Curier județean
 Meniu pentru stângaci
  • Ultima oră
  • Editorial
  • Prima pagină
  • Alte căutări în arhivă
  • Reveniți la ziua de azi
  •  Meniu pentru dreptaci
  • Ultima oră
  • Editorial
  • Prima pagină
  • Alte căutări în arhivă
  • Reveniți la ziua de azi
  • "Școala Ardeleană" se reînființează la... Alba Iulia!
        Joi, 29 ianuarie a.c., Casa de cultură a sindicatelor din Alba Iulia a găzduit prima întâlnire a membrilor cenaclului literar "Școala Ar­deleană", după 17 ani de "adormire". Nu știm exact care este legă­tura membrilor cenaclului intitulat astfel, cu mișcarea cărturarilor tran­silvăneni ce a purtat aceeași denumire, dar "purtătorul de cu­vânt" al grupului de inițiatori (Nicolae Murgășan), care ne-a vizitat la redacție, ne-a demonstrat că cele două "școli" au în comun cel puțin însuflețirea și dragostea de cultură. Iar demonstrația a fost făcută concret de textul ce ne-a fost înmânat (fără semnătura ilustrului autor): "Loc de întâlnire al tinerilor, dar și al celor cu «inima tânără», dornici să-și exprime gândurile în vers, în proză sau sub formă cân­tată, pornind de la realități și terminând în visări, cenaclul își propune să reunească săptămânal (în fiecare joi, de la ora 17,00), membri și invitați deopotrivă.
        Sunt așteptați, pentru început, numeroșii componenți ai cena­clu­lui care și-a încetat activitatea acum 17 ani, iar mai apoi tinerii care doresc să se confrunte (!?) într-ale literaturii și culturii cu semeni ca­re au ceva de spus și vor să se facă cunoscuți. O seară petrecută în compania cenaclului se va arăta a fi o desfătare, o provocare la a­dre­sa cotidianului."
        Ca să rezum, dacă acest apel v-a convins, membri sau ne­mem­bri, fiți prezenți joi, 5 februarie 2004, ora 17,00, la Casa de cultură a sindicatelor. (I.H.)
    Primarul Vasile Bugnar - un haiduc al PNL
        PSD Ocna Mureș dezaprobă modul în care primarul orașului, dl. Vasile Bugnar înțelege să respecte dreptul la informație, garantat de Constituția României. Este vorba despre faptul că, în urmă cu câteva zile, cu ocazia unei adunări sătești la Cisteiul de Mureș a refuzat să înceapă discuțiile cu localnicii, până când membrii PSD nu pără­sesc sala. Deși a fost asigurat de către aceștia că nu doresc decât să asiste la adunarea cu pricina pentru a cunoaște mai bine păsurile oamenilor, fără să intervină cu nimic, Vasile Bugnar a amenințat că sistează ședința dacă nu pleacă imediat. Pesediștii s-au retras în cele din urmă, nedorind să obstrucționeze buna desfășurare a adu­nării.
        Primarul Vasile Bugnar s-a arătat surprins de aceste acuze și a replicat:"M-am deplasat acolo în probleme de administrație și nu în campanie electorală cum au încercat pesediștii să facă. Nu aveau ce să caute acolo pentru că nu s-a discutat politică, ci modul de rezolvare a unor situații care privesc în mod direct buna administrare a localității. Și eu puteam să duc după mine o armată de membri ai PNL, dar nu era cazul". (R.J.)

    Sus

    © Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
    Toate drepturile rezervate.