Prima pagină Ediția din: 23.3.2004
Prin decret Prezidențial
Șeful IPJ Alba, Marin Aron, a fost numit chestor de poliție
    AronInspectorul șef al IPJ Alba, comisarul șef Marin Aron, a fost a­vansat la gradul de chestor de poliție. E­ve­nimentul s-a consumat vineri, 19 mar­tie 2004, la București. Numirea s-a făcut prin Decret Prezidențial, semnat de pre­șe­dintele României, Ion Iliescu. Chesto­rul de poliție Marin Aron este șef al In­spectoratului Județean de Po­liție Alba din anul 2000, după ce a fost coman­dant al Poliției Ocna Mureș mai bine de 10 ani.
    Din informațiile pe care le deținem până la această oră, cu prilejul Zilei Poliției Române - în 25 martie - în cadrul IPJ Alba vor fi a­van­sate în grad mai multe cadre de poliție, majoritatea provenind din rân­dul gradelor profesionale inferioare. Despre primele de salariu nu știm încă nimic concret, însă speranța de mai bine rămâne... (N.I.T.)
La Prefectura Alba
Întâlnire pe tema integrării europene
    În perioada 18-22 martie a.c., Școala cu clasele I-VIII "Ion Agâr­bi­ceanu" din Alba Iulia organizează o serie de manifestări pe tema extinderii Uniunii Europene. Astfel, la nivelul școlii, au loc dezbateri în cadrul orelor de dirigenție, sunt organizate expoziții de pictură și desene ale elevilor. Pe aceeași temă, în cadrul proiectului "Ziua Primăverii", la sediul Prefecturii Alba a avut loc ieri o întâlnire la care au luat parte prefectul Liviu Mugurel Sârbu, vicepreședintele Con­siliului județean Alba - Ioan Florea, Diana Bolog și Dragoș Lungu - consilieri în cadrul Departamentului Integrare Europeană al Prefec­turii Alba și un grup de 25 de elevi ai Școlii "Ion Agârbiceanu", însoțiți de profesori. Cu acest prilej s-au purtat discuții pe diferite teme, cum ar fi învățământul românesc, integrarea europeană, agri­cultura și altele. Ioan Florea, vicepreședintele CJ Alba, le-a explicat elevilor ce înseamnă Programul SAMTID pentru județul nostru, ce sunt parteneriatele, dar și despre șansele pe care le au tinerii din țara noastră într-o competiție cu cei din UE. În continuare, prefectul Liviu Mugurel Sârbu a vorbit despre instituțiile publice aflate în sub­ordinea Prefecturii Alba, au fost prezentate modalitățile prin care vor putea fi reduse decalajele dintre România și țările membre UE; la rândul lor, elevii au fost interesați de retrocedarea proprietăților, agri­cultura ecologică, trecerea de la agricultura de subzistență la cea performantă, dezvoltarea învățământului după integrarea în UE, mo­dul în care își vor putea găsi un loc de muncă și alte teme inte­re­sante. (A.D.T.)
Invitație pentru ziariști
    După cum s-a mai anunțat, noul magazin PROFI din Alba Iulia - situat la intersecția Căii Moților cu B-dul Republicii - își va deschide porțile miercuri, 24 martie, la ora 9.00. Reprezentanții mass-media sunt invitați la deschiderea oficială a acestuia care va avea loc marți, 23 martie, de la ora 18.00, în incinta magazinului.
Principele Radu la Alba Iulia
    Miercuri, 24 martie a.c., Principele Radu de Hohenzollern-Verin­gen va efectua o vizită oficială în municipiul Alba Iulia. Cu acest pri­lej, principele va vizita o serie de agenți economici importanți, se va întâlni cu artiștii plastici și va vizita Colegiul "Horea, Cloșca și Cri­șan" din Alba Iulia. De asemenea, oaspetele va fi primit, la sediul Pre­fecturii Alba, de șeful administrației publice județene, Liviu Mu­gurel Sârbu. (A.D.T.)
"Semnul Fiarei"
    Așa se intitulează noul roman al scriitorului albaiulian Gheorghe Jurcă, ieșit recent de sub tipar și intrat în librăriile județului. Supra­numit de către criticul Ioan Nistor, în prefața cărții, "cel de-al doilea Homer al Apusenilor" după Ion Agârbiceanu, autorul proaspătului ro­man creează într-o tușă vag mitică și magică viața și tribulațiile unui personaj exponențial pentru zona Țării Moților, redată în toată mă­reția și frumusețea ei de către scriitor. Nu ne-ndoim că pentru cititorii de literatură din zonă, romanul "Semnul Fiarei" va trezi un deosebit interes. (A.D.)
Expoziție de arheologie
    Prima expoziție de arheologie din acest an, la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, va fi vernisată joi, 25 martie, ora 12.00. Sub ge­nericul "Arta bronzului din Preistorie până în zorii Evului Mediu", expoziția prezintă o gamă largă de bronzuri: obiecte de podoabă, arme, statuete, vase de cult sau de uz zilnic, descoperite în județul Alba în cadrul campaniilor de săpături din ultimii ani, la care au participat arheologii albaiulieni. Obiectele descoperite au trecut de­sigur și prin mâinile restauratorilor muzeului albaiulian, care au în­cer­cat să le redea cât mai mult din frumusețea inițială. (A.D.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.