Curier județean
Controale în piețele agroalimentare
    Comisia mixtă formată din reprezentanți ai DADR Alba, DSV, Gar­da Financiară, OJPC, Poliție și Metrologie a verificat în perioada 18-24 februarie a.c. unitățile de producție, piețele agroalimentare și magazinele din localitățile Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Sebeș, Blaj și Ocna Mureș. Au fost controlați producătorii particulari care comer­cializau produse agroalimentare și animale vii, agenții economici din industria alimentară, unitățile de desfacere și de alimentație publică. Inspectorii au urmărit în special respectarea condițiilor sanitare și sanitar-veterinare în comercializarea produselor agroalimentare și a animalelor vii. Deficiențele depistate de comisie au fost: igiena neco­respunzătoare a spațiilor destinate fabricării pâinii și a produselor de panificație, nerespectarea Legii contabilității și altele, nereguli sanc­ționate cu amenzi în valoare totală de 50 de milioane de lei. De ase­menea, s-au aplicat două avertismente și a fost oprită fabricația, suspendându-se licența, la două unități de panificație. Controalele au cuprins 134 de producători agricoli, care au prezentat pentru pro­dusele comercializate certificate de producător, 95 de unități de des­facere, 7 societăți de alimentație publică, 50 unități de producție și 1 en gros. (A.D.T.)
Fideli crezului de început
Ecologiștii din Alba rămân prieteni doar cu "râul, ramul"
    În numele filialei județene Alba a Federației Ecologiste din Ro­mânia, dr. Vasile Cîmpean ne-a precizat că: "indiferent ce spun cei din conducerea centrală a FER, indiferent câte sugestii ni s-ar face pentru a trece la fel și fel de formațiuni politice, ecologiștii județului Alba rămân fideli ideilor lor, se vor «bate» pentru ele." Dr. Cîmpean a subliniat că lupta ecologiștilor pentru o Românie mai curată, pentru protecția mediului sunt motivele care au stat la baza girului dat de electorat FER-ului, gir materializat prin doi con­silieri județeni, con­silieri locali și primari. Tocmai de aceea, la nivelul județului Alba, FER respinge "fuziunea sau absorbția" cu Acțiunea Populară. "Ju­dețul Alba se confruntă cu probleme grave de ecologie (...) ce ne determină să rămânem pe baricade, să luptăm în continuare prin toate mijloacele legale pentru aplanarea impactului pe care omul îl are asupra mediului. Noi rămânem ce am fost, membrii partidului ecologist" a subliniat dr. Vasile Cîmpean. (N.I.T.)
Dezbatere publică: "România mea"
    Dorind să ia "pulsul populației" în mai multe probleme importante cu care se confruntă în prezent societatea românească, Partidul No­ua Democrație Alba organizează sâmbătă, 6 martie, ora 10.00 la sediul din Alba Iulia, Calea Moților nr. 20, o dezbatere publică cu genericul "România mea". La dezbatere sunt invitați să participe toți cetățenii care doresc ca opinia lor să fie cunoscută și, de ce nu, luată în considerare. Temele propuse spre dezbatere sunt: inte­grarea României în Uniunea Europeană cu accent pe administrația publică, educație, problemele pensionarilor, situația tinerilor și pro­blemele din sistemul de sănătate. (A.D.)
Remeș s-a înscris în PUR
    Decebal Traian Remeș, fost ministru de finanțe, după ce a trecut pe la PNL, PNȚCD și AP, s-a înscris în Partidul Umanist. Acesta va conduce un departament profesional nou înființat, cel pentru Politici Fiscale, a anunțat ieri, într-o conferință de presă, purtătorul de cuvânt al PUR, Bogdan Pascu. Sub coordonarea lui Decebal Traian Remeș a fost înființat Departamentul de Politici Fiscale, care își propune să elaboreze programul în domeniu ce va face parte din oferta electorală a PUR, să monitorizeze sectorul fiscal și acțiunile Ministerului Finanțelor Publice. (N.I.T.)
Romii din Alba își stabilesc candidații la alegerile locale
    Sâmbătă 28 februrarie a.c. președintele Partidei Romilor Social Democrată Alba, Petru Ilie se va întâlni la Sebeș cu toți liderii de filiale din județ, principalul subiect de discuție fiind stabilirea listelor cu candidații din partea romilor pentru alegerile locale.
    De asemenea, tot cu acest prilej se vor mai alege persoanele care vor coordona campania electorală, iar Petru Ilie va prezenta o analiză pe anul trecut a activității Biroului Județean pentru Romi din cadrul Prefecturii Alba.(R.J.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.