Prima pagină Ediția din: 26.2.2004
Clientul poliției, procurorilor și magistraților
"Alin Dracul" din Abrud a ajuns spaima Munților Apuseni
    Ieri am primit la redacție o scrisoare prin care un grup de cetățeni din Abrud ne rugau să intervenim pe lângă structura de comandă a IPJ Alba pentru a trimite "mascații" să restabilească ordinea în ora­șul lor iar programele guvernamentale - ceva despre siguranța cetă­țeanului, parcă - să nu mai fie doar prilej de raportări cantitative la centru. În fapt, ni se relata despre un anume "Alin Dracul" care și-a organizat o bandă (tineri care și-au făcut din furtișaguri și mici ples­neli un țel greșit în viață) și care terorizează orașul, încercând să delimiteze anumite...zone de influență. De fapt, activitatea lui "Alin Dracul" a fost menționată și în ziarul nostru în decembrie anul trecut când relatam că, în fața unei discoteci din Abrud, Alberto Ioan Deac, de 30 de ani, a scos din autoturismul propriu o sabie Ninja cu lama de 71 cm și un pistol cu aer comprimat, de 4,5 mm, amenințând o persoană căreia se pare că i-a împrumutat ceva bani. Lui Alberto Ioan Deac i-a fost întocmit atunci dosar penal la Legea 61/1991. Dosarul cu pricina se află acum pe rolul Parchetului de pe lângă Ju­de­cătoria Câmpeni, procurorii hotărând ca ancheta să se desfășoare cu învinuitul în stare de libertate. În timp ce acest dosar se instru­mentează cu învinuitul în stare de libertate, acesta a profitat de milostenia justiției și a mai provocat o încăierare la Zlatna, într-o discotecă, unde victimele sale s-au ales cu ceva zile de îngrijiri medicale. Rezultatul: încă un dosar la poliția Zlatna. Acum circa două săptămâni, același "Alin Dracul" a provocat intervenția poli­țiștilor din Câmpeni, după ce a bătut bine o persoană - care a primit de la medicul legist 16 zile de îngrijiri medicale. Rezultatul: încă un dosar la poliția Câmpeni. Polițiștii ne-au spus că în acest caz se aplică strict prevederile noului Cod Penal iar "Alin Dracul" va ajunge curând în fața instanței urmând să dea seamă pentru fărădelegile comise la Abrud, Zlatna și la Câmpeni. Deoarece pentru faptele sale nu s-a considerat de către instanță că este necesară anchetarea în stare de arest preventiv, polițiștii din zonă încearcă să țină pe cât posibil situația sub control, până la condamnarea celui în cauză. Despre acoliții lui "Alin Dracul", polițiștii ne-au confirmat sesizările ce­tățenilor din Abrud, cum că aceștia au dosare penale pentru furturi sau loviri. La rândul lor, aceștia vor ajunge în fața instanței. Pentru că a fost în repetate rânduri plecat în străinătate, Alberto Ioan Deac a fost dat în consemn la frontierele de stat ale României, pentru a nu putea părăsi țara pe timpul anchetei și a procesului.
Andreea RADU

Din cauza programului birocratic de la 8.00-12.00
Cozi mari la plata obligațiilor fiscale
    La sfârșitul fiecărei luni, agenții economici și ceilalți plătitori de taxe și impozite din județ stau la cozi interminabile pentru a-și plăti obligațiile fiscale către Casa de Pensii, Casa de Asigurări de Să­nătate, Fondul de Șomaj, ori către Finanțe. Mai nou, se depun și fișele fiscale aferente anului 2003 și alte situații financiare. Fiecare angajator trebuie să depună documentele atât în scris cât și pe dischete. Așa că dacă firma are 200-300 de salariați, se depun 600-900 file și 10-15 dischete. Așa-i la noi, tot câte două rânduri de acte, deși s-au investit bani grei în dotarea cu tehnică de calcul. Toate ca toate, dar aceste documente trebuie depuse într-un timp record, între orele 8.00-12.00, când sunt deschise toate ghișeele de la birourile și compartimentele amintite. Așa că dacă angajatorii vin de la Câmpeni, Cugir, de la Aiud sau Ocna Mureș, trebuie să facă curse contra cronometru să ajungă la timp ca să-și plătească obligațiile. Pe munca și pe banii lor ei sunt la dispoziția funcțio­na­rilor, când de fapt, ar trebui să fie invers. Și mai ales fără cozi, fără programe și dischete care nu se potrivesc, fapt ce pune încă o dată pe drumuri angajatorul. Ce-ar fi dacă ghișeele respective ar avea program măcar de la 8.00 la 16.00, iar funcționarul public ar sta în picioare la propriu și la figurat în fața plătitorului, dacă tot stă pe ba­nii lui! (A.C.)
A fost selectat agentul de privatizare al SC DPL SA Alba
    Surse din cadrul conducerii Consiliului județean Alba ne-au declarat că în cursul zilei de ieri a avut loc licitația pentru selectarea agentului de privatizare la societatea județeană de drumuri și poduri locale. La licitație s-au prezentat 4 firme, trei din Alba Iulia și una din Cluj Napoca. Câștigătoare a fost desemnată firma SC Atta SRL Al­ba Iulia. Firma amintită are scopul de a pregăti societatea de dru­muri pentru privatizare în timp de 35 de zile. După acest interval, SC DPL SA trebuie să îndeplinească toate condițiile pentru a fi scoasă la vânzare prin licitație.(F.R.)
Primăria Cugir are consilier pe problemele romilor
    Marți, 24 februarie, la Clubul Sindicatului Cugir s-a desfășurat șe­dința de alegeri a consilierului pe probleme pentru romi în cadrul Pri­măriei Cugir. Viceprimarul orașului, ing. Cornel Murg ne-a declarat că la ședință au participat aproximativ 300 de romi din Cugir, la final fiind ales de majoritate ca reprezentant al romilor în CL Cugir dl. Ioan Lupu. "Este foarte important să cunoaștem problemele reale a­le acestor locuitori ai Cugirului și mai ales să le putem rezolva cu promptitudine, eliminând astfel o serie de nemulțumiri și tensiuni inutile" a precizat viceprimarul Murg. (N.I.T.)
Cornel Murg - candidatul PSD la funcția de primar al orașului Cugir
    Biroului Executiv al PSD Cugir s-a întrunit în ședință la sfârșitul săptămânii trecute pentru a valida candidatura actualului viceprimar, ing. Cornel Murg, la primăria orașului Cugir. Delegația Permanentă a PSD Cugir a validat și ea această candidatură, de sâmbătă, 22 februarie, ing. Cornel Murg devenind oficial reprezentantul acestei formațiuni politice în cursa pentru fotoliul de primar. (N.I.T.)
Nicolae Păun și Mădălin Voicu la Alba Iulia
    Parlamentarii Nicolae Păun și Mădălin Voicu, președintele Partidei Romilor Social Democrată și respectiv președintele onorific al acestei formațiuni vor efectua în cursul lunii martie a.c. o vizită în municipiul Alba Iulia, după cum ne-a informat Petru Ilie, șeful Bi­roului județean pentru Romi Alba. Aceștia se vor întâlni la sediul Prefecturii Alba cu toți liderii romilor din județ, precum și cu șefii serviciilor desconcentrate, după care va fi organizată o conferință de presă.(R.J.)
Atenție, se trage!
    Cetățenii municipiului Alba Iulia, mai ales cei care locuiesc în zona poligonului din Micești sunt înștiințați pe această cale că în zilele de 25, 26 și 27 februarie, între orele 9.00 - 14.30, se vor executa antrenamente de tragere. La ele vor participa efective de ca­dre și militari în termen ai Comandamentului de Jandarmi Județean Alba și militarii în termen de la Detașamentul de pompieri Alba. Locuitorii zonei sunt rugați să fie atenți și să-și ia toate măsurile de precauție. (A.D.)
Expoziție
    În cadrul manifestărilor culturale și științifice dedicate împlinirii a 220 de ani de la debutul Răscoalei țărănești de la 1784-1785, Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia organizează expoziția temporară "220 de ani de la Răscoala lui Horea". Vor fi prezentate publicului imagini, obiecte și documente din timpul răscoalei sau referitoare la acest eveniment istoric, aflate în patrimoniul muzeului albaiulian. Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 27 februarie, ora 12.00. (A.D.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.