Ultima oră
Cum am devenit coșmarul consilierului județean Ion Dumitrel
    Grija domnului Ion Dumitrel vizavi de persoana mea mă încântă și mă flatează. Vreau să-l asigur pe domnul Dumitrel că voi continua să-i fac visele cât mai palpitante, dar sper că va avea totuși și un câștig din acestea, în sensul că-l vor ajuta să-și îmbunătățească cunoștințele politice privind programul de guvernare PSD.
    Divergențele cu opoziția și domnul primar din Bistra, Ioan Bîrla, se datorează unui simplu fapt: nu sunt de acord să se confunde banul public și patrimoniul public local cu interesul personal și neres­pecta­rea legii. Dacă doriți să-l susțineți pe primarul din Bistra în eludarea legii, vă recomand să-l înfiați și astfel să scăpați PSD-ul de un auto­intitulat "învechit".
    Nu mă consider purtătorul de cuvânt al nimănui , nu vă faceți griji pentru parlamentarii și staff-ul PSD. Vă recomand, în schimb, să vă vedeți de "vaporașul" dumneavoastră să nu naufragieze, pentru că ar fi păcat, mai ales că județul Alba nu are nici un port maritim, iar transportul fluvial susținut de dumneavoastră se face în cada de baie.
    Programul "SAMTID" pentru județul Alba l-am susținut și-l susțin, am fost și sunt implicat în derularea acestui important proiect, care reprezintă o realizare deosebită pentru județ. Vă recomand să recitiți declarația domnului primar Mircea Hava publicată în presa locală, în cursul lunii iulie, anul trecut, ale cărui afirmații, nu cred că veți în­drăzni să le contestați, având în vedere că vă aflați pe aceeași bari­cadă.
    La ședința Consiliului județean Alba, care a avut pe ordinea de zi Programul Samtid ați participat ca simplu figurant. Ați auzit că se alocă fonduri importante, nu ați fost complet lămurit dar ați votat, și v-ați încasat "binemeritata" indemnizație de ședință.
    Nu contest aportul primarului Mircea Hava în lansarea Progra­mului Samtid, nu contest munca specialiștilor din Consiliul județean Alba, Primăria municipiului Alba Iulia și toți cei implicați, dar i-aș sugera domnului Mircea Hava în măsura în care timpul îi permite să organizeze o întâlnire pentru dumneavoastră având ca subiect Pro­gramul Samtid. Cu această ocazie aș îndrăzni să sper că veți înțe­lege și dumneavoastră importanța și amploarea acestui program ca­re, subliniez încă o dată, este deosebit de benefic pentru județul Al­ba. Dacă instruirea respectivă presupune și costuri mă angajez să suport o cotă din acestea, pe măsura posibilităților.
    Cu stimă,
Constantin SELAGEA Deputat PSD de Alba

Aleșii locali ai PSD și alte autorități s-au alăturat demersurilor lui Adrian Năstase
•Suma donată de aceștia depășește 60 de mili­oane de lei
      Ieri am prezentat lista cu reprezentanții PSD Alba care nu s-au alăturat demersurilor inițiate de premierul-președinte Adrian Năstase în vederea strângerii de fonduri pentru pensionari. Folosind site-ul oficial al Guvernului României, vă prezentăm astăzi și lista cu cei care au accesat la propunerea lui Adrian Năstase. Lista îi cuprinde pe următorii: Mugurel Sârbu, prefect, Ioan Maier, subprefect, Eugen Popa, președinte CJ Alba, Ioan Florea, vicepreședinte CJ Alba, Marius Rotar, viceprimar Alba Iulia, Ioan Șolea, primar Blaj, Liviu Rusu, primar Aiud, Irimie Eugen, viceprimar Aiud, Dăncilă Alexan­dru, primar și Nicolae Șerbănescu, viceprimar, ambii la Sebeș, Silviu Mârzan, primar, Baia de Arieș, Viorel Sicoe, primar Câmpeni, Murg Cornel, viceprimar Cugir, Ioan Stupar, primar Săliște, Gheorghe Damian, primar Ciugud, Cornel Ceuca, viceprimar, Nicolae Puiuleț, consilier, Rovin Lazea, primar Arieșeni, Lenuța Bubur, primar Crăciunelu de Jos, Marin Petruse, primar Pianu, Ioan Alion, viceprimar, Virgil Narița, primar Roșia Montană, Iosif Pienar, primar Vințu de Jos, Marin Vârciu, primar și Grațian Suciu, viceprimar Gârda, Toma Cârnaț, primar Mihalț, Vasile Gavrilă, viceprimar Blan­diana, Nicolae Părău, primar Cetatea de Baltă, Aron Zaharie, primar Almașu Mare, Nicolae Gherman, primar Blandiana, Cristian Cornea, primar Scărișoara. La toți aleșii și reprezentanții administrației PSD s-a alăturat doar un primar din Opoziție, Voicu Aurel, primar la Cugir. Pe lista cu demnitarii PSD Alba apar și parlamentarii Cornel Filipescu, Codrin Ștefănescu, Constantin Selagea și Ioan Andrei, care au plătit cotizația pentru pensionari.
Florin ROMAN

După votul din Comisia de afaceri externe a Parlamentului Europei
România își continuă drumul spre Uniunea Europeană
    Comisia de afaceri externe a Parlamentului European a aprobat ieri cu 39 de voturi "pentru" și nici un vot împotrivă, raportul privind România care recomandă "reorientarea strategiei de aderare". Potri­vit negociatorului-șef Vasile Pușcaș, raportul Comisiei de politică externă a fost adoptat cu 33 amendamente modificate, astfel încât nu se mai cere suspendarea negocierilor de aderare cu România, ci reorientarea strategiei de aderare la UE ceea ce presupune punerea unui accent mai mare pe îndeplinirea criteriilor politice și ale statului de drept. Este vorba de măsuri ce trebuie luate pentru reforma justiției, lupta împotriva corupției, întărirea capacității administrative și implementarea noii legislații armonizate cu acquis-ului comunitar. Amendamentul prin care se solicita investigarea cazurilor de adopții internaționale din România a căzut la vot, a mai spus Pușcas.
    România va trebui să insiste asupra pregătirilor de aderare, dar are sprijinul Uniunii Europene pentru a finaliza negocierile în 2004 și a adera la UE în 2007.(F.R.)
Ciugudul- invadat de pirande oltence
    Polițiștii din Ciugud au descoperit miercuri, 19 februarie, în jurul amiezii, că în localitate au poposit și s-au pus pe... treabă șapte pirande. Femeile au început să colinde gospodăriile, chipurile, la cerșit. În același timp, uzitând de viclenia binecunoscută, ocheau bunurile de valoare de prin curți și case, îmboldind femeile singure să se lase "ghicite" de viitor, de dragoste și de bani. Polițiștii le-au depistat și le-au condus la postul de poliție, unde le-au fost verificate cazierele. Astfel s-a descoperit că pirandele erau "specialiste" în înșelăciuni și furtișaguri, unele dintre ele suferind chiar și con­damnări în acest sens. Femeile au fost fotografiate și amprentate. De asemenea, au fost amendate cu câte un milion de lei și trimise de unde au venit. (N.I.T.)
Tinerii romi promotori ai integrării europene
    Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi cu sediul la Cluj - Napoca implementează în perioada ianuarie - noiembrie 2004 proiectul "Tinerii romi promotori ai integrării europene", finanțat din fonduri europene în cadrul programului PHARE - Fondul Europa. Printre beneficiari se regăsesc și Birourile Județene pentru Romi care vor beneficia de campanii de informare asupra problematicilor europene. BJR Alba urmează în acest sens să organizeze o acțiune de informare la nivelul județului nostru, în perioada următoare.(R.J.)
Astăzi, pe Valea Sebeșului
Se inaugurează un modern sistem de avertizare
    În această după-amiază va avea loc recepția finală a noului sistem de avertizare - alarmare a populației de pe Valea râului Sebeș în caz de accidente la construcțiile hidrotehnice. La acest eveniment organizat de către Hidroelectrica SA, sucursala Hidro­centrale Sebeș vor participa o serie de oficialități în frunte cu prefectul județului Alba, Mugurel Liviu Sârbu. De menționat că în zilele premergătoare au fost efectuate o serie de probe și totul a funcționat la parametrii optimi.(R.J.)
Din martie
Începe microciparea cabalinelor
    Prin Ordinul MAPAM nr.167/2003 a fost stabilită metoda de i­dentificare electronică a cabalinelor, prin acordarea unui număr unic la nivel național. Aplicarea microcipurilor de identiifcare se va face de către medicii veterinari concesionari de la nivelul circumscripțiilor sanitare veterinare locale și constă în injectarea subcutanată a micro­cipului. Costurile microcipurilor, precum și cele ale aplicării acestora vor fi suportate de către proprietarii animalelor. Directorul executiv al DSV Alba, dr. Ioan Dârzu, ne-a informat că, la nivelul județului, acțiunea de identificare a cabalinelor va demara în luna martie, iar proprietarii cabalinelor sunt rugați să colaboreze cu personalul veterinar pentru realizarea acestei acțiuni de interes național. Refuzul identificării animalelor constituie contravenție, iar cei vinovați vor suporta aspre sancțiuni. (A.D.T.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.