ata­nasiu că rezultatele anchetei și măsurile dispuse vor fi aduse la cunoștința opiniei publice. (Biroul de presă al Prefecturii județului Alba)
Pentru că i-a refuzat sexul oral
O femeie a fost ucisă de partenerul său de pahar
      În noaptea de 16/17 decembrie a.c., în jurul orei 1.00, în cartierul Lucian Blaga din Sebeș a fost descoperit cadavrul unei femei, ascuns în spatele unui garaj. Femeia era plină de sânge pe mâini, pe față și pe corp iar pantalonii cu care era îmbrăcată erau trași pe vine. Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au descoperit că femeia avea o rană la gât, leziune care probabil i-a cauzat și moartea, în urma unei hemoragii. În jurul orei 7.00 dimineața, polițiștii au reușit să afle și identitatea victimei: Victoria Pop, de 44 de ani, din satul Cut, comuna Câlnic. La scurt timp a fost identificat și criminalul, în rândul cunoscuților victimei. Acesta se numește Alexandru Radu Vasile, de 37 de ani, din Sebeș, paznic la o asociație agricolă din localitate. Va­sile era prieten cu femeia ucisă. În 16 decembrie, cei doi au consumat băuturi alcoolice în mai multe baruri din Sebeș. Cum alcoolul i-a trezit agresorului instinctele sexuale, acesta a vrut să-și satisfacă poftele cu victima - amețită la rândul ei de alcool - într-un loc dosnic din cartierul Lucian Blaga. Vasile Radu le-a declarat anchetatorilor că i-a pus femeii cuțitul la gât deoarece aceasta a refuzat să întrețină cu el relații sexuale orale. În cursul dimineții de ieri, Alexandru Radu Vasile a fost prezentat Par­chetului de pe lângă Tribunalul Alba cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunii de omor. Medicul legist a constatat că moartea femeii a fost violentă, ea datorându-se tăieturilor din zona gâtului. (N.I.T., F.R.)
A poftit... pește
      Poliția Aiud l-a identificat pe Nicolae Plopeanu, din Brăila, care marți, 16 decembrie, a fugit din sanatoriul Aiud și a furat dintr-o unitate alimentară conserve de... pește, în valoare de 0,53 milioane de lei. Brăileanului, pe care nostalgia peștelui l-a împins în păcat, poliția aiudeană i-a întocmit dosar penal pentru furt. (N.I.T.)
Scăpat de datorii
      Potrivit informațiilor furnizate de primarul orașului Cugir, ing. Aurel Voicu, spitalul din Cugir are în luna decembrie 2003 toate datoriile financiare plătite la zi. Primarul Voicu le mul­țumește în acest context tuturor demnitarilor, persoanelor cu răspundere în domeniu și simplilor cetățeni care au contribuit la readucerea pe linia de plutire a acestei unități spitalicești. (N.I.T.)
S-au ales cu fracturi
      Odată cu căderea primilor fulgi de nea, la Alba Iulia mai multe persoane au fost spitalizate, în urma căzăturilor. Zeci de persoane au ajuns la Serviciul de urgențe, unde au fost diag­nosticate cu fracturi, luxații și traumatisme. Cele mai multe vic­time provin din rândul bătrânilor. Medicii le recomandă acestora să evite deplasarea în zonele acoperite cu zăpadă și polei.(F.R.)
Expoziție de fotografie
      Galeriile Inter-Art din municipiul Aiud vor găzdui sâmbătă, 20 decembrie, ora 18.00, vernisajul unei expoziții de fotografie. Expozanții sunt doi artiști aiudeni, Zoltan Lorincz senior și Zoltan Lorincz junior, care și-au intitulat sugestiv expoziția "Imagini aiudene". (A.D.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.