Ultima oră
Editorial
Prima pagină
Curier județean
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Revoluționarii din Cugir își comemorează martirii
      Anul acesta revoluționarii din orașul martir Cugir vor comemora împlinirea a 14 ani de la Revoluția Română într-un sediu nou, ne-a informat viceprimarul orașului Cugir, ing. Cornel Murg. În luna noiembrie a.c., consiliul local a aprobat alocarea unui spațiu la nivelul unu al Primăriei Cugir, pentru ca Asociația de Revoluționari "21 Decembrie 1989" din localitate să-și poată desfășura în bune condiții activitatea. Pentru reuniuni numeroase, primăria va pune la dispoziția revoluționarilor sala de protocol sau sala de ședințe. Viceprimarul Cornel Murg ne-a informat că duminică, 21 decembrie, cu începere de la ora 14.00, la troița din fața Primăriei Cugir va fi oficiată o slujbă de pomenire a celor căzuți în decembrie 1989, în lupta împotriva regimului totalitarist. Cu această ocazie, pe Primăria Cugir va fi montată o plăcuță care să ateste că în incintă activează asociația de revoluționari din Cugir. (N.I.T.)
Un zâmbet pentru fiecare la Blaj
      În fiecare an, cu ocazia sfintelor sărbători de Paști și ale Crăciunului, organizația municipală de femei PSD Blaj organizează acțiunea "Un zâmbet pentru fiecare", prilej cu care sunt dăruite cadouri celor fără posibilități materiale. În cursul zilei de ieri au fost oferite 250 de pachete consistente, constând în dulciuri, fructe, articole de încălțăminte și haine, unor familii monitorizate de serviciul de asistență socială. Pentru ca moșul să fie cât mai generos, la reușita acțiunii și-au adus contribuția și bărbații din PSD Blaj, care au scos banii pentru cadouri din propriul buzunar.(F.R.)
În luna decembrie
Mai mulți bani pentru angajații din învățământ
      Chiar dacă nu se va primi acceptul finanțiștilor pentru plata integrală în luna decembrie a salariilor angajaților din învățământ, totuși buzunarele acestora vor fi ceva mai pline, spune Dorin Sandea - inspector școlar general al ISJ Alba. El a precizat că în mod normal al treisprezecelea salariu și lichidarea pe luna decembrie 2003 se vor plăti cel mai probabil în luna ianuarie 2004, dar avansul pe luna decembrie va fi mai substanțial. Tocmai în ideea ca de sărbători salariații din învățământ să aibă mai mulți bani. Deja au avut loc transferuri de fonduri între consiliile locale astfel încât, ce a prisosit la unii s-a redistribuit altora așa ca toți angajații sistemului de învățământ să beneficieze de aceste avansuri mărite. (A.D.)
Acuzațiile de plagiat în atenția Senatului Universității
Comunicat
      Referitor la ultimele acuzații la adresa activității didactice a d-lui lect. univ. dr. Cornel Filipescu, acuzații formulate în scris de către conf. univ. dr. Liviu Stoica și semnalate în presă, Biroul Senatului Universității "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia constată apariția unor elemente noi, care impun reluarea procedurii de analiză.
    În acest sens, comisia de specialitate va relua analiza cazului, prin prisma tuturor aspectelor semnalate, urmând ca Senatul Universității să se pronunțe în termen de 30 de zile de la data depunerii memoriului de către conf. univ. dr. Liviu Stoica, respectiv până la data de 14 ianuarie 2004.
Rector, Prof. Univ. dr. Iacob MÂRZA

Copiii din Aiud au primit în dar o... grădiniță!
      Grădinița cu program normal nr.3, din Aiud, a funcționat până de curând într-un imobil pe care proprietarul de drept l-a revendicat și l-a obținut. Prin urmare, pentru această instituție era necesară găsirea unei noi locații. Problema micilor aiudeni a fost rezolvată tocmai acum, în preajma sărbătorilor, Primăria punându-le la dispoziție un nou spațiu în cadrul fostului liceu agro-industrial. Spațiul respectiv a fost reparat și amenajat în mod adecvat, prin contribuția administrației publice locale, Consiliului Județean Alba, SC "Dunarex" SRL Aiud și, desigur, a părinților. Pentru acest cadou, ca și pentru cele aduse "cu sacul" de aceiași "moși", copiii și cadrele didactice transmit cele mai calde mulțumiri celor ce nu i-au uitat! (I.H.)
Calde mulțumiri
      Grupul Școlar Industrial "Avram Iancu" din Zlatna ține să aducă cele mai calde și sincere mulțumiri SC Alba Aluminiu SRL Zlatna (director, d-na inginer Viorica Man) pentru profundul lor act de caritate, constând în cadouri oferite celor 30 de copii aflați în Programul "Cheia de gât", cu ocazia începerii noului an școlar, a Sfintelor sărbători de Paști, a Nașterii Domnului și a Anului Nou. Tuturor celor 30 de copii le-au fost oferite prin grija sponsorului mai sus amintit ghiozdane, rechizite școlare, alimente, dulciuri, jucării etc. (Prof. Erica CORDUNEANU, directorul Grupului industrial "Avram Iancu" - Zlatna)
O tânără a primit de la Moș Crăciun o... mână artificială!
      Despre Nicoleta Roșiu, 19 ani, din Sebeș, am mai scris anul acesta, dacă vă amintiți. Este vorba despre o tânără căreia, din naștere, îi lipsește palma mâinii stângi. Pentru a putea desfășura o activitate normală, Nicoleta avea nevoie de o proteză specială, dar familia nu dispunea de suma necesară achiziționării acesteia. Aflând despre cazul respectiv, d-na Ana Buta, președinta Organizației "Trebuie, pentru copii și tineri cu nevoi speciale", din Sebeș, a făcut mai multe demersuri ce au fost în cele din urmă încununate de succes. Astfel, suma necesară achiziționării protezei a fost strânsă din diferite surse, pe lângă contribuția părinților: Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, prin Direcția de Dialog, Familie și Solidaritate Socială Alba, Casa de Asigurări pentru Sănătate Alba, angajații și conducerea "Ciserom" SA Sebeș, Biserica Baptistă din localitate, diferite persoane private, (printre care s-a aflat și Ioan Popa, patronul firmei "Transavia", cu o sumă însemnată) etc. Așa se face că zilele acestea, "Moș Crăciun" i-a adus tinerei proteza mult râvnită, fapt pentru care Nicoleta și familia ei țin să mulțumească tuturor celor ce au ajutat-o, în special d-nei Ana Buta, de la "Trebuie".
    Demn de menționat este faptul că, în ciuda malformației congenitale de care suferă, Nicoleta Roșiu este voluntar al Organizației "Trebuie", în cadrul căreia activează de cca. un an și jumătate, ajutând la rândul ei pe alți nefericiți aflați în suferință! (I.H.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.