Prima pagină Ediția din: 17.2.2004
 Meniu pentru stângaci
  • Curier județean
  • Ultima oră
  • Editorial
  • Alte căutări în arhivă
  • Reveniți la ziua de azi
  •  Meniu pentru dreptaci
  • Curier județean
  • Ultima oră
  • Editorial
  • Alte căutări în arhivă
  • Reveniți la ziua de azi
  • La Sebeș
    Câteva zeci de familii în pericol de a fi aruncate în stradă
        Municipiul Sebeș este pe cale de a se "îmbogăți" cu o nouă pro­blemă socială. Mai mulți cetățeni care locuiesc în blocurile 76 și 152 din cartierul Kogălniceanu sunt în pericol să-și piardă locuințele, a declarat în cadrul unei conferințe de presă consilierul local Radu Șer­bănescu. Concret, cele două blocuri au fost proprietatea SC Mo­bis SA, care le-a vândut, conform informațiilor deținute, către SC Va­lahia SRL Sebeș. Ele au fost folosite drept cămine de nefamiliști pentru angajații SC Mobis SA. Cu trecerea anilor, nefamiliștii s-au transformat în familiști, așa că acum într-o cameră locuiesc și câte 7 persoane. Deși de trei ani nimeni nu le-a mai perceput chirie, loca­tarii au strâns ei sumele necesare, așa, pentru orice eventualitate. Desigur că, fiind vorba despre o tranzacție între două societăți co­mer­ciale private, administrația nu are nimic de spus. În blocul 76 funcționează la două nivele Grădinița nr. 8, iar Primăria municipiului Sebeș este proprietara spațiului pentru care a și amenajat acces separat. Nu tranzacția stârnește îngrijorare, ci viitorul locativ al celor care acum stau acolo. Trebuie să spunem că în Sebeș locuințele so­ciale sunt greu de găsit, deci... Radu Șerbănescu a înaintat ieri o informare către Primăria municipiului Sebeș și către Consiliul local, în încercarea găsirii unei soluții care să mulțumească pe toată lu­mea.
    Anca DINICĂ

    La Dăroaia - Roșia Montană
    Tentativă de omor cu un cuțit de un sfert de metru!
        Alexandru Panțâr, de 31 de ani, din Dăroaia - Roșia Montană, a ajuns duminică noaptea în secția de Chirurgie a Spitalului Județean Alba, după ce a fost înjunghiat de două ori în abdomen. Duminică, în jurul amiezii, între Panțâr și Ilie Mocioi (de 48 de ani, din Roșia Mon­tană) a izbucnit un scandal cu înjurături. Cum Mocioi avea asupra sa un cuțit cu lama lungă de 24 de centimetri, l-a folosit pentru a-l reduce la tăcere pe Panțâr. Mocioi l-a înjunghiat de două ori pe Pan­țâr, în partea stângă a abdomenului. Medicul legist a considerat că Mocioi i-a pus lui Panțâr viața în pericol. Polițiștii din Roșia Montană îl cercetează pe Mocioi pentru port de armă albă și tentativă de o­mor. (N.I.T.)
    La toate primăriile din județ
    Au sosit subvențiile (2 milioane de lei/ha) pentru producătorii agricoli
        Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Alba dorește să informeze toți producătorii agricoli beneficiari ai subvenției de 2 mili­oane de lei/ha, conform OUG 72/2003, că toate cele 76 de primării ale județului au primit suma necesară acordării subvenției. Cele 33,356 miliarde de lei alocate județului Alba reprezintă contra­valoarea primei tranșe pentru culturile de primăvară, respectiv efectu­area arăturilor, în valoare de 700.000 de lei/ha, având termen de plată până la data de 1 martie 2004. Producătorii agricoli sunt rugați să se prezinte la primăriile localităților unde au depus cereri de acor­dare a subvenției pentru a-și ridica sumele cuvenite.
    Director executiv, ing. Gheorghe LAZEA

    Anul trecut, în județ, s-a înregistrat
    La fiecare 4 căsătorii - un divorț!
        În anul 2003, în județul nostru s-au înregistrat 3.426 născuți vii și 4.522 decedați, din care 64 la vârste sub 1 an, rezultând un spor natural negativ de 1.096 persoane. În anul 2002, scăderea populației din cauze naturale a fost de 1.429 persoane. De asemenea, în anul care a trecut s-au mai înregistrat 24 născuți morți, 2.336 căsătorii și 636 divorțuri.
        Comparativ cu 2002, deficitul natural al populației a scăzut cu 333 persoane, numărul născuților morți s-a redus cu 12, cel al căsă­toriilor a crescut cu 51, iar numărul divorțurilor este mai mic cu 33. (A.D.T.)
    La Alba Iulia
    Mai mult de jumătate din asociațiile de locatari funcționează ilegal
        Un sondaj confirmă că mai mult de jumătate din asociațiile de lo­catari din municipiul Alba Iulia funcționează ilegal. Motivul îl con­stituie faptul că nu sunt respectate prevederile Ordonanței de Guvern nr. 85, care stipulează clar că aceste asociații trebuie să se trans­forme în asociații de proprietari. Întârzierea se datorează neîntrunirii numărului de locatari necesar pentru alegerea unui președinte și a administratorului. Legi există, dar ce folos că nu se aplică. (O.B.)
    Doi hoți se legănau, pe un tub de aluminiu...
        Agenți de ordine din cadrul Poliției Aiud au surprins, în noaptea de 15/16 februarie a.c., doi indivizi care se osteneau să care pe stra­da Gheorghe Doja un tub de aluminiu de 8 m. Polițiștii i-au identificat pe cei doi ca fiind Marian Troana, de 46 de ani, din Aiud și Claudiu Ciurar, de 18 ani, din Ocna Mureș. Troana și Ciurar furaseră în acea noapte, de la o firmă din oraș, tubul de aluminiu, care de fapt era un horn de evacuare a gazelor. Prejudiciul, în valoare de 2,4 milioane de lei, a fost recuperat și predat părții păgubite. Cei doi sunt cercetați pentru furt calificat. (N.I.T.)
    Serviciul de Evidență Informatizată a Persoanei se mută la bancă
        În cel mult o lună de zile, Serviciul de Evidență Informatizată a Per­soanei se va muta în fostul sediu al Băncii Naționale a României, Sucursala Alba Iulia, ne-a informat vicepreședintele Consiliului jude­țean Alba, Ioan Florea. Acest spațiu a rămas disponibil după des­ființarea sucursalei băncii. Într-un singur loc cetățenii vor putea apela la funcționarii SEIP pentru a-și putea procura documente de iden­titate, pașapoarte, certificate și carnete auto etc.(F.R.)

    Sus
    © Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
    Toate drepturile rezervate.