Curier județean
 Meniu pentru stângaci
  • Ultima oră
  • Editorial
  • Prima pagină
  • Alte căutări în arhivă
  • Reveniți la ziua de azi
  •  Meniu pentru dreptaci
  • Ultima oră
  • Editorial
  • Prima pagină
  • Alte căutări în arhivă
  • Reveniți la ziua de azi
  • Audiențele prefectului Mugurel Sârbu la Câmpeni
    Soluții pentru cazurile sociale grave
        Marți, 3 februarie a.c., prefectul Mugurel Sârbu a acordat audiențe la Câmpeni, participând peste 40 de persoane din toate colțurile Ță­rii Moților. Pe lângă aspectele caracteristice zonei, legate de păduri și cele de fond funciar, care revin mereu în prim planul problemelor, s-au detașat numeroase cazuri sociale, care, prin intervenția ope­rativă a prefectului Sârbu, sunt în curs de rezolvare sau au fost so­luționate pe loc. Astfel, pentru o serie de cetățeni au fost demarate anchete sociale la primăriile pe raza cărora locuiesc. Un caz aparte a fost cel al lui Nicolae Junc, care are nevoie de bani pentru o operație de rinichi. Prefectul a dispus efectuarea unei anchete soci­ale de urgență, urmând ca dosarul să fie înaintat Asociației Sol­idaritatea Socială, pentru acordarea de fonduri.
        Un caz social deosebit este cel al cetățenei Maria Bolbora din Lup­șa. Familia acesteia locuiește în Geamăna în apropierea iazului de decantare. Ei au fost expropriați cu câțiva ani în urmă, ex­plo­atarea minieră oferindu-le în acest sens banii cuveniți legal. În urma îmbolnăvirii capului de familie, banii primiți au fost folosiți pentru tra­tamentul acestuia. În aceste condiții, părinții și cei trei copii minori au rămas în aceeași casă care, din cauza apei din apropiere, este amenințată cu distrugerea. Prefectul Mugurel Sârbu a luat legătura cu conducerea SC Cuprumin Abrud care dispune în zonă de o serie de apartamente. În urma discuțiilor purtate, s-a luat în considerare posibilitatea mutării familiei într-unul din aceste apartamente, cel târziu săptămâna viitoare. O altă situație specială a vizat familia Dorina Marcu, cu po­sibilități materiale reduse în urma decesului so­țu­lui, fost muncitor la SC Apa CTTA. Întrucât dosarul pentru obți­ne­rea pensiei de urmaș pentru fiica acestuia s-a făcut cu o întârziere de 3 luni, prefectul Mugurel Sârbu a luat legătura cu directorul SC Apa CTTA - Viorel Lazăr, care a promis că va acorda ajutor familiei și pe perioada în cauză. Nu în cele din urmă, mai mulți locuitori din Sohodol au acuzat slaba calitate a liniei de alimentare electrică din cauza unei firme care funcționează în zonă. În aceste condiții, la solicitarea prefectului Mugurel Sârbu, directorul SC Electrica - Ioan Perju va interveni pentru rezolvarea situației.
    Răzvan JURCĂ

    La nivelul DDFSS Alba
    Se va înființa o comisie de mediere socială
        Până la jumătatea acestei luni, în cadrul Direcției pentru Dialog, Fa­milie și Solidaritate Socială Alba, se va înființa, potrivit HG 1615/2003, comisia de mediere socială. Printre atribuțiile acesteia se vor regăsi următoarele: mijlocește dialogul dintre serviciile publice de asistență socială și solicitanții sau beneficiarii de drepturi de a­sis­tență socială; analizează motivele de nemulțumire înaintate în scris de către aceștia; elaborează programele principalelor sale acti­vități, prin secretariatul propriu; acordă consultații gratuite privind drep­turile de asistență socială.
        Din componența comisiei vor face parte 5 membri, reprezentanți ai unor instituții publice și organizații neguvernamentale, iar cond­ucerea acesteia va fi exercitată de către directorul executiv al DDFSS Alba - Sidonia Făgădar, pentru cazurile care privesc ser­viciile sociale și prestațiile bănești stabilite la nivelul primăriilor și, res­pectiv, de către se­cretarul general al Prefecturii Alba - Adriana Ur­sa pentru cazurile care privesc alocațiile stabilite la nivelul DDFSS Alba.(R.J.)
    La Cugir
    Urmașii lui Burebista au cucerit Cetatea
        Duminică, 1 februarie, de la primele ore ale dimineții, mii de cugi­reni au luat cu asalt dealul Cetate pentru a participa, cu mic, cu mare, la "Serbările Zăpezii 2004". Manifestarea, aprobată de Con­siliul local și organizată de Primăria Cugir, s-a bucurat de sprijinul Federației Române Sportul pentru Toți, al Asociației Grănicerul, al discotecii Wake-Up, al grupului de voluntari Salvamont conduși de dl. Romică Lupu, al Clubului Copiilor și al celorlalte unități școlare din oraș, coordonate de inspectorul școlar, prof. Horia Rotche. Spon­sorul tradițional al manifestării a fost SC Simi SRL Cugir. Concursurile de săniuțe, schi, slalom, jocurile distractive și plim­bările cu sania trasă de cai au fost puncte de atracție irezistibile pentru cei peste 2000 de cugireni participanți la manifestare. De altfel, primarul Cugirului, ing. Aurel Voicu, ne-a declarat că în oraș se va organiza, de acum încolo, în fiecare sezon "Sărbătoarea Ano­timpului". (N.I.T.)
    Alin Tomuș - președinte al Partidului Noua Democrație Alba
        La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc ședința PND Alba în ca­drul căreia a fost ales Biroul Executiv Județean al partidului. Astfel interimatul a luat sfârșit. Alegerea noului for de conducere al PND Al­ba este și urmarea faptului că, în cele câteva luni care au trecut de la înființarea organizației, ea a devenit mai numeroasă, astfel în­cât era nevoie de o conducere mai bine structurată. Președinte al PND Alba a fost ales Alin Tomuș, iar componența Biroului Executiv Ju­dețean este următoarea: vice­președinte - Lucian Pralea, vice­pre­ședinte responsabil cu problemele sindicatelor și societatea civilă - Dorin Șerdean, vicepreședinte responsabil cu problemele pensio­narilor - Cristian Coșer, secretar - Delia Hațegan, președintele Orga­nizației Tineretului PND - Marius Pleșa, președinte al Organizației de Femei PND - Ana Cosma, asistent Departament pensionari - Ciprian Iosa. (A.D.)

    Sus

    © Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
    Toate drepturile rezervate.