Ultima oră
 Meniu pentru stângaci
  • Editorial
  • Prima pagină
  • Curier județean
  • Alte căutări în arhivă
  • Reveniți la ziua de azi
  •  Meniu pentru dreptaci
  • Editorial
  • Prima pagină
  • Curier județean
  • Alte căutări în arhivă
  • Reveniți la ziua de azi
  • Cadou morbid de Valentine's Day la Aiud
    Un tânăr s-a automutilat în fața celei pe care o iubea
        Claudiu Chița, de 25 de ani, din Aiud, a ajuns la spitalul din loca­litate și ulterior la Spitalul Județean Alba cu plagă dublă penetrantă în abdomen. Sâmbătă, de Valentine's Day, Claudiu s-a deplasat la ba­rul unde ospătăriță era o fată pentru care făcuse o pasiune bol­navă. Deși era ușor mahmur - la ora 10.30 dimineața - Claudiu Chița a mai băut ceva și a început din nou să o hărțuiască pe fata "viselor sale". Văzând-o că a ieșit în curte, spre grupul social, băiatul a ur­mărit-o. În fața fetei, Claudiu a scos un cuțit de bucătărie, cu lama de circa 10 cm și s-a înțepat cu el, de două ori, în abdomen. Apoi a aruncat cuțitul în curtea vecină, acesta înfigându-se în zidul casei. Într-un final dramatic, băiatul s-a prăbușit pe cimentul din curte, lo­vindu-se în cădere și la cap. Oripilată și îngrozită, fata și-a alertat pa­tronul care a sesizat poliția și spitalul.
        Se pare că cei doi fuseseră prieteni cam până acum un an, când fata a renunțat la relație din motive care țineau doar de voința ei. Bă­iatul nu a acceptat această despărțire și a continuat să-i țină calea, hărțuind-o. Martorii spun că băiatul nu a fost la primul gest de acest fel, odată el lovindu-se singur, în același bar, cu o sticlă în cap. Fap­tul că fata și-a găsit adevărata dragoste în altă parte, ba chiar relația decurge spre un final fericit - mariajul - l-a nemulțumit pe Claudiu Chița. Gestul pe care și l-a dorit a fi dramatic nu a reușit s-o sensi­bilizeze pe fata visurilor sale, aceasta fiind acum și mai îngrozită de apropierea lui. Deoarece rănile pe care și le-a provocat au fost su­perficiale, tânărul a scăpat doar cu o scurtă spitalizare.
    Nicoleta IDITA-TOMUȚA

    Recompensă pentru "corectarea" sondajelor de opinie
        În opinia președintelui TNL, Dan Motreanu, desemnarea socio­logului Alin Teodorescu în funcția de șef al cancelariei primului mi­nistru dovedește că PSD și Guvernul României manipulează popu­lația. "Racolarea șefului IMAS a fost, de fapt, o recompensă, după ce Alin Teodorescu a corectat în permanență tendințele de scădere a PSD în celelalte sondaje de opinie, menținând o cotă de încredere artificială, de peste 40 % pentru partidul de guvernământ" a subliniat Motreanu. Pentru a întări cele spuse, Motreanu a dezvăluit că, după anul 2000, instituțiile statistice au fost subordonate politic Guver­nului Năstase, iar majoritatea operatorilor de sondaje din țară lu­crează în cadul Direcțiilor Județene de Statistică. (N.I.T.)
    Un nou magazin de electrocasnice
        SC Emicom Instal SRL și-a inaugurat ieri magazinul BOSCH-SIEMENS electrocasnice, situat în Cetate, pe Bulevardul Victoriei. De aici pot fi procurate atât aparate electrocasnice din import, te­levizoare, mixere, lăzi frigorifice, frigidere, produse de firme recu­nos­cute din străinătate, dar și mărfuri autohtone, realizate sub licență străină. După ceremonia de deschidere a magazinului a fost oficiată o slujbă de sfeștanie. (S.T.)
    Până la 1 septembrie a.c.
    Toate centralele termice trebuie verificate și autorizate
        În organizarea firmelor ALBANIC și SIMODOR a avut ieri la sediul PAEM din Alba Iulia o întâlnire cu furnizorii de gaze și agenții e­co­nomici autorizați de către ISCIR să monteze, să pună în funcțiune, să asigure serviciile, reparațiile necesare și autorizarea funcționării în siguranță a instalațiilor și aparatelor. Întâlnirea a fost determinată de necesitatea aplicării prevederilor Ordinului Ministerului Industriei și Resurselor nr. 397, din 2002 și a Ordinului Ministerului Economiei și Comerțului, nr.42 din 27 ianuarie 2004, care precizează că începând din data de 1 februarie 2004 toate tipurile de cazane de apă caldă sau abur de joasă presiune vor putea fi montate, puse în funcțiune, reparate, întreținute, autorizate să funcționeze numai de către agenții economici autorizați de către ISCIR.
        De acum înainte, numai Inspecția de Stat pentru Cazane și Reci­pienți sub Presiune poate autoriza agenții economici să efectueze aceste lucrări. Este în avantajul cetățenilor și firmelor deținătoare de instalații și cazane ca acestea să funcționeze în depline condiții de siguranță și de protecție a mediului înconjurător. În consecință, toți deținătorii și utilizatorii de cazane de apă caldă și abur de joasă presiune, care au fost montate până la data de 1 februarie 2004 au obligația să le verifice și autorizeze până la data de 1 septembrie 2004. Cei ce nu vor respecta procedura de autorizare riscă să le fie sis­tată furnizarea gazelor naturale și vor fi sancționați. Amenzile sunt deosebit de aspre și după caz se vor întocmi și dosare penale de trimitere în judecată. Redăm mai jos firmele autorizate de ISCIR la care puteți apela: ALBANIC SERVICE - Alba Iulia, tel. 819777, INTERCOM - Alba Iulia, tel. 825364, TERMOROM - Alba Iulia, tel. 834519, SEVCO INSTALAȚII - Alba Iulia, tel. 832121, DOMUS­THERM - Zlatna, tel. 856776, DOMAR SERVICE - Aiud, tel. 806050, ELPRO SERVICE - Ocna Mureș, tel. 0745/601378, SU­PER­TERMO - Aiud, tel. 860767.
    Sebastian TRUȚA

    În județul Alba
    Doar 8 din 21 de primării au angajat consilieri pe problemele romilor
        Conform HG 430/2001 ce are drept obiectiv îmbunătățirea situației romilor, primăriile pe raza cărora comunitățile de romi dețin o pon­dere însemnată au obligația de a angaja consilieri din rândul acestei minorități. În județul Alba, 21 de primării se încadrează în aceste pre­vederi legale. Șeful Biroului județean pentru romi Alba, Petru Ilie, ne-a declarat că doar 8 autorități locale s-au conformat acestei de­cizii și anume Sebeș, Aiud, Blaj, Valea Lungă, Jidvei, Cenade, Cer­gău și Unirea. "Ceilalți primari, deși mi-au promis că vor angaja con­si­lieri pe problemele romilor până la data de 15 ianuarie a.c., nu s-au ținut de cuvânt. Aș enumera aici pe cei din Câm­peni, Ocna Mu­reș, Roșia Montană, Vințu de Jos, Teiuș sau Gârbova. Îi rog pe toți ca până la data de 1 martie a.c. să respecte decizia Guvernului Ro­mâniei, ei primind de asemenea și adrese din partea Prefecturii jude­țului Alba", ne-a dezvăluit Petru Ilie.(R.J.)
    Artiștii plastici din Alba mai la... centru
        După ce timp de 15 ani și-au desfășurat activitatea în sediul de pe strada Ecaterina Varga, artiștii plastici sunt nevoiți să se mute în altă parte, întrucât vechiul proprietar și-a redobândit casa în instanță. Vicepreședintele Consiliului județean Alba, Ioan Florea, ne-a decla­rat că se caută soluții pentru rezolvarea acestei probleme. Deja au fost identificate mai multe spații în zona centrală, urmând să fie sta­bilită de comun acord o nouă locație.(F.R.)
    PSD Alba și-a stabilit ultimii candidați de primari la comune
        În ședința Delegației Permanente a Biroului Executiv Alba a PSD din data de 13 februarie a.c. au fost validați și ultimii candidați la funcția de primar care vor reprezenta partidul la alegerile locale de la comune. Este vorba despre: Marin Petruse - Pianu, Alexandru Co­joc - Mogoș, Victor Dorinel Boțan - Râmeț, Ioan Olteanu - Rădești, Ioan Rosa - Poșaga, Dorin Aurelian Bogdan - Șugag. La municipii și orașe, în afara de acum cunoscutei candidaturi a lui Mugurel Liviu Sârbu la primăria Alba Iulia, candidații vor fi anunțați oficial până la data de 1 martie a.c. (R.J.)

    Sus
    © Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
    Toate drepturile rezervate.